کد خبر:۳۲۸۷۰۶
جمعه بازار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛

از ناراحتی رهبری درباره حوزه فرهنگ تا نقش یک عینک در پیر کردن بازیگران!

مقام معظم رهبری از دست اندرکاران حوزه فرهنگ ناراحت هستند، ماجرای جاسوس خون‌آشامی که به جوانان سر می‌زند!، اگر دنبال اقدامات جدید نرویم حرکت‌های جهادی افت می‌کند، تلویزیون با چه برنامه‌هایی به استقبال افطار می‌رود؟، سفر عتبات دانشجویی فعلاً برگزار نمی‌شود و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار می‌آید.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود  مقام معظم رهبری از دست اندرکاران حوزه فرهنگ ناراحت هستند، ماجرای جاسوس خون‌آشامی که به جوانان سر می‌زند!، اگر دنبال اقدامات جدید نرویم حرکت‌های جهادی افت می‌کند، تلویزیون با چه برنامه‌هایی به استقبال افطار می‌رود؟،  سفر عتبات دانشجویی فعلاً برگزار نمی‌شود و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار می‌آید.

 
«50 قدم آخر» نفس گیر/ راننده «دربست آزادی» ضرر می‌دهد!

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ «50 قدم آخر» ساخته کیومرث پوراحمد توانست به فروش 51 میلیون تومانی دست یابد. «دربست آزادی» به کارگردانی مهرشادکارخانی توانست به فروش 30 میلیون تومانی برسد.


«50 قدم آخر»  نفس گیر


«50 قدم آخر» ساخته کیومرث پوراحمد توانست به فروش 51 میلیون تومانی دست یابد.

 

بابک حمیدیان، طناز طباطبایی و جمعی از بازیگران انجمن سینمای جوانان و تئاتر اصفهان و نجف آباد از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

«50 قدم آخر» داستان سرگذشت یکی از نیروهای اطلاعات و عملیات لشگر زرهی نجف اشرف در عملیات والفجر 4 است.

 

راننده «دربست آزادی» ضرر می‌دهد!


«دربست آزادی» به کارگردانی مهرشادکارخانی توانست به فروش 30 میلیون تومانی برسد.

  
مقام معظم رهبری از دست اندرکاران حوزه فرهنگ ناراحت هستند

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال 1393 با تدبیر رهبر معظم انقلاب سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده که این مسأله اهمیت مسأله فرهنگ را نشان می‌دهد. در کشور ما دستگاه‌ها و نهادهای رسمی زیادی متولی امر فرهنگ هستند، اما نهادها و اقشار دیگری نیز وجود دارند که شاید به صورت رسمی در زمره متولیان عرصه فرهنگ قرار نگیرند اما نقش بسزایی در فرهنگ‌سازی جامعه دارند. یکی از این اقشار، «ائمه جمعه» هستند که به دلیل ارتباط با مردم و به خصوص جوانان می‌توانند نقش مهمی در عرصه فرهنگ سازی ایفا کنند. مقام معظم رهبری نیز به جایگاه نماز جمعه و ائمه جمعه توجه زیادی دارند و نقش آنها را در عرصه فرهنگ برجسته نموده‌اند.


از این رو، گفتگویی داشتیم با «حجه الاسلام حسینعلی محمدی نژاد» امام جمعه شهرستان رباط کریم و از وی در مورد نقش ائمه جمعه در فرهنگ کشور سوالاتی پرسیدیم که مشروح این گفتگو را پیش رو دارید.

 

 ماجرای جاسوس خون‌آشامی که به جوانان سر می‌زند!

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار نشر با خبرهای متنوعی همراه بود؛ از دیده شدن «رحمت دراکولا» و «آقا پری» در بازار کتاب تا جاسوس خون آشامی که به جوانان سر می‌زند! خبر اول اینکه:

 

«دودکش بدون دود» را دریابید!

 

علی‌اکبر فلاحی، مترجم گفت: ترجمه مجموعه‌داستان‌های کوتاه از اسپانیا به این موضوع بر می‌گردد که آقای دادبین مدیر انتشارات افسون خیال تصمیمی مبنی بر انتشار ترجمه‌های مستقیم گرفت. یعنی ترجمه‌هایی که بدون واسطه و از زبان اصلی اثر انجام شوند. به این ترتیب، ترجمه این کتاب به من پیشنهاد داده شد.

 

وی افزود: کتاب مذکور، 12 داستان کوتاه قرن بیستم اسپانیا را شامل می‌شد که با انتخاب من 2 داستان، جایگزین شدند. ترجمه این کتاب پیش از برپایی نمایشگاه کتاب تهران تمام شد و آن را به ناشر تحویل دادم و به نظرم در حال حاضر برای گرفتن فیپای آن اقدام شده است.

 

این مترجم در ادامه گفت: هدف گردآورنده داستان‌های کتاب، بیشتر این بوده که نشان بدهد جنگ داخلی اسپانیا و دوران فرانکو چه تاثیری بر ادبیات اسپانیا داشته است. یعنی چیزی که می‌توان در داستان‌های این کتاب دید، فضای حاکم بر جامعه آن روز اسپانیا به خاطر جنگ داخلی، دیکتاتوری فرانکو و بعد از آن سال‌های تشکیل دموکراسی است.

 
ائمه جماعات علاوه برپایی نماز به ارشاد مردم بپردازند

 

حجت الاسلام سید محمد تقی حکیم، امام جماعت مسجد جامع حصار بوعلی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اظهار داشت: برنامه های مسجد برای جوانان باید آموزنده و جالب باشد و این وظیفه هر امام جماعتی است که در مسجد علاوه بر خواندن نماز جماعت و عبادت به ارشاد و راهنمایی کلی مردم و به خصوص جوانان بپردازد.


وی در ادامه تصریح کرد: آنچه در مساجد صحبت می شود پیرامون اسلام است منتهی باید ضمن صحبت و مطالبی که در مسجد به وسیله امام جماعت یا وعاظی که به مسجد دعوت می شوند، بیان می شود طبق دستورات اسلام در قرآن کریم و  سخنان پیشوایان دینی باید صحبت ها پیرامون مسائل اسلام باشد تا افراد متوجه تعالیم  دین اسلام شوند.

 

اگر دنبال اقدامات جدید نرویم حرکت‌های جهادی افت می‌کند

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست مسئولان نواحی بسیج سازندگی سراسر کشور با حضور محمدودود حیدری، رئیس سازمان بسیج دانشجویی در این سازمان برگزار شد.

 

وی در ابتدا گفت: یکی از اهداف این جمع شدن ها این است که برنامه های سال بعد گردآوری شود و با یک هماهنگی یک حرکت مناسب و رو به جلو داشته باشیم.

 

حیدری ادامه داد: چند سالی است که حرکت جهادی شکل گرفته است و اوج خوبی دارد، بنابراین باید توجه کنیم این اوج به افول تبدیل نشود، باید با برنامه های جدید و با نگاه به آینده از  تجربه های گذشته استفاده کنیم و برای آینده برنامه بریزیم؛ حرکت های جهادی نیز همین گونه اند این حرکت ها که هم رسیدگی به محرومین است و هم کادرسازی برای نظام، نباید به نقطه افول نزدیک شود، باید با بچه ها بجوشید و با آنها جلسات گوناگونی بگذارید از حرف ها و درددل های آنها استفاده کنید تا این راهبردها ادامه یابد.


تلویزیون با چه برنامه‌هایی به استقبال افطار می‌رود؟

 

به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»؛ برنامه‌های «ماه عسل»، «شهر باران» و «ضیافت» از ویژه برنامه‌های افطار تلویزیون در ماه مبارک رمضان است.

 

«شهر باران» ویژه برنامه‌ای است که از شبکه یک سیما در ماه مبارک رمضان روی آنتن خواهد رفت. این برنامه هر روز ساعاتی پیش از اذان مغرب با اجرای داریوش کاردان از شبکه یک سیما پخش خواهد شد. این برنامه شامل دو بخش مهمان است. اول خانواده مهمان اصلی و دوم مهمان اصلی. پخش سخنرانی کوتاه از حجت الاسلام دکتر رفیعی و استفاده از سخنان مرحوم حجت‌الاسلام کافی از بخش های دیگر این ویژه برنامه است.

 

گفتنی است در برنامه «شهر باران» مسابقه تلفنی «دستان بهشت» با موضوعات متنوع معارفی مخاطبان خود را سرگرم خواهد کرد.

 

ویژه برنامه «ماه عسل» با اجرای احسان علیخانی نیز که در سال‌های اخیر توانسته‌است مخاطبان گسترده‌ای را به خود جذب کرده‌است همچون سال‌های گذشته، ویژه برنامه افطارهای ماه مبارک رمضان در شبکه سوم سیما خواهد بود. «ماه عسل» در روزهای پربرکت ماه مبارک رمضان، همه روزه با اجرای احسان علیخانیبه مدت هفتاد دقیقه پیش از اذان مغرب از شبکه سه سیما به روی آنتن می‌رود.

 

وقتی یک عینک ساده،«ستایش» را 20 سال پیر می‌کند!

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ قسمت دوم سریال ستایش در حالی به اواسط داستان خود رسیده که هر هفته به دامنه حواشی و انتقادات نسبت به آن افزوده می شود.

 

هر چند مدت هاست انتقادات مختلفی از سوی رسانه ها و مردم درباره ستایش2 مطرح است، اما بدون آخرین و مهم ترین حاشیه ی به وجود آمده، خبری است که در دفتر ریاست سازمان صدا و سیما روی خروجی ها قرار گرفت: ضرغامی نسبت به بی محتوا بودن و به درازا کشاندن سریال معترض بوده و دستور داده است که اگر مشکل این فیلم با بازتدوین حل نمی شود، جلوی پخش آن از همین ابتدا گرفته شود.

 

اما آیا واقعا سریال ستایش واقعا مستحق انتقاد است؟

 

طبیعتا انتظارات از سریال ستایش2، بعد از پخش موفقیت آمیز قسمت اول آن از همان ابتدا بالا بود. هر چند ستایش 1 نیز با انتقاداتی جدی مطرح بود اما به هر روی توانسته بود مخاطبین گسترده ای به خود جذب نماید و یک سریال موفق قلمداد شود.

  
حکایت چشم دوختن مظفرالدین به لطف عزرائیل برای قبض روح ناصرالدین شاه

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کتاب «من و بابا شاهم» به قلم احسان ناظم بکایی کتابی است که نگاهی طنز و شیرین به تاریخ دارد. در این کتاب ادوار مختلف تاریخ و پدر و پسرهای شاه تاریخ مورد ملاطفت قرار گرفته اند و از زاویه ای طنز به آنها و اقداماتشان نگاه شده است. در این گزارش، قصه مظفرالدین شاه و بابایش ناصرالدین شاه را می خوانیم.


مظفرالدین در خانه خوشحال ناصرالدین شاه قاجار به دنیا آمد. خانه ای که از فرط شادی و علاقه پدرانش، مملو از مادر و خواهر و برادر بود. مظفرالدین اهل دعوا نبود. برای همین، مسعود پسر بزرگ و تخس خانواده هم برای این که مظفرالدین را بترساند جلوی چشم او گنجشک می گرفت و چشمانش را در می آورد و پروازش می داد تا به در و دیوار بخورد، بعد هم چوب را سمت چشمان مظفرالدین می گرفت و یک جورهای ناجوری نیشخند می زد.


یک روز وقتی ناصرالدین شاه در معدود دفعات زندگی اش نه در سفر خارجه بود، نه در حال به فنا دادن ایران، ماجرای مسعود و مضفرالدین را دید. گوش مسعود را گرفت و به اصفهان فرستادش و مظفرالدین را هم راهی تبریز کرد تا بلکه با خوردن پنیر و کوفته تبریزی جان بگیرد. اما در راستای این که «گر ایزد ز حکمت ببندد دری/ ز رحمت گشاید در دیگری» مظفرالدین، ولیعهد ناصرالدین شاه شد.


بسته حمایتی جهت کمک به دانشجویان در انجام ازدواج ساده و به هنگام

 

محمد اسحاقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد بیان داشت: در برنامه‌های تدوین شده تاکید بسیار زیادی بر قشر دانشجو و چهار میلیون جوان فرهیخته کشور وجود دارد.


وی با بیان اینکه دانشجویان جزئی از جامعه هدف ما به شمار می‌روند یادآور شد: چهار میلیون دانشجوی کشور جزئی از جامعه هدف ما هستند که تلاش داریم که سعی داریم با ارئه تسهیلات لازم ، امکان انجام ازدواج به هنگام، ساده، آگاهانه و پایدار را برای آنان فراهم کنیم.


اسحاقی در ادامه از وجود بسته حمایتی جهت کمک به دانشجویان در ازدواج ساده و به هنگام خبر داد و گفت: معمولا دانشجویان ما زمان ازدواج خود را به بعداز پایان تحصیلات تکمیلی موکول می‌کنند که ما تلاش داریم ازدواج دانشجویی در سال‌های ابتدایی دوران دانشجویی صورت بگیرد.

  
مهریه عجیب همسر دکتر چمران

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شهادت در فرهنگ دینی و بومی ما مقام بزرگی است و شهدا با نحوه مرگ خود به این مقام دست پیدا کردند اما بدون تردید نحوه زندگی آنها به گونه‌ای بوده که این نوع مرگ را برای آنها رقم زده است. یکی از بهترین افرادی که در خصوص نحوه زندگی شهدا اطلاع دارند و واجد این شایستگی هستند که زندگی عملی شهدا را حداقل در بعد خانوادگی آن به تصویر بکشند همسرانشان هستند. در سلسله گزارش‌های «سبک زندگی شهدا به روایت همسرانشان» راوی روایت زنان شهدا از زندگی همسرانشان می‌شویم.


در چهارمین شماره از این سلسله گزارش‌ها به بازخوانی برگ‌هایی از زندگی خانوادگی شهید مصطفی چمران می‌پردازیم. شهید چمران در سال 1311 در تهران متولد و در سال 1360 در دهلاویه به شهادت رسید. همسر اول دکتر چمران یک زن آمریکایی به نام تامسن هیمن بود که پس از مهاجرت دکتر به لبنان نتوانست شرایط سخت زندگی در این کشور را تحمل کند و از دکتر جدا شد. همسر دوم شهید چمران زنی لبنانی به نام غاده جابر بود. متن زیر گزارشی است از خاطرات غاده از شهید چمران.

 
از صدور مجوز اکران فیلم‌های حامی فتنه تا حضور بازیگران در برزیل با پوشش غیر متعارف

  

گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود خبر اول اینکه:

 

«ردکارپت» عطاران از 4 تیر در سینماها پهن می‌شود


تهیه کننده فیلم سینمایی «ردکارپت» از آغاز اکران این فیلم از 4 تیر ماه به سرگروهی سینما قدس خبر داد.


احمد احمدی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «ردکارپت» از آغاز اکران این فیلم از 4 تیرماه به سرگروهی سینما قدس خبر داد و افزود: فیلم سینمایی «رد کارپت» آخرین ساخته رضا عطاران از 4 تیر ماه به سرگروهی سینما قدس جایگزین فیلم «متروپل»‌ خواهد شد.


وی افزود: آنونس فیلم سینمایی «ردکارپت» توسط کیارش اسدی‌زاده ساخته شده و ناصر طهماسب نیز به عنوان گوینده متن روی آن صحبت می‌کند.


وی افزود: من معتقدم که در این شرایط اکران فیلم‌هایی از این دست می‌تواند مخاطب را به سینما بکشاند البته نمی‌توان منکر اکران های دیگر فصل ها شد ولی اگر در چنین وضعیتی فیلم پتانسیل لازم را داشته باشد می‌تواند مخاطب را به سالن های سینما بکشاند.


بنابراین گزارش، فیلم سینمایی «رد کارپت» دومین ساخته بلند رضا عطاران پس از فیلم سینمایی «خوابم می‌آد» است.

 

 سفر عتبات دانشجویی فعلاً برگزار نمی‌شود

 

حجت الاسلام محمدرضا فقیهی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص برگزاری سفر عتبات دانشجویی گفت: سفر عتبات دانشجویی قرار بود بعد از ماه رمضان برگزار شود و ثبت نام ها نیز قبل از این انجام شده بود ولی این سفرها فعلاً برگزار نمی شود.

 
ممیزی پس از چاپ به هیچ عنوان قابلیت اجرا ندارد

 

کامران پارسی نژاد در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: عملکرد یک وزارتخانه یا به عبارتی دیگر جریان هایی که بر اساس سیاست اجرایی یک وزارتخانه به وجود می آید، کار چندان ساده ای نیست و قطعاً نیازمند یک آسیب شناسی جدی به صورت تخصصی خواهد بود. طبیعی است وقتی می خواهیم عملکرد یک وزارتخانه یا نحوه مدیریت یک وزیر را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم باید اطلاعات کافی را درباره مدیریت آن حوزه داشته باشیم؛ چرا که قطعاً بدون شناخت نمی توان نسبت به فرایند کاری یک وزارتخانه به اظهارنظر پرداخت.

 
اولین وظیفه مسئولان نظارت بر نزدیکانشان است

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سال 1393 با تدبیر رهبر معظم انقلاب سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده که این مسأله اهمیت مسأله فرهنگ را نشان می‌دهد. در کشور ما دستگاه‌ها و نهادهای رسمی زیادی متولی امر فرهنگ هستند، اما نهادها و اقشار دیگری نیز وجود دارند که شاید به صورت رسمی در زمره متولیان عرصه فرهنگ قرار نگیرند اما نقش بسزایی در فرهنگ‌سازی جامعه دارند. یکی از این اقشار، «ائمه جمعه» هستند که به دلیل ارتباط با مردم و به خصوص جوانان می‌توانند نقش مهمی در عرصه فرهنگ سازی ایفا کنند. مقام معظم رهبری نیز به جایگاه نماز جمعه و ائمه جمعه توجه زیادی دارند و نقش آنها را در عرصه فرهنگ برجسته نموده‌اند.

 
آخ من چقدر ترسیدم...!

 

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نخود آش- دیروز دیدم دبیر سرویس بخش روابط بین‌الملل از چنان می‌خندد که نفسش بند آمده‌است. واقعا نگرانش شدم. رفتم یک لیوان آب برایش آوردم و با یادآوری مشکلات زندگی و مصائبی که با آن مواجهیم قدری از وسعت خنده‌هایش کاستم و دلاورانه جانش را نجات دادم. به خودش که آمد وقتی از او جریان این خنده‌هایش را جویا شدم بدون گفتن هیچ کلمه‌ای صفحه مانیتور را به من نشان داد. نوشته بود: «درخواست مقام بحرینی از شورای همکاری خلیج فارس برای حمله به ایران!» بگذریم که خنده داشت آبروی مرا هم می‌برد اما من چون انسان فوق‌العاده عمیقی هستم غرق در فکر شدم. خالد بن خلیفه آل‌خلیفه که درخواست حمله به ایران را مطرح کرده است یکی از مهمترین اعضای خاندان آل‌خلیفه می‌باشد که به صورت مستقیم از سوی پادشاه بحرین در پست ریاست کمیسیون روابط خارجه، دفاع و امنیتی ملی پارلمان تعیین شده است. با توجه به مقام گوینده این تهدید واقعا به فکر فرو رفتم. یعنی آیا ممکن است این‌ها بخواهند به کشور ما حمله کنند؟ حالا اگر حمله کردند ما چه کنیم؟ به همین دلیل در راستای این باد مخالف به برخی اقدامات لازم در صورت حمله بحرین به ایران در ادامه اشاره خواهیم کرد.

 
«شیار 143» نیمه اول آبان اکران می‌شود

 

علی سرتیپی مدیرعامل موسسه فیلمیران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،گفت: فیلم سینمایی «شیار 143» ساخته نرگس آبیار در نیمه اول آبان‌ماه اکران می شود.

 
«برف» سینماها را سفیدپوش می‌کند!/ عطاران به دنبال «ردکارپت» به سینماها رسید

 

غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره جلسه امروز این شورا گفت: مقرر شد فیلم«برف» مهدی رحمانی از چهارشنبه این هفته در سرگروهی سینما آفریقا به جای فیلم «پنج ستاره» اکران شود.


امام جماعت نقش اول را در برنامه‌های فرهنگی مسجد دارد

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به نامگذاری امسال به نام سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» توسط مقام معظم رهبری، مسئولیت بخش‌های مختلف که هر یک به نوعی متولی امر فرهنگ جامعه هستند، سنگین‌تر از سال های گذشته است. یکی از اقشاری که شاید لوگوی رسمی در حوزه فرهنگ نداشته باشند، اما نقش بسزایی در حوزه‌های فرهنگی و بخصوص در ارتباط با جوانان و فرهنگ‌سازی در محله‌ها ایفا می کنند، ائمه جماعات مساجد هستند.


به همین منظور گفتگویی داشتیم با آیت الله سید محمد امین امام جماعت مسجد خاتم الانبیا در تهرانپارس که از مراجع معظم تقلید است و مدتی نیز سمت امام جمعه موقت شهر ری را بر عهده داشته است.

 
چرا هیچ کس انگشت اتهام خود را به سمت مدیران و نهادهای اقتصادی جامعه نمی‌گیرد؟

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در این روزها که هوا گرم شده است، بازار مقاله و گفت و شنود نیز در خصوص حجاب داغ است.هر فرد و گروهی به شکلی به این مسأله می پردازد. اما گاهی میحثی غیر اصولی و نامناسب ارائه می شود که به نظر می رسد برخی اظهار نظر ها تنها برای رفع رجوع و به قولی «از سر بازکردن» است. به همین دلیل «خبرگزاری دانشجو» سلسله مصاحبه هایی با برخی افراد عمیق تر در این حوزه شکل داده است.

 

اولین مصاحبه با عاطفه سمائی، مسؤل پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب است. وی با نگرشی عمیق و سبقه فعالیت های گوناگونی که در زمان دانشجویی و پس از آن داشته، نگاه دیگری به حجاب دارد.

 

وی در بخش اول مصاحبه مظاهر بد حجابی که در این روزهای شاهد آن هستیم را مدلول پیشینه ای عمیق در نظر می گیرد و فعالیت های کوتاه مدت و سطحی در این زمینه را بسیار ناکافی دانست. در بخش دوم با برشمردن چهار نگاه به حضور زن در جامعه، محجوریت نگاه اصیل و درست را یکی از دلایل بدحجابی در جامعه می داند.


متداول ترین دعایی که در جبهه ها خوانده می شد

 

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، یکی دو ساعت مانده به صبح، حدود نیمه های شب و وقت خاص راز و نیاز، از چادر تبلیغات گردان خیلی ملایم و آرام به نحوی که فقط کسانی که هوشیار هستند بفهمند و بیدار شوند، طنین صوت قرآن منتظران را کنار منبع آب می کشاند و آنها را برای نماز و نیایش آماده می کرد. سپس مناجات حضرت امیر (ع) پخش می شد. به این ترتیب، اهل تهجد بر می خاستند و مناجات ادامه داشت تا اذان صبح که صدای بلندگو بلندتر می شد و بچه ها برای نماز صبح بیدار می شدند.


از نماز صبح تا طلوع آفتاب: فاصله بین الطلوعین را که علی (ع) در اهمیت آن فرموده «هرگز خورشید طلوع نکرد مگر این که پسر ابوطالب بیدار بود»، رزمندگان بیدار بودند و از آن ساعات طلایی استفاده می کردند. بعد از فراغت از نماز صبح و تعقیبات آن، بیش از همه خوانده زیارت عاشورا معمول بود. بعد از زیارت عاشورا که هر روز در جبهه خوانده می شد نوبت خواندن دعای صباح بود. این دعا بعد از قرائت قرآن در صبحگاه هم خوانده می شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار