گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی چراغ زاده، ماهواره بر «سفیر امید» نام ماهواره بری بود که مأموریت حمل ماهواره «امید» را بر عهده داشت. پرتاب آن در بامداد روز ۲۷ مرداد ۱۳۸۷ همزمان با نیمه شعبان ۱۴۲۹ (هجری قمری) انجام شد. مراسم پرتاب این ماهواره با حضور محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت کشور و با پیام وی برگزار شد و با پرتاب این ماهوارهبر ایران به باشگاه ده کشور فضایی دنیا پیوست.
به دنبال نخستین پرتاب موفقیتآمیز ماهواره بر سفیر امید نخستین ماهواره بومی و ملی «امید» در بهمنماه ۸۷ به فضا پرتاب و در مدار مشخص قرار گرفت و شروع به فعالیت نمود.
ماهواره «امید» سندی بود بر اثبات «ما میتوانیم» و تکیهبر نیرو، توان و ظرفیت داخلی جوان کشورمان که علیرغم سالها تحریمهای غیرانسانی و غیرقانونی غربیها علیه کشورمان توانستند ماهواره ای بومی و ملی که ساخته دست جوانان کشورمان بود را با موفقیت به فضا پرتاب کنند.
به این بهانه لازم است نکاتی فراموششده را یادآوری کنیم، برخی از مسئولین کشور که پیشرفتهای داخلی در زمینههای علمی و فضایی و نظامی و دیگر پیشرفتهای کشور را نادیده میگیرند و در چشمشان هیچ مینماید و چشمشان به زرقوبرق و هیمنه پوشالی غرب است ایکاش از موفقیت در پرتاب این ماهواره درس بگیرند و متوجه پیشرفتهای داخلی شوند.
اگر روزی روزگاری آمریکا در منطقه و خلیجفارس با ناوها و هواپیماهای خبرچین خود جولان میداد و به کشتار کودکان وزنان بیگناه مشغول بود و منطقه را برای کشورها ناامن کرده بود اکنون ناوها و هواپیماهای بدون سرنشین ساخت ایران خواب را از چشم کودکش های مدعی حقوق بشر غربی ربوده است.
اگر روزی چند کشور از فقط دانش هسته ای داشتند و این دانش را در اختیار دیگر کشورهای قرار نمیدادند و بجای استفاده کامل بهعنوان انرژی صلحآمیز و علمی از آن بهعنوان سلاحی برای تهدید کشورهای دنیا استفاده میکردند و آن فجایع را در شهرهای ژاپن رقم زدند اکنون مردان سرزمین مان توانستهاند دانش صلحآمیز هسته ای را بومی کنند و این موضوع خاری شده در چشم غربیها که به بهانه ی آن ایران را تحریم کنند، ترور رضایینژاد، احمدی روشن، شهریاری و علیمحمدی ها سندی است بر اثبات پیشرفت هسته ای کشور و تحقیر غربیها در برابر جوانان ایران.
به فرموده ی رهبری بهتر است برای برخی از مسئولین تور بازدید از پیشرفتهای علی و نظامی کشور بگذاریم تا بهراحتی پا روی غرور ملی و توان داخلی کشور نگذارند و نگاهشان نسبت به داخل کشور تغییر کند و بفهمند که «ما میتوانیم».
پرتاب این ماهواره و پیوستن ایران به کشورهای عضو باشگاه فضایی بسیاری را یاد این فرموده ی نبی اکرم انداخت که هزار و چهارصد سال پیش فرمودند:«علم اگر در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست پیدا خواهند کرد» و پرتاب این ماهواره نیز نویدبخش تحقق این فرمایش نبی اکرم بود.
ماهواره ملی «امید» نه تنها امیدبخش جوانان وطن برای سعود بر قله های علمی بود بلکه برای بسیاری از کشورهای تحت سلطه و ظلم، امیدی بود تا با تکیهبر توان داخلی و ایستادن روی پای خود راه استقلال و خودکفایی در پیش گیرند.
لذا لازم است چنین روزهایی با عنوان روز «ما میتوانیم» نامگذاری شود تا نه تنها افراد داخلی بلکه همه جهانیان بدانند که با تکیهبر توان و ظرفیت داخلی میتوان جز قدرتمندترین و مقتدرترین کشورهای دنیا شد.