آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۰۷۳۱
تغذیه در رمضان – 7

10 نکته درباره خوراکی مرگبار در ماه رمضان/ از سستی و کسالت تا بیماری‌های قلبی و سرطان

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف شیرینی‌جات مصنوعی (زولبیا و بامیه) بشدت درمیان مردم افزایش پیدا می‌کند و متأسفانه افراد بدون این‌که متوجه عوارض و مضرات آن باشند به آن روی می‌آورند.
10 نکته درباره خوراکی مرگبار در ماه رمضان/ از سستی و کسالت تا بیماری‌های قلبی و سرطان

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف شیرینی‌جات مصنوعی بشدت درمیان مردم افزایش پیدا می‌کند و متأسفانه افراد بدون این‌که متوجه عوارض و مضرات آن باشند به آن روی می‌آورند، به ویژه درهنگام افطاری به صورت‌های شربت‌، زولبیا، بامیه و انواع شیرینی‌جاتی که قند و شکردرآن مصرف شده، استفاده می‌‌کنند در حالیکه مضرات آن بسیار زیاد است.


1.مصرف قند و شکر و مشتقات آن درهنگام افطاری که اغلب به شکل زولبیا و بامیه در سفره های افطار قرار می گیرد موجب سستی و کسالت می‌شود و چربی خون نیز بالا می‌رود زیرا قند و شکر برای جذب خون نیاز به مواد دیگردارد که معمولاَ آن را ندارد و برای جذب شدن از مواد ذخیره شده بدن مثل کلسیم، کروم، منیزیم استفاده می‌کند، بنابراین با مصرف شیرینی‌جات درهنگام افطاری بدن بسیاری ازاملاح مفید و ضروری خویش را از دست می‌دهد، که موجب لطمه به سلامتی و صحت بدن نیز است.


2.مصرف قند و شکر(زولبیا و بامیه) موجب بیماری‌های قلبی می‌شود و چربی خون را بالا می‌برد زیرا در تحقیقات مشخص شده که کبد از اسید استیک، کلسترول می‌سازد و مستقیم تحویل خون می‌دهد. قند و شکراسید استیک ایجاد می‌کند و درنتیجه به طور غیرمستقیم اسیداستیک درجداره رگ‌ها رسوب می‌کند. ضمن اینکه ترشح زیاد انسولین نیز همراه با چربی است  وهمچنین موجب بی‌نظمی و اضطراب ضربان قلب می‌شود.


3.شیرینی‌جات مصنوعی نظیر زولبیا و بامیه موجب بی‌نظمی درانجام وظایف بدن می‌شود چراکه قند و شکرحاوی آن برای جذب، بسیاری از املاح مفید و کمیاب بدن را ازبین می‌برد، و از طرف دیگربا کمبود این املاح آنزیم‌های لازم ترشح نمی‌شود و اختلال در نظم بدن بوجود می‌آید.


4.مصرف شیرینیجات (زولبیا و بامیه) موجب ناراحتی‌ها و بیماری‌های کبدی می‌شود  زیرا قند این شیرینیجات زمانی برای مصرف سلول‌ها قابل استفاده است و می‌تواند تولید انرژی کند که به صورت قند ساده درآمده باشد درغیراین‌صورت کبد باید این کار طاقت فرسا را انجام دهد و قند را برای جذب آماده نماید که در جریان این امر فشارزیاد به کبد وارد می‌شود.


5.خوردن قند و شکر موجب درد مفاصل و استخوان می‌شود زیرا با خوردن آن کلسیم بدن برای جذب شیرینی مصرف می‌شود، درنتیجه موجب پوکی استخوان و نرمی آن می‌شود. ضمن این‌که اختلال درنسبت کلسیم و فسفات بدن ایجاد می‌کند.


6.اثر شیرینی قند و شکربرسیستم دفاعی و اعصاب بدن از نظر علمی ثابت شده است، که خوردن قند و شکر قدرت گلبول‌های سفید در از بین بردن میکروب‌ها را کاهش می‌دهد بطوری‌که سیستم ایمنی بدن را 5 تا 6 ساعت فلج می‌کند و موجب تعطیل شدن وظایف بدن است. ازطرف دیگر شیرینی‌جات مصنوعی نظیر زولبیا و بامیه موجب ازبین رفتن ویتامین‌های   Bکه برای اعصاب و بدن حیاتی است می‌شود. درنتیجه ناراحتی‌های عصبی ایجاد می‌کند.


7.موجب ناراحتی‌های کلیوی می‌‌شود زیرا دفع مایعات بدن را زیاد می‌کند که به مرور بافت‌های داخلی کلیه دچاراشکال می‌شود. ازطرف دیگر موجب تشکیل سنگ در مجاری ادرار می‌شود که ازکلسیم ته‌نشین شده تشکیل شده است.


8.به طورکلی مصرف بی‌رویه‌ی شیرینی‌جات نظیر زولبیا و بامیه که مملو از قند و شکر هستند بیماری‌های دیگری نیز  از قبیل‌ افسردگی، بیماری‌های دندان و لثه، ناراحتی‌های پوستی، یبوست، انواع ناراحتی‌های عصبی،  بی‌خوابی و پرخاشگری کودکان، ناراحتی قلبی و عروق، ناهنجاری‌های روحی، فشار خون‌، چاقی‌، تصلب شرایین، عصبانیت میگرن‌ و فراموشی ایجاد می‌کند.


9.مصرف قند و شکر موجب خستگی سستی و بی‌حالی می‌شود به ویژه در هنگام افطاری  زیرا برای جذب، ویتامین‌ها و املاح بدن را به مصرف می‌رساند.


10.قند و شکر یکی از عوامل مهم ایجاد سرطان می‌باشد همچنین موجب رشد سلول‌های سرطانی می‌شود، زیرا با فلج شدن سیستم دفاعی، میکرب‌ها و ویروس‌ها سریع‌تر رشد می‌کنند.


با توجه به مضرات بسیار زیاد شیرینی‌جات آیا باز هم ارزش آن دارد که شخص شیرینی‌جات مصنوعی مصرف کند؟

 

لازم به ذکراست که بهترین جایگزین قند و شکر،عسل است که بوسیله‌ی آن می‌توان انواع شیرینی‌جات سالم و مفید را تهیه نمود و یا شیرینی‌جات طبیعی دیگرمثل خرما، شیره‌ی خرما، انگور در ماه رمضان جایگزین این شیرینیجات شوند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
علي
-
۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳
اي بابا
اومديم يه باميه برداريم ها!
4
0
بدون نام
-
۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰
مثل زولبيا باميه!!!!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار