به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با گذشت قریب به یک ماه از آغاز حمله دوباره اسرائیل به نوار غزه می گذرد و هر روز اخبار مختلفی از تعداد تلفات و مجروحین مخابره می شود. با این که در حال حاضر آتش بس اعلام شده اما خبرها نشان از وخیم بودن وضع مجروحان دارد.
یک روزنامه مشهور آمریکایی در این باره می نویسد بیمارستانهای غزه مسئولیتهای جدیدی را بر عهده گرفتهاند: بیمارستانها دیگر مکانی برای استقبال از زندگی جدید نیست بلکه به یک سردخانه موقت برای اجساد تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش سایر اجساد قربانیان حملات اسرائیل نیز در کف راهروها و آشپزخانه بیمارستان رها شده اند و منتظر خانواده ها و بستگان خود برای کفن و دفن هستند. شنبه دومین روز بمباران شدید و سنگین شهر غزه توسط نیروهای اسرائیلی پس از آن بوده است که تل آویو اعلام کرد یکی از افسران ارتش اسرائیل توسط نیروهای فلسطینی ربوده شده است.
یکی از پزشکان بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شفا در غزه می گوید: «در حال حاضر مساله این است که ظرفیت ما محدود است؛ ظرفیت منابع، تختها و منابع انسانی.»
وی می افزاید: «ما تلاش میکنیم با تخلیه برخی از نقاط و انتقال بیماران به بیمارستانهای خصوصی و همچنین ارجاع برخی از بیماران به سایر کشورها با این مشکلات و کمبودها کنار آییم.»
این پزشک فلسطینی از جامعه بینالمللی خواست به منظور کمک به پزشکان غزه برای حفظ جان انسانها در این منطقه تدابیر مقتضی اتخاذ کنند.
وی تاکید کرد: «ما به شدت به جایگزین کردن منابع از دست رفته نیاز داریم تا بتوانیم خدماترسانی به این بیماران را ادامه دهیم. ما به هیاتهایی متشکل از پزشکان، متخصصان و مشاوران نیازمندیم.»
این پزشک فلسطینی از تمامی پزشکان سراسر جهان خواست «با حضور خود در غزه و انتقال تجربیاتشان از آنان حمایت کنند.»
این درخواست کمک ظاهرا از سوی مجامع بین المللی لبیک گفته شده است. چندی پیش سازمان بهداشت جهانی (WHO) درباره وضعیت نوار غزه که از حملات پیوستهی رژیم اسرائیل رنج میبرد، هشدار داد.
پال گاروود، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی خواستار تشکیل راهرویی بشردوستانه برای خارج کردن مجروحینی شد که مداوا نشدهاند.
گاروود گفت: «سازمان بهداشت جهانی خواستار تشکیل راهرویی بشردوستانه شده است تا به گذرگاههای متعدد دست یافته و به خارج کردن شمار بسیار مجروحین (از غزه) کمک کند.»
وی با ابراز نگرانی از وضعیت در نوار غزه خاطر نشان کرد: «آمار تلفات به صورت افزایش مییابد.»
گاروود با اشاره به هزاران مجروحی که زنان و کودکان را نیز دربر دارد، گفت: «شدت ویرانی تاسیسات داخل غزه با چالشهای مربوط به بازسازی این تاسیسات ادغام شده و ناامنی فزایندهای که به صورت روزانه شاهد افزایش آن هستیم در حال افزایش شمار مجروحان است و آنها به مراقبتهای پزشکی بهتری احتیاج دارند.»
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی همچنین در خصوص موشک باران تاسیسات و کارکنان درمانی نوار غزه توسط اسرائیل ابراز نگرانی کرد.
گاروود گفت: «این اقدام نیازی که برای حفاظت از تاسیسات بهداشتی، بیماران و کارمندان احساس میشود را تضعیف میکند. این حقی بشردوستانه است.»
همچنین سازمان بھداشت جھانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: بیمارستان ھای نوار غزه مملو از مصدومان بمباران ھای رژیم صھیونیستی شده و با کمبود شدید داروھا و تجھیزات پزشکی مواجه است.
این سازمان خواستار جمع اوری دھھا میلیون دلار کمک ھای انسانی برای برآورده کردن احتیاجات دارویی و امدادرسانی ھا برای سه ماه آینده ی بیمارستان ھای نوار غزه شد.
در حالی که بسیاری از کشورها و حتی سازمان های غیردولتی در کشورهای دیگر برای کمک رسانی به این مجروحان اعلام آمادگی کرده اند اما اخبار حاکی از آن است که این کمک ها با کارشکنی برخی به غزه نمی رسد. بسته شدن گذرگاه رفح توسط مصر، باعث افزایش آمار کشته شدگان مردم غزه شده و انتقام کمک های مردمی از طریق این کشور و انتقال مجروحین را غیرممکن کرده است.
در همین راستا، هاشمی وزیر بهداشت همچنین در رابطه با کمکهای بشردوستانه پزشکی به مردم غزه گفت: تلاشهای زیادی از سوی وزارتخانههای بهداشت و امور خارجه و سازمان هلالاحمر شده است، تعداد زیادی از پزشکان ثبتنام کردهاند و قرار است گروهی از آنها را به مصر بفرستیم اما تاکنون موفق نشدهایم.
وی ادامه داد: لیست تجهیزات مورد نیاز آنها را دریافت کردهایم، همه چیز آماده است و سازمان هلالاحمر آمادگی کامل پیدا کرده به همین دلیل امروز جلسهای برگزار میشود تا بتوانیم راهی را پیدا کنیم تا حضوری و از طریق انتقال مجروحان به آنها کمک کنیم.
وزیر بهداشت گفت: با وزرای کشورهای دیگر رایزنی کردیم که در قالب گروههایی که اعزام میکنند ما هم کمکهایمان را بفرستیم اما مشکلی که وجود دارد این است که افرادی که همزبان و همکیش مردم غزه هستند رفتارشان باورکردنی نیست و از آنها دفاع نمیکنند.
با همه ی این ها، معاون وزیر امور خارجه مصر در امور کشورهای همسایه در خصوص نقش کشورش در کمک رسانی به مردم عزه در تهاجم اخیر ارتش اسرائیل می گوید که هیچگاه گذرگاه رفح را نبسته اند!
وی ادامه می دهد: اینکه گفته می شود ما قرار است تا بعد از جنگ گذرگاه رفح را بسته نگه داریم اصلا صحت ندارد. ابداً اینگونه نیست. گذرگاه از آغاز درگیری باز شده و تا کنون هزار تن کمکهای انساندوستانه نیز از این گذرگاه به غزه فرستاده شده است. حتی با سازمانهای غیردولتی و دولتهای دیگر هم در ارتباط هستیم. اجازه ارسال کمکهای عربستان، کویت، امارات داده شده و با مالزی نیز در حال مذاکره هستیم. سازمان ملل نیز با ما تماس برقرار کرده و درباره ارسال همه کمکهای انساندوستانه با هم گفتگو کردهایم."
اما اخبار حکایت از وضعیت اسفبار مصدومان دارد. رئیس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی در تجمع دانشجویان مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران تاکید می کند: در تماسی که با دکتری در غزه داشتم شنیدم که جنازهها در خیابانها رها شدهاند و یک سوم بیمارستانها از بین رفتهاند و تجهیزات برای مداوای آن ها کافی نیست.
با این همه، همچنان کاری از دست سازمان های بین المللی مثل سازمان ملل برنمی آید و آن ها هم کاری به جز صدور بیانیه و محکوم کردن از پیش نبردند.
سازمان ملل از ابتدای عملیات صهیونیستها در نوار غزه، نتوانسته نقشی برای توقف حملات به این منطقه ایفا کند.
دبیر کل سازمان ملل چندی پیش در پی بمباران مجدد یک مدرسه «آنروا» (آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل) توسط رژیمصهیونیستی مجبور به صدور بیانیهای شدیدالحن شده و از طرفین خواست به درگیریها پایان دهند. وی در یک ماه اخیر از «حق اسرائیل برای دفاع» حمایت کرده و پاسخ موشکی نیروهای مقاومت فلسطینی را محکوم کرده بود.
این در حالیست که سخنگوی آژانس امداد رسانی سازمان ملل متحد به آورگان فلسطینی در خاورمیانه در مصاحبه خود با شبکه الجزیره،در حین گزارش دهی در مورد حمله اسرائیل به مدرسه سازمان ملل ،ناگهان بغضش میترکد و نمیتواند گریه خود را کنترل کند.
اما این سکوت و حتی سانسور خبری هرگز نمی تواند پوششی بر جنایات رژیم صهیونیستی باشد و جوامع جهانی هر روز بیدارتر از دیروز می شوند.
ای مرگ بر مسلمانی بر باد رفته