آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۹۸۵۴
تغذیه در رمضان-3

سبزیجات بعد از غلات اصلی‌ترین مواد غذایی‌ هستند/ مصرف حبوبات حس سیری ایجاد می‌کنند

تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بسیاری برخوردار است و نوع تغذیه در ماه رمضان با سایر ماه‌ها متفاوت است.
سبزیجات بعد از غلات اصلی‌ترین مواد غذایی‌ هستند/ مصرف حبوبات حس سیری ایجاد می‌کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بسیاری برخوردار است و  نوع تغذیه در ماه رمضان با سایر ماه‌ها متفاوت است و روش صحیح تغذیه در این ماه یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی یا عصبی جلوگیری شود.


 به جای برنج ساده بهتر است از برنج‌های مخلوط نظیر سبزی پلو و رشته پلو استفاده شود چرا که باعث کامل شدن وعده غذایی، افزایش بهره‌وری و افزایش ارزش غذا می‌شود و به دیرتر تشنه یا گرسنه شدن کمک می‌کند.


نان و غلات، لبنیات، سبزی، گوشت و حبوبات و میوه‌ها پنج گروه اصلی  مواد غذایی هستند مصرف غلات احساس سیری می‌دهد و یک جزء جدایی ناپذیر در وعده‌های غذایی است.


بیشتر سعی شود از غلات سبوس‌دار که ارزش غذایی بیشتری دارند استفاده شود برای مثال در آش و سوپ به جای استفاده از رشته و آرد برنج، غلات سبوس‌داری مثل بلغور جو، بلغور گندم، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم، آرد ذرت و برنج قهوه‌ای را به کار ببرید که ضمن ارزش غذایی بیشتر و طعم و مزه بهتر، ریزمغذی‌هایی مثل ویتامین‌های گروه ب را هم دارند.


سبزیجات بعد از غلات اصلی‌ترین مواد غذایی‌ هستند و در ماه رمضان ضرورت استفاده از آنها افزایش می‌یابد.


مصرف سبزیجات خام به صورت  سالاد، در کنار مصرف سبزیجات پخته مثل اسفناج پخته با ماست، سبزی موجود در آش و سوپ و کوکوی سبزی در سحر و افطاری‌ ماه رمضان ضرورت دارد؛ چرا که سبزی آب را در خودش نگه می‌دارد و مصرف مقادیر مناسبی از آن باعث می‌شود کمتر احساس تشنگی کنید.


مصرف سبزیجات باعث کاهش چربی خون می‌شود و در کسانی که وزن بالا دارند مصرف مقادیر زیاد سبزی باعث می‌شود احساس سیری داشته باشند و وعده‌های کم کالری با قدرت سیرکنندگی بالا مصرف کنند و با این شیوه تا پایان ماه رمضان می‌توانند سه تا چهار کیلو از وزن خود را کاهش دهند.


مصرف حبوبات علاوه بر داشتن فیبرهای غذایی، حس سیری بیشتری ایجاد می‌کنند.


متابولیسم پروتئین‌های حیوانی در گوشت آب زیادی نیاز دارد و باعث افزایش نیاز به آب و احساس تشنگی می‌شود.


 حد مناسب مصرف گوشت در یک وعده غذایی 50 تا 60 گرم برای هر نفر است این میزان گوشت برابر با یک چهارم سینه مرغ یا دو تا سه قاشق گوشت چرخ کرده است اگر در سحرهای ماه رمضان گوشت مصرف می‌کنید باید به عنوان یک پروتئین مکمل باشد که ارزش غذایی سایر پروتئین‌ها مثل تخم مرغ یا حبوبات را تکمیل کند.


مغزها و دانه‌ها یکی از با ارزش‌ترین مواد غذای هستند  این مواد، چربی مناسب و بسیار خوبی دارند و به کاهش چربی بد خون کمک می‌کند، به ا فرادی که مشکل فشار خون، چربی خون و دیابت دارند کمک می‌کنند راحت‌تر روزه بگیرد و چون حجم کمی دارند به سالمندان، نوجوانان‎کنند کمک می کند ا نرژی‌شان را تکمیل کنند.


مصرف نمک در سحرهای ماه رمضان باید بسیار کم باشد مصرف ماست در سحری یکی از توصیه‌های جدی است اما بهتر است از دوغ خیلی کم استفاده شود چون نمک زیادی دارد سعی کنید بعد از افطار و قبل از خواب از میوه‌ها به خصوص میوه‌های آب‌دار به میزان زیاد استفاده کنید و در فاصله افطار تا سحر حداقل هشت لیوان آب بنوشید.


از گذشته هم.اره توصیه شده که روزه را با یک ماده شیرین افطار کنیم چراکه شیرینی‌ها جذب بالا و سریعی دارند و فورا جلو ضعف را می‌گیرند و این کار کمک می‌کند در افطار پرخوری نکنیم.

 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار