حجت الاسلام سید مصطفی حقی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، با اشاره به بخشنامه دانشگاه آزاد در رابطه با عدم برخورد با مصادیق بی حجابی در سطح دانشگاه و اظهارات میرزاده مبنی بر اینکه این بخشنامه طبق آموزه های قرآنی است، گفت: این بخشنامه مخالف صریح قانون است.
وی تصریح کرد: اینکه در مقابل بدحجابی سکوت کنیم و تذکری داده نشود، در تضاد با قانون است؛ نه تنها در قانون مجازات اسلامی بدحجابی جرم تلقی شده؛ بلکه باید با آن برخورد قضایی هم صورت گیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گرگان ادامه داد: ما آیه ای مبنی بر اینکه نباید با بدحجابی برخورد کرد در قرآن کریم نداریم؛ بلکه برعکس، بحث حجاب در آیات متعدد و حتی در سیره معصومین (علیهم السلام) بسیار سفارش و تاکید شده است.
حجت الاسلام حقی در ادامه به سرگذشت بانوی نمونه اسلام در صبر و حجاب، حضرت زینب (س) اشاره کرد و گفت: حضرت زینب(س) به عنوان اسوه ای ماندگار در اسلام با وجود آن همه مصائب و سختی هایی که بر ایشان تحمیل شد، دست از حجاب و عفت خویش برنداشتند.
بخشنامه دانشگاه آزاد منافی امر به معروف و نهی از منکر است
وی با اشاره به عدم تایید این بخشنامه طبق موازین شرعی گفت: این بخشنامه حتی لازم الاجرا نیز نیست؛ زیرا امر به معروف و نهی از منکر طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید انجام شود و هرکس در انظار عمومی عمل خلاف شرعی مرتکب شود، باید به فرد خاطی تذکر داده شود و موضوع این بخشنامه مخالف صریح آیات قران در باب امر به معروف و نهی از منکر و فرمایشات رهبر معظم انقلاب است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گرگان با اشاره به اینکه مقوله حجاب و عفاف در جامعه ریشه در فرهنگ دارد، گفت: برای اجرای قانون مقابله با مصادیق بدحجابی و بی عفتی در جامعه قبل از هر کار قهری و برخورد قضایی باید در بحث های فرهنگی و فرهنگسازی مقوله ی حجاب در جامعه عمل کنیم.
دادسرا مجاب به مقابله با ضدارزش هایی نظیر بی حجابی است
حجت الاسلام حقی مبنی بر اینکه بحث سنجش عملکرد در کار فرهنگی مد نظر نیست، به وظیفه ذاتی دادسرای عمومی اشاره کرد و بیان داشت: دادسرا مجاب است که برای برقراری نظم عمومی در جامعه تلاش کرده و با ناهنجاری ها و ضدارزش ها مقابله کند و موضوع حجاب و اجرای قوانین پوشش در جامعه یکی از همین وظایف است.
وی در ادامه در رابطه با اجرای قوانین مقابله با هنجار شکنی ها در باره بدحجابی در جامعه تصریح کرد: در دادسرای گرگان گروه هایی تحت عنوان گروه های «امر به معروف و نهی از منکر» شکل گرفته که در سطح شهر به امر تذکر لسانی می پردازند و تمام تلاش این افراد به امر ارشاد و آگاه سازی افراد است.
قوانین عفاف و حجاب در ادارات اجرا نمی شود
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گرگان با اشاره به اهمیت اجرایی شدن قانون در دستگاه های اداری خاطرنشان کرد: قوانین حجاب و عفاف در ادارت یا اجرا نمی شود یا نظارتی بر استمرار اجرای آن وجود ندارد و باید توجه کنیم همه ادارات و کارمندان آن موظف هستند که به این قوانین عمل کنند.
حجت الاسلام حقی در اهمیت اجرای قانون حجاب و عفاف در دانشگاه ها و تذکر این نکته مبنی براینکه دستگاه های قضایی بنا ندارند در فضاهای دانشگاهی جو پلیسی راه بیاندازند، گفت: مقوله حجاب و عفاف یک موضوع بسیار مهم است که باید با گفتمان درون سازمانی به رفع نقص ها و نظارت بر اجرای آنها بپردازند.
دانشگاه محیطی مقدس است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گرگان در ادامه با اشاره به آیه شریفه «یزکیهم و یعلمهم الکتاب» تاکید کرد: ابتدا باید در دانشگاه به بعد فرهنگی و مذهبی مسائلی مانند حجاب و عفاف توجه کنیم و پس از آگاه سازی دانشجویان که محیط علمی دانشگاه بسیار مقدس است و نباید با جای دیگر اشتباه گرفته شود، به مقوله های دیگر پرداخته شود.
فضا را برای سودجویان از بدحجابی امن نخواهیم گذاشت
حجت الاسلام حقی با توجه به اهمیت و ضرورت اجرای قوانین حجاب و عفاف در جامعه گفت: قطعا بی حجابی و بی عفتی زمینه ساز برخی جرائم مانند روابط نامشروع است و با مصادیقی در بد حجابی که به هنجار شکنی اجتماعی تبدیل شود، به شدت برخورد میشود.
ماهواره هویت دینی افراد را می زداید
وی در پایان درباره نقش آموزش خانواده به فرزندان از کودکی درباره مسائل فرهنگی از جمله حجاب اشاره کرد و گفت: بی شک ورود ماهواره ها در منازل خود عامل گسترش فساد و بی حجابی و زدودن هویت دینی افراد خواهد شد و باید خانواده ها بسیار حساب شدهتر عمل کنند.