به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، احمد امانی، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، در سمینار آموزشی و توانمندسازی مدیران استانی با موضوع پیشگیری، مقابله، درمان و بازتوانی مصرفکنندگان مشروبات الکلی که در مجتمع فجر برگزار شد، اظهار کرد: لازم است سواد دانشگاهی به سواد اجتماعی تبدیل شده و نهادهای مربوطه در این راستا تمام همت خود را به کار گیرند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان افزود: باورهای غیرمنطقی نهادینه شده در افراد موجب توانایی پذیرش ناهنجارهای اجتماعی در آنها میشود.
امانی تصریح کرد: زخمهای دوران کودکی و نوجوانی موجب پیدایش بیش از پیش مصرف مواد میان آنها بوده و آنها را به این راه سوق میدهد.
وی با اشاره به تاثیر فضای حاکم بر خانواده در هدایت افراد به سمت مصرف مواد خاطرنشان کرد: زیرساخت اصلی مواد مخدر رنجهای هیجانی بوده که به صورت خاطرات کپکزده در کودکی، خود را نمایان میسازد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان بیان داشت: ترسیم مراتب ارزش در خانوادهها موجب ایجاد بسترهای لازم برای عارضه اعتیاد در جوامع به شمار میآیند.
وی الکل را سومین ماده مصرفی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: دامنه سنی مصرف این مواد میان افراد در رنج سنی 14 تا 19 سال به میزان 13.5 درصد است.
امانی با اشاره به تاثیرات مخرب روانشناختی مصرف مواد الکلی، تصریح کرد: قلیان و سیگار آغاز ماراتن اعتیاد است که متاسفانه این مهم در دانشگاهها بسیار رایج است.
وی با بیان اینکه برخی افراد زندانی باورهای خود هستند، تصریح کرد : پیشنهادهای ارائه شده از سوی دوستان افراد مبنی بر مصرف مواد مخدر و الکل نخستین مهم در گرایش و سوق دادن آنها در راستای مصرف این دسته از مواد است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان با بیان اینکه مدیریت بر هیجان موجب عدم گرایش افراد به اعتیاد میشود، گفت: برای کاهش آسیبهای اجتماعی افزایش جو هیجانی مثبت در جامعه اهمیت بسزایی دارد.
وی تصریح کرد: مهارت فرزندپروری دارای اهمیت خاصی است که به نوبه خود مانع ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی در خانوادهها میشود.
امانی در پایان خاطرنشان کرد: امید در مقوله ترک اعتیاد دارای اهمیت زیادی است و باید نهادهای مربوطه زمینه لازم برای ایجاد آن را در جامعه به ویژه در بین جوانان فراهم کنند.