کد خبر:۳۳۶۹۹۴
تقوی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

«حمایت از تولید»؛ تنها راه خروج از رکود تورمی/ دولت به اشتباه کاهش تورم را در اولویت کار قرار داده است

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تنها راه‌ خروج از رکود تورمی حاکم بر اقتصاد ایران تقویت بخش تولید است، گفت: دولت به اشتباه کاهش تورم را در اولویت کارهای خود قرار داده است و سعی بر این دارد از این طریق رکود را از بین ببرد.
مهدی تقوی، کارشناس مسائل اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، تنها راه خروج از رکود تورمی را تقویت بخش تولید خواند و گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر اجرای نادرست هدفمندسازی یارانه‌ها موجبات ضعف تولید را فراهم آورد و به دنبال آن با رکود تورمی در کشور مواجه شدیم.
 
وی افزود: با دشوار شدن فعالیت برای واحدهای تولیدی، بسیاری از این بنگاه‌ها کارهای خود را متوقف کردند و به این ترتیب نرخ بیکاری افزایش یافت و نرخ رشد اقتصادی کشورمان منفی شد.
 
تنها راه خروج از رکود تورمی حمایت از تولید است
 
تقوی در ادامه اظهار داشت: زمانی که اقتصاد یک کشور با هر دو معضل تورم و رکود مواجه می‌شود، تنها راه‌حل برای خروج از این بحران تقویت بخش تولید است و در حال حاضر اقتصاددانان باید با انجام بررسی‌های لازم، در پی یافتن راه‌حلی برای احیای بخش بحران زده تولید باشند.
 
وی با اشاره به مذاکرات ایران برای کاهش تحریم‌ها گفت: در حال حاضر با توجه به انجام مذاکرات خارجی برای برداشته شدن تحریم‌ها و بهبود پیدا کردن روابط بین‌المللی و همچنین به دلیل پایین آمدن نرخ ارز، مقداری از فشار تحریم‌ها کاسته شده و شرایط بحرانی گذشته اندکی به ثبات نزدیک شده است.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: به دنیال پایین آمدن نرخ ارز، هزینه‌های تولید کاهش پیدا می‌کند و منحنی عرضه به سمت راست کشیده می‌شود. تداوم این شرایط به مرور زمان هم رکود را از بین خواهد برد و هم تورم را، در نتیجه دولت می‌تواند با اختصاص دادن اعتبارات ارزی به بخش‌های تولیدی و صنعتی و حمایت از این واحدها رکود حاکم بر اقتصاد را از میان بردارد.
 
وی تصریح کرد: عامل اصلی به وجود آمدن رکود، بالا رفتن هزینه‌های تولید است و تا این عامل برطرف نشود، رکود از بین نخواهد رفت، در صورتی که دولت به اشتباه کاهش تورم را در اولویت کارهای خود قرار داده است و سعی بر این دارد از این طریق رکود را از بین ببرد. 
 
تقوی با تاکید بر این موضوع که دولت باید کاهش هزینه‌های تولید را در دستور کار خود قرار دهد، بیان داشت: ما با کمک گرفتن از تولیدکنندگان که حتی در این شرایط بحرانی و ناگوار در این حوزه باقی مانده و به فعالیت خود ادامه داده‌اند، می‌توانیم نه تنها تورم، بلکه رکود را نیز در کشور کاهش دهیم.
 
اضافه کردن رشد در این شرایط دردی را درمان نمی‌کند
 
این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه صحبت‌های خود به بسته خروج از رکود دولت اشاره کرد و گفت: اضافه کردن رشد در شرایطی که یک کشور توأمان با رکود و تورم مواجه است، دردی را درمان نمی‌کندف بلکه باید به صورت همزمان بسته‌ای را عملیاتی کرد که در کنار افزایش نرخ رشد، تورم را نیز کاهش دهد. 
 
وی افزود: فراموش نکنیم رکود تورمی سیاست‌های طرف عرضه را می‌طلبد و سیاست‌های تقاضا برای مهار تورم کاربرد دارد، اما در وضعیت فعلی نمی‌توان از سیاست‌های انقباضی استفاده کرد؛ چرا که موجب افزایش رکود خواهد شد.
 
 تقوی با بیان اینکه اجرای نادرست هدفمندی یارانه‌ها در دولت دهم به رشد اقتصادی منفی کشور دامن زد، تصریح کرد: برای حاصل شدن یک رشد اقتصادی مثبت به شوک‌های بزرگی همچون اعطای وام‌های بلاعوض و یا وام‌هایی با سود بسیار کم نیاز است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار