به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، نظری امروز در نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه علمی کاربردی لرستان که با موضوع سبک زندگی اسلامی در تحقق شعار سال با تاکید بر مولفه های فرهنگی در خرم آباد برگزار شد، بیان داشت: فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی در مصرف غذا موجب افزایش بیماری های دیابت، ام اس، بیماری های قلبی و عروقی، افزایش فشار خون و دیگر بیماری ها که سلامت مردم را به شدت به مخاطره انداخته، شده است.
وی افزود: در حال حاضر 10 میلیون دیابتی که هفت میلیون آن ها دیابتی رسمی و سه میلیون نفر غیر رسمی و 130 هزار بیمار ام اسی که بیماری آنها ناشی از فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی در مصرف غذا است، در کشور وجود دارد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی همدان با بیان اینکه فشار خون به 20 درصد از دانش آموزان دبستانی ما سرایت کرده و روزانه 300 نفر نیز به علت عارضه قلبی در کشور فوت می شوند، گفت: تمام این بیماری ها با تغیر سبک زندگی اسلامی و اهمیت قائل شدن برای غذاهای ایرانی و اسلامی قابل پیشگیری هستند.
نظری با اشاره به اینکه در اسلام هیچ گونه تاکیدی بر مصرف غذای سرخ کردنی نشده است، ادامه داد: آنچه که در اسلام مورد تاکید است، خوردن غذاهای آب پز و پختنی است؛ اما متاسفانه با رواج پیداکردن مصرف روغن که در ترکیبات آنها از روغن های صنعتی استفاده می شود، شاهد روند رو به رشد بیماری ها هستیم.
وی گفت: در روغن های جدید ترکیبی به نام اسید ترانس استفاده می شود که استاندارد استفاده از آن یک درصد است؛ اما در روغنهایی که ما در کشور مصرف می کنیم، تا میزان 30 درصد از اسید ترانس استفاده می شود.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی همدان با بیان اینکه اسید ترانس موج بروز انواع سرطان ها می شود، گفت: در روغن شیرینی نیز تا میزان 70 درصد اسید ترانس وجود دارد و متاسفانه بدون اینکه ما به این موضوع اهمیت دهیم از این روغن ها به وفور استفاده می کنیم.
نظری تصریح کرد: از مجموع 225 کارخانه تولیدی روغن در کشور تنها در چهار کارخانه روغن سالم که از روغن کنجد تهیه می شود، تولید می کنند.
وی با بیان اینکه کره های گیاهی نیز از لحاظ آسیب زا بودن هیچ فرقی با روغن ها ندارند، خاطرنشان کرد: در گذشته میزانه مصرف روغن در ایران که شامل روغن های طبیعی مانند روغن حیوانی و دنبه بوده، نیم کیلوگرم بوده است؛ اما متاسفانه امروز این میزان به 19 تا 20 کیلوگرم در سال افزایش یافته است./230ب2/