به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رضا باکری دیشب در گفتگوی تلفنی با برنامه پایش در ارتباط با پرداخت یارانه شیر، اظهار داشت: دولت یارانه را برای چهار ماه سال 92 مصوب کرد و مبلغ این یارانهها به دامدارانی که شیر را تحویل کارخانه دادهاند، پرداخت میشود که تا کنون 200 میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده و 100 میلیارد تومان نیز هنوز پرداخت نشده است.
دبیر انجمن تولید کنندگان فرآوردههای لبنی در پاسخ به این سئوال مجری که آیا قرار است شیر گران شود، گفت: قیمت مصوب کارگروه کنترل بازار برای شیر خام یک هزار و 440 تومان است و نسبت به سال گذشته که قیمتش یک هزار و 110 تومان بود، حدود 30 درصد افزایش قیمت دارد.
وی در پاسخ به این سئوال مجری که اگر قرار است قیمت شیر آزاد شود پس چرا قیمت گذاری کردهاید؟ افزود: کارگروه کنترل بازار کالاها را دستهبندی کرده و شیر خام را در گروه یک کالا قرار داده است که قیمت گذاری آن توسط کارگروه کنترل بازار است. اما محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، پنیر و ماست جزء گروه دو کالا هستند که قیمت گذاری آنها در اختیار بنگاههای تولیدی است و سازمان حمایت فقط نظارت بر صحت قیمت گذاری را انجام می دهد.
همچنین عبدالله سامری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در ارتباط تلفنی خود با برنامه پایش در واکنش به این نظر مجری که ایران جزء کشورهایی با سرانه بسیار پایین مصرف شیر است، اظهار داشت: یکی از علتهای بالا بودن سرانه مصرف شیر در برخی کشورهای جهان تبلیغات بالا در صدا و سیما است. اگر در ایران دولت یارانه این کالا را پرداخت میکرد بطور قطع مردم هم استفاده میکردند.
وی افزود: در گذشته وقتی که دولت یارانه را پرداخت میکرد مردم کم استفاده میکردند چه برسد به الان که میخواهد یارانه پرداختی را قطع کند و قیمت شیر آزاد شود، بطور قطع تعداد مصرف کنندگان فعلی که بسیار کم هستند کاهش پیدا می کند.
عضو کمیسیون کشاورزی در پاسخ به این سؤال مجری که آیا وضعیت فراوانی و قیمت شیر بهتر خواهد شد یا خیر، گفت: فکر نمیکنم قیمت شیر و لبنیات ما یک سیر نزولی پیدا کند. صد درصد یقین دارم که این قیمت ها سیر افزایشی پیدا خواهند کرد. با توجه به عدم پرداخت یارانه به دامداران بطور طبیعی قیمتها افزایش پیدا میکند. بعد از اینکه یارانه این کالاها (محصولات لبنیاتی) برداشته شود ما شاهد یک افزایش قیمت در بازار خواهیم بود.