به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری فارس، سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در نشست دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای سراسر کشور با بیان اینکه ترویج قرآن و عترت وظیفه همه است، گفت: برای ترویج قرآن دو راه وجود دارد که راه اول انجام کار سازمانی سازمانهای متولی و راه دوم روش مشارکت جویانه است.
هاشمی ادامه داد: صاحبنظران امروز بر این اعتقاد هستند که سازمانهای مشارکتجو کارآمدی بالایی دارند و در حوزه فرهنگ حتما باید فعالیتهای مشارکتجویانه وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: حتی اگر تمام پول نفت را هم در اختیار ما قرار دهند ترویج فعالیتهای فرهنگی خصوصا قرانی باید با رویکرد مشارکتی انجام شود.
هاشمی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای کارهای مشارکتجویانه این است که در آن انگیزه نهفته شده و این انگیزه باعث میشود انسان در مقابل سختیها تسلیم نشود و حتی از سختیها استقبال کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه فعالیتهای مشارکتجویانه تحت تاثیر دافعههای سازمانی قرار نمیگیرند، افزود: در فعالیت سازمانی ممکن است برخی از سر رفع تکلیف کاری را انجام دهند ولی در کارهای مشارکتجویانه کسی از زیر بار کار شانه خالی نمیکند.
هاشمی ادامه داد: کارهای مشارکتجویانه باعث میشوند خلاقیتها افزایش پیدا کند و فعالیتهای دسته جمعی باعث نوآوری و خلاقیت میشود.
وی تصریح کرد: سیاست ما در این حوزه این است که فعالیتهای فرهنگی با مشارکت برادران و خواهران دانشجو و اساتید پیش برود و البته ما هم حمایت خواهیم کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه برای کارهای فرهنگی باید ایده وجود داشته باشد، ادامه داد: ما از تمام ایدهها حمایت میکنیم و هر کانون، انجمن و ... در دانشگاه ایده داشته باشد مورد حمایت قرار میگیرد.
هاشمی یادآور شد: ما به عنوان خادمان قرآن امکانات بیتالمال را باید در خدمت قرآن هزینه کنیم و قرار بدهیم.
هاشمی با بیان اینکه باید شاهد رونق قرآن باشیم، افزود: رونق قرآن باعث ارتقاء و رشد و تعالی ما میشود و ما باید در زمانیکه مسئولیت داریم برای آخرت ذخیره و توشه جمع کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید برای خادمی قرآن مشتاق باشیم، اظهار داشت: اگر کاری کنیم که 10 یا 20 درصد فعالیتهای قرآنی توسعه پیدا کند هنر نکردهایم و این فعالیتها باید از حیث کمی و کیفی ارتقا پیدا کند.
هاشمی در ادامه حوزه علمیه قم را از پیشگامان حوزه فناوری کامپیوتر و فضای مجازی دانست و گفت: این نشان میدهد نگاه رهبران دینی ما در این سطح بسیار ارتقاء و پیشرفت پیدا کرده و کسی نمیتواند در این راستا به ما خورده بگیرد.
وی با اشاره به اینکه سرمایههای انسانی و امکانات باید در اختیار ترویج قران قرار گیرد، تاکید کرد: ما در حوزه قرآنی نیاز به انقلاب داریم، زیرا با وضعیت مناسب فاصله بسیاری داریم و نمره رد در این زمینه میگیریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: قرآن باید به صورتی خوانده شود که با آن ارتباط برقرار شود ولی برخیها قرآن را مثل یک سرود معمولی قرائت میکنند.
هاشمی با بیان اینکه کتاب قرآن آیات بیم آور و شوق آوری دارد، افزود: واکنشها به آیات قرآن باید متفاوت باشد ولی متاسفانه درک فهم نسبت به آیات بسیار کم است.
وی ادامه داد: ما باید یاد بگیریم از قرآن استفاده کنیم و قرآن در زندگی ما تاثیر گزار باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه قرآن تنها برای گرفتن استخاره آن هم بصورت غلط نیست، تصریح کرد: ما باید در انتخابهای حساس و مسیرهای سخت از قرآن استفاده کنیم و در مشکلات و موضوعات حساس به قرآن پناه ببریم.
هاشمی اظهار داشت: ما ظاهر قرآن را ترویج میکنیم و به همین خاطر توده جامعه با متن و محتوای قرآن مانوس نشدهاند و باید از این مرحله گذر کنیم.
وی با بیان اینکه باید به سمت انس با قرآن برویم، افزود: برای انس با قرآن ضمن تلاوت و حفظ آن باید از قرآن بهره بگیریم و جواب سوالهای خود را از قرآن بیرون بکشیم و سوال داشتن از قرآن اشکالی ندارد.
هاشمی خاطرنشان کرد: باید با اتکا به آموزههای قرآن سبک زندگی خود را انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: ما نیاز به هماندیشی در این حوزه داریم و باید از هم اندیشی گروهها با سلیقههای مختلف استقبال کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم اظهار داشت: قرآن ضعفی ندارد و نباید کمبودهای خود را به پای قرآن بگذاریم و باید با استمرار و مقاومت در مسیر پیش رو و با باور قلبی به قرآن و استفاده از ظرفیتهای درون و بیرون دانشگاه در این راستا گام برداریم.
وی با بیان اینکه رویکرد علمی و آکادمیک در ترویج قرآن بسیار مهم است، افزود: پیشنهاد میکنم در ماه رمضان حداقل یک درصد از آیههای قران را حفظ کنیم و از آن بهره بگیریم، البته در کنارش میتوانیم شعر و ضرب و المثل هم حفظ کنیم.
وی در خاتمه با بیان اینکه قرآن باید در دانشگاه بیشتر از بیرون رواج پیدا کند، گفت: همانگونه که علم در دانشگاه بیشتر از بیرون رواج دارد در رابطه با قرآن هم باید اینگونه باشد.