گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ اززمانی که سکان وزارت ارشاد را در دولت یازدهم علی جنتی به دست گرفت وارد حاشیه هایی شد که ازاصلی ترین وظیفه خود یعنی رسیدگی به حوزه فرهنگی بازمانده است.
از جمله مواردی که حاشیههای آن تمامی ندارد مسائلی است که یکی از سازمانهای تابعه وزارت ارشاد یعنی سازمان سینمایی است که در عملکرد یک سالهاش از برگزاری جشنواره فیلم فجر تا صدور مجوز نمایش فیلم های توقیفی، صدور پروانه ساخت فیلمهایی که هنوز فیلم نامه آن نگارش نشده ، حمایت از کارگردانان ضد نظام، نمایش فیلم هایی حاشیه دار و ....به چشم میخورد.
در چند ماه گذشته فیلمهایی از جمله «آشغال های دوست داشتنی»، «فصل فراموشی زیبا»و...که نتوانستند از دولت دهم مجوز اکران دریافت کنند حالا وزارت ارشاد بدون توجه به مشکلاتی که در این فیلم ها وجود دارد اصرار به نمایش دادن این فیلم ها است.
به عنوان مثال یکی از این فیلمها درباره چند پسر و دختر است که با هم در میهمانی های شبانه دوست شدهاند. در یکی از این پارتیها دختری با یک پسر و در حالتی غیرطبیعی جشن گرفتهاند. آنها بعد از مهمانیشبانه تا صبح هم با یکدیگر در یک خانه هستند،صبح دختر با جسد آن پسر مواجه میشود و درصدد از بین بردن جنازه بر میآید. او همزمان درگیر رابطه دیگری هم هست که در آن ظاهرا با خواهرش رقیب است و هردو پسری را دوست داردند.در راه انتقال جسد هم با یکی از دوستانش همراه میشود که روابط جنسی ناهنجاری دارد . حضور یک پسردیگر در میانه راه و گپ و گفت های دوستانه و شوخی های پرده درانه آنها باعث می شود تا پایان مسیر را خوش بگذرانند و ...
در فیلمی دیگر که سه اپیزود دارد مردان متاهل همه خیانتکارند و مردی که زن و بچه دارد هم زمان درگیر رابطه ای عاطفی است.در یکی از اپیزودها زن دکتر روانشناس و مرد دکتر زنان است و مرد به زنش خیانت می کند.
در دومی مرد راننده آموزش رانندگی متاهلی هم زمان با زنی دیگر رابطه دارد.زن دوم از زن و بچه او خبر دارد و حالا می خواد زن اول را برای دومی طلاق بدهد.
و در آخری دختر دکتر با پسری در یک جمع دانشجویی دوست می شود.با بهانه وعده وعید ازدواج بکارتش را از دست می دهد.
البته مسئولین وزارت ارشاد در اظهار نظرهای خود که در چند روز گذشته صدور مجوز اکران به این فیلم ها را انکار کرده و نمیخواهند بپذیرند که این مسائل در سازمان سینمایی اتفاق افتاده است .
علی جنتی وزیر ارشاد امروز درجمع خبرنگاران در خصوص صدور مجوز اکران به فیلم های مسئله دار و توقیفی گفت: ما از هنرمندان انقلاب حمایت میکنیم اما اینکه گفته میشود ما از هنرمندانی که با منافع انقلاب منافات دارند نیز حمایت میکنیم؛ درست نیست.
وی ادامه داد: گاهی هنرمندی یا فیلمسازی که رابطه نزدیکی با انقلاب ندارد؛ فیلمی میسازد که خارج از چارچوب قوانین کشور، منافع ملی و نظام و انقلاب نیست و منافاتی با ارزشهای کشور ندارد و معیارهای کلی را رعایت کرده است؛ قطعا این فیلم میتواند نمایش داده شود اما وقتی فیلمی در راستای نظام و انقلاب است ما از آن حمایت و به آن کمک میکنیم.
وزیر ارشاد همچنین درخصوص حمایت از برخی از کارگردانها و نظارت بر آثار نمایشی و اینکه آخرینبار چه زمانی به دیدن تئاتر رفته است گفت: بعضی اوقات در اجرای بعضی نمایشها مطالبی دیده میشود یا دیالوگهایی گفته میشود که در متن اصلی نبوده یا در بازبینی نبوده است؛ این موارد با بررسی قابل اصلاح است و اگر تخلفی صورت گرفته باشد قطعا با آن برخورد میشود.
وی همچنین افزود: آخرین تئاتری که دیدهام تئاتر «سقراط» بود و قرار است به زودی نیز به دیدن نمایش سیاوش بروم و در حوزه آثار نمایشی نیز از آثاری حمایت میکنیم که در راستای منافع باشد.
جنتی در پاسخ به سوالی پیرامون فیلم آشغالهای دوست داشتنی گفت: فعلا این فیلم مجوز نگرفته است و مجوز نمیگیرد.
وزیر ارشاد همچنین در بخش دیگری پرسش و پاسخ در پاسخ به سرنوشت فیلم «آشغالهای دوستداشتنی» گفت: این فیلم قرار نیست مجوز اکران بگیرد.
رئیس سازمان سینمایی هم که از ابتدای ورودش به این سازمان ژست روشنفکری به خود گرفت و جلوگیری از تخلف در این سازمان را اولویت کاری خود عنوان کرد اما از عملکرد این سازمان اینگونه می توان برداشت کرد که رعایت نکردن خط قرمز های از سوی مدیران و حمایت از هنرمندانی که ضدیت با نظام دارند خط مشی این سازمان شده است.
حالا اینکه سازمان سینمایی با چه توجیهی تلاش دارد تا فیلمهایی از این دست را اکران کند موضوعی است که باید شنید و امیدوار بود تا این رویه از سوی مسولان سینمایی متوقف گردد.