به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بسیاری از افراد چاق به منظور لاغر شدن تحت رژیم های درمانی هستند و با آمدن ماه مبارک رمضان دچار سردرگمی می شوند، به طوری که از یک طرف یکسری محدودیت های ویژه غذایی در محدوده های خاص زمانی داشتند و حال می بینند که در ماه مبارک این زمان بندی ها به هم می خورد.
اما نگران نباشید؛ چرا که رژیم غذایی شما با چند جابه جایی جزئی و رعایت چند مسأله مهم هیچ تغییری نمی یابد و به همان نتایجی که قرار بود برسید، دست خواهید یافت.
در روزهای عادی فاصله زمانی بین دو وعده غذایی شام و صبحانه روز بعد حدود 10 ساعت است که تقریباً هفت ساعت از آن در حالت خواب می گذرد، پس در ماه مبارک رمضان هم باید سعی شود همین فاصله غذایی رعایت شود.
در صورت مصرف نکردن مواد غذایی در سحری و حذف آن، فاصله بین افطار و شام تا وعده افطار روز بعد حدود 24 ساعت می شود که خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای این مدت طولانی بسیار مضر است؛ چرا که کلیه فعل و انفعالات بدن از جمله روند ترشح اسید و آنزیم های گوارشی، در دسترس نبودن آب برای فعل و انفعالات مذکور و اتمام انرژی به علت مصرف یک وعده غذا دچار اختلال شده و عوارض مختلفی چون سوزش سردل، زخم معده، عدم تمرکز فکری، بی خوابی و عصبانیت دیده می شود، بنابراین توصیه می شود افرادی که از رژیم غذایی استفاده می کنند، وعده ناهار رژیم خود را به جای سحری مصرف کنند.
با توجه به اینکه استفاده از غذاهای فیبردار مثل سبزیجات که دارای حجم زیاد و کالری کمی هستند، در این گروه از افراد آزاد است، بنابراین توصیه می شود از این گروه مواد غذایی بیشتر مصرف کنند؛ چرا که مواد پرفیبر آب زیادی را در خود نگه می دارند و به کندی و در طول روز آزاد می کنند و سبب می شوند که تشنگی عارض نشود.
از طرف دیگر میان وعده هایی که معمولاً شامل میوه هاست را می توان هم در وعده سحری و هم بعد از شام مصرف کرد و با توجه به اینکه قند میوه ها از نوع مرکب بوده و به کندی جذب بدن می شود، توصیه می شود برای اینکه سطح قند خون ثابتی را در طول روز داشته باشید از این گروه غافل نشوید.
در افطار روزه دارانی که تحت رژیم غذایی هستند، باید وعده صبحانه رژیم خود را به عنوان افطاری در نظر گرفته و روزه خود را با موادی که دستگاه گوارش را تحت فشار قرار ندهد، باز کنند؛ به طور مثال مصرف آب، چای یا شیر ولرم همراه با چند عدد خرما می تواند مناسب باشد و بعد از وقفه ای کوتاه بین افطاری و شام در وعده شام، رژیم غذایی را به عنوان شام مصرف کنند.
با انجام این توصیه ها می توان همان مقدار کالری که در رژیم غذایی تان تجویز شده را دریافت کرده و طبق همان برنامه وزن خود را کم کنید. برای افرادی که تحت رژیم های درمانی هستند، معمولاً یک فعالیت بدنی هم توصیه می شود.
بهترین زمان برای انجام فعالیت بدنی البته به صورت آهسته و پیوسته بعد از افطار است؛ چرا که انجام ورزش در طول روز با توجه به از دست دادن انرژی و تعریق سبب اتمام ذخایر انرژی بدن و تشنگی شده که ممکن است باعث ضعف و بی حالی و سرگیجه شود. توصیه می شود بعد از افطار پیاده روی به صورت آهسته، ولی پیوسته انجام دهید تا هم حرکت انجام یافته باعث از دست دادن کالری شود و هم حرکات عضلات شکم با به حرکت واداشتن دستگاه گوارش در هضم مواد غذایی مصرف شده کمک کند.