به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، برای این که روزه های طولانی ماه مبارک رمضان برای بدن سختی به دنبال نداشته باشند، باید نکاتی رعایت شود. این نکات را می توان این چنین دسته بندی کرد:
1. هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید.به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.
2. افطار را با خوردن خرما،کشمش،عسل و بهطور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید.به این ترتیب اشتها کنترل میشود و زیادهخوری کمتر پیش میآید.
3. خوردن چای شیرین کمرنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم کمروغن در آغاز افطار مناسب است.
4. خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه میشود.
5. از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود.
6. حتما برای صرف سحری،کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.
7. اگر در ماه رمضان دچار یبوست میشوید علاوه بر میوه از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر استفاده کنید.
8. اگر تخممرغ میل میکنید در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیمبند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید.تخممرغ نیمرو زیانبخش بوده و همچنین دیر هضمتر از تخم مرغ آبپز است.
9. از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود میآورد لااقل در ماه رمضان خودداری کنید.
10. کلهپاچه،سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد میشود.لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کمآب،کمنمک و آن هم در افطار میل کنید.