به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع معنوی، فیزیکی، روحی و اجتماعی به همراه دارد، ضمن اینکه باید رعایت نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد، بنابراین نیاز به مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر نیست، بلکه آنچه مهم است نحوه رژیم غذایی در این ماه است.
روزه دارى مى تواند به تغذیه مناسب کمک شایانى کند، بدن انسان براى حفظ سلامتى خود همواره مقدارى از چربى مواد غذایى را در نقاط مختلف ذخیره مى کند به مرور زمان چربى هاى ذخیره شده تغییر رنگ داده و فشرده مى شوند و احتمال اینکه مورد استفاده مجدد قرار بگیرند بسیار کمتر مى شود. روزه دارى حتى در افراد لاغر و یا با وزن طبیعى به بدن فرصتى مى دهد تا این چربى های ذخیره آزاد و مصرف شوند و پس از پایان روزه دارى به جاى آن چربى هاى تازه و مناسب ترى جایگزین گردد.
غذا خوردن سبب مى شود خون فراوانى به دستگاه گوارش سرازیر شود که به دنبال آن بى حالى و کاهش توان برای فعالیت هاى دقیق فکرى اتفاق مى افتد. روزه با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافى به سراسر بدن، بویژه به سیستم اعصاب مى تواند به سلامتى بدن کمک شایانى کند.
تفاوت های تغذیه در هنگام روزه دارى در سنین مختلف
نیازهاى تغذیه اى در سنین مختلف متفاوت است. نیاز به انرژى با افزایش سن کاهش مى یابد که این موضوع با کاهش اندازه بدن، کاهش توده چربى و کاهش فعالیت فیزیکى در ارتباط است. نیازهاى پروتئینى در سالمندان کمى بیشتر از افراد جوانتر مى باشد؛ چرا که براى حفظ تعادل نیتروژنى، پیشگیرى از منفى شدن نیتروژن و جلوگیرى از تحلیل عضلات لازم است.
با توجه به اینکه افراد سالمند به علت کم تحرکى اکثراً دچار یبوست هستند مصرف کربوهیدرات هاى پیچیده مثل سبزیجات، غلات کامل و میوه ها در وعده هاى سحرى و افطارى نسبت به سنین جوان بیشتر توصیه مى شود؛ چرا که این گروه از مواد غذایى ذکر شده باعث جلوگیرى از یبوست مى شوند.
نوع مواد غذایى مصرفى متفاوت در پسران و دخترانى که براى نخستین بار روزه می گیرند
نیاز به انرژى در خانم ها و آقایان متفاوت است که مربوط به میزان فعالیت هاى آنها و اثرات هورمون هاى مختلف می باشد، در خانمها با توجه به اینکه ممکن است در دوره عادات ماهیانه کمبودهایى از قبیل آهن دیده شود میزان نیاز به برخى از مواد غذایى بیشتر است.
توصیه مى شود خانم ها، بویژه افرادى که تازه به سن بلوغ رسیده و توفیق روزه دارى در ماه رمضان را کسب کرده اند نسبت به تغذیه خود دقت بیشترى نموده و با مصرف بیشتر مواد سرشار از آهن مثل پروتئین ها نسبت به آقایان، باعث جلوگیرى از عوارضى مثل کم خونى، ریزش مو و نظیر آن شوند.