به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، جلسه هماهنگی رابطین اجرایی طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور رئیس ستاد اجرایی این طرح در استان خوزستان، در دانشگاه جندی شاپور برگزار شد.
اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه جندی شاپور در این جلسه گفت: هر شخصی که بخواهد در این ساختار اداری حضور و فعالیت داشته و می خواهد نقش مدیریتی ایفا کند راهی جز این ندارد که منافع شخصی خود را در راستای این طرح هماهنگ کند و کسانی که می خواهند در روند اجرای طرح فوق خللی ایجاد کنند از صحنه مدیریتی حذف خواهند شد.
وی با بیان این مطلب که نگاه ما به طرح تحول نظام سلامت باید نگاهی ملی باشد افزود: تاکنون نبود پول و منابع مالی از جمله بزرگترین بهانه ها در نظام سلامت کشور بوده است ولی در حال حاضر مدیران نمی توانند این موضوع را بهانه کنند و اگر کسی در مقام مدیریت نتواند پاسخگوی مطالبات مردم و نظام درمان کشور باشد حذف خواهد شد.
ایشان تاکید کرد: بهانه عدم وجود منابع مالی برای اجرای مفاد این طرح پذیرفتنی نیست و اگر کم و کاستی در این طرح وجود داشته باشد از سوی مدیران اجرایی خواهد بود.
رئیس ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت در استان خوزستان گفت: تامین منابع مالی این طرح از سوی نظام یک فرصت طلایی و استثنایی است و حق و حقوق تمام ذینفعان اعم از بیمار، پرسنل، مردم و... مورد توجه قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تامین منابع اجرایی این طرح تا پایان سال، به بیان علت ضرورت اجرای این طرح پرداخت و گفت: بر طبق آمارهای موجود سهم پرداختی از جیب مردم در بخش بهداشت و درمان حدود 50 تا 70 درصد است و به سبب هزینه های سنگین بسیاری از بیماری های خانمانسوز مانند سرطان ها سالیانه حدود 8 درصد از مردم به زیر خط فقر سقوط می کنند.
ایشان ادامه داد: از سوی دیگر بازار نظام سلامت بازاری آشفته بوده که نظارتی بر آن وجود نداشته است و در عین حال ساماندهی آن هم کار ساده ای نبوده و نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: نگاه سیاست گذاران بخش سلامت این بوده است که ابتدای شروع این طرح از بخش درمان باشد زیرا بیش از 70 درصد مراجعات مردم به مراکز درمانی دولتی می باشد که طی آن حدود 37 درصد از جیب مردم پرداخت می شود.
ایدنی ادامه داد: اگر میزان پرداختی از جیب مردم کاهش پیدا کند و از سوی دیگر بتوانیم کمیت و کیفیت خدمات را افزایش دهیم به دلیل مراجعات 70 درصدی مردم به مراکز دولتی در مجموع پرداختی از جیب مردم کاهش پیدا خواهد کرده و افزایش رضایتمندی آنها را موجب خواهد شد.
رئیس ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت در استان خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود افزود: با اجرایی شدن این طرح قیمت واقعی بسیاری از ملزومات پزشکی اعم از البسه، پروتزها و... مشخص شده است و اگر طرح فوق در همین مرحله هم متوقف شود به دلیل اصلاح قیمت ها باز هم موفق بوده است.
ایدنی تاکید کرد: میزان تعهدات این طرح برای پرسنل و کادر پرستاری و درمانی در بیمارستان ها و مراکز آموزشی باید مشخص شود تا از ایجاد انتظارات غیر معمول جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه ضمن بیان این مطلب که اجرای این طرح برخورداری مردم از حق طبیعی آنها در بخش درمان و بهداشت بوده که تاکنون وجود مورد غفلت واقع بوده گفت: مشکلی برای تامین منابع مالی این طرح وجود ندارد و کلیه بیمارستانها باید کمبودهای دارویی و تجهیزات خود را اعلام کنند.
ایشان در بخش پایانی سخنان خود گفت: جهت پرداخت های آینده برای ادامه طرح، هتلینگ بیمارستان ها و نحوه ارائه خدمات مبنا خواهد بود پس ضروری است که بیمارستان ها به این موضوع توجه داشته باشند