سیدهدایت میراشرفی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، با اشاره به اهمیت تبیین فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، گفت: ترغیب و تشویق جوانان برای انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر بهصورت غیرمستقیم، مناسب تر و اثربخش تر است.
وی به طرز منش و رفتار نسل جوان جامعه اشاره کرد و گفت: ایجاد روابط دوستانه و کم کردن فاصلهها با نسل جوان یکی از موثرترین روشها در جذب جوانان به فریضه امر به معروف است.
استاد گروه معارف دانشگاه ارومیه ترغیب و تشویق غیرمستقیم جوانان بهسوی عمل صالح و دوری از منکرات را امری پسندیده در راستای معرفی عواقب اعمالی که انجام میدهیم، دانست.
میراشرفی تصریح کرد: در قرآن کریم، احادیث و روایات بسیار به فریضه امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده است، امر به معروف از مسائل فروع دین است، یعنی جایگاه نماز و امر به معروف از منظر قرآن کریم یکی است.
وی با اشاره به اهمیت جاری شدن فریضه امر به معرف و نهی از منکر در جامعه، افزود: در اجتماعی که امر به معروف جاری باشد، جامعه به سوی رشد و بالندگی حرکت میکند و حدود الهی جاری میشود.
استاد گروه معارف دانشگاه ارومیه با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد توجه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، گفت: نباید به سادگی از کنار شخصی که منکرات انجام میدهد عبور کرد و حداقل بهصورت لسانی شخص را به نهی از منکر دعوت کنیم و هیچگاه منتظر جواب فرد مقابل نباشیم؛ زیرا مطرح کردن لسانی کفایت میکند.
میراشرفی تصریح کرد: برای برخورد با مرتکبان منکرات اگر تذکر لسانی نتیجه نداد یا عمل منکر شکل بزرگتری به خود گرفت مراجع قضایی و قانونی مسئله را پیگیری میکنند.
استاد گروه معارف دانشگاه ارومیه گفت: ماه رمضان، ماه توجه مضاعف به اعمال و رفتار خویشتن است و در صورتی که مواردی نظیر رفتار نامناسب، پوشش نامناسب و روزه خواری را در اجتماع مشاهده کردیم، بهتر است با تذکر فرد را از رفتار نامناسبش آگاه کنیم. /110الف2/