به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سحر نقش تعیین کنندهای در چگونه گذراندن روز در ماه رمضان و تأمین انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن دارد.
در سحر از خوردن شیرینیها، غذاهای شور و پر چرب و آشها خودداری کنید.
در هر وعده سحری یك نوع از غذاهای ایرانی را صرف كنید و از خوردن تنوعات غذای اصلی در یك وعده اجتناب نمایید.
در هر وعده سحری حجم متعادل را كنترل كنید؛ چرا که زیادتر از تعادل خوردن نه تنها باعث نمی شود كه در روز احساس سیری بیشتری كنید، بلكه اثرات ناگوارتری را در روز به دلیل بروز مشكلات مراحل هضم برایتان پیش خواهد آورد.
غذاها را کم روغن، کم چربی، کم نمک و کم شیرینی انتخاب كنید به میزانی كه در سحر چربی و شیرینی بیشتری میل كنید در روز تشنگی بیشتری خواهید داشت.
از غذاهای خیلی سرخ شده پرهیز كنید و در صورت نیاز به سرخ كردن غذا، به تفت دادن كوتاه مدت قناعت كنید.
از منابع نشاسته ای نان، سیب زمینی، برنج و ماكارونی استفاده كرده، ولی سعی شود از نان های تهیه شده از سبوس گندم به جای نان سفید استفاده گردد.
از گوشت، ترجیحاً گوشت سفید و حبوبات كه به آرامی پخته شده باشند، استفاده كنید. امروزه سویا به عنوان یك منبع پروتئینی سالم محسوب می شود كه می توان اكثر غذاها را با آن خوش طعم تهیه كرد، در حالی که مضرات گوشت قرمز را هم ندارد. تخم مرغ به اشكال غیر عسلی و حبوبات آب پز نیز منابع باارزش پروتئینی برای سحر بشمار می روند.
از خوردن چربی های حیوانی و سفت شده خودداری كنید و از روغن های مایع كه میزان چربی اشباع شده آن پنج تا هفت درصد باشد، استفاده كنید.
از لبنیات كم چرب و كم نمك استفاده كنید.
بین غذاها آب و یا نوشیدنی میل نكنید؛ همچنین قبل، بین و فوراً بعد از غذا نوشیدنی میل نكنید، بلكه مدتی صبر كرده بعد نوشیدنی بنوشید.
در ماه رمضان بهترین نوشیدنی در سحر آب یا نوشیدن چای های متعدد گیاهی است كه به منظورهای مختلف به صورت دم كرده و گرم می توان نوشید.
از نوشیدن دوغ یا نوشیدنی های شیرین شده با شكر سفید در سحر خودداری كنید، زیرا با نوشیدن این نوع آشامیدنی، احساس تشنگی در روز زیادتر شده و نیز میزان قند خون افزایش می یابد.
حجم غذای اصلی را در سحر طوری تنظیم كنید كه بعد بتوانید هم از آب و هم از میوه جات متنوع و صیفی جات آب پز (ذرت، گل کلم، کرفس، فلفل سبز، کلم بروکلی، نخود فرنگی، پیاز، سیر، هویج، لوبیا و هر گونه حبوبات كه به آرامی پخته شده باشد) نیز تغذیه کنید.
جوانه های خام را به صورت مخلوط با غذاهای سوپی یا در سالاد مصرف کنید.