امیر رضا غلامی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاههای آزاد ایلام در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ایلام، با بیان اینکه پرونده هستهای ایران سابقهای به قدمت بیش از 10 سال دارد، بیان داشت: اولین باری که مجموعه مباحث مربوط به پرونده هستهای ایران مطرح شد، مرداد سال 80 برابر با اوت سال 2002 میلادی بود، یعنی زمانی که شورای ملی مقاومت شاخه سیاسی منافقین در یک کنفرانس که در یکی از هتلهای شهر نیویورک برگزار شد، با ارائه تصویر و اسلایدهایی، ادعا کردند که ایران در سه مرکز مخفی در اصفهان، اراک و نطنز مشغول ساخت پنهانی سلاح هستهای است.
به اندازهای که اصلاحطلبان، نظام را مورد اتهام قرار دادهاند، از سوی آژانس متهم نشدیم
وی ادامه داد: در واقع چیزی به نام افشای اطلاعات معنی نداشت؛ چرا که آغاز به کار تاسیسات هستهای نطنز از فوریه سال 2003 به اطلاع آژانس رسیده بود و شش ماه بعد از اوت 2003 تزریق گاز تحت نظر آژانس انجام شد؛ تعهد ایران طبق قوانین آژانس فقط این است که تاسیسات خود را شش ماه قبل از ورود مواد رادیو اکتیو به آن، به آژانس اظهار کند و بیش از این تعهدی ندارد.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاههای آزاد ایلام با اشاره به اینکه بحث لو رفتن فعالیتهای هستهای ایران در داخل کشور با نطق احمد شیرزاد، نماینده اصلاح طلب در مجلس ششم مطرح شد، بیان داشت: وی نظام را به پنهان کاری 80 ساله متهم کرد، نکته جالب اینجاست که به اندازهای که اصلاح طلبان، نظام را مورد اتهام قرار دادهاند از سوی آژانس متهم نشدهایم، اتهام پنهان کاری را آژانس قبول نداشت؛ اما اصلاح طلبان آن را تیتر روزنامهها و محافل سیاسی کردند.
غلامی افزود: به هر حال در آن زمان بود که پرونده هستهای ایران کلید خورد، آمریکاییها در آن مقطع یعنی در سال 2002 میلادی در حال آماده شدن برای حمله به عراق بودند، در این برهه بود که حمله آمریکا به عراق و برنامه هستهای ایران به عنوان یک موضوع امنیتی ویژه در جامعه بین المللی روی میز گذاشته شد.
وی اولین هدف آمریکا را اجرای پروژه ایران هراسی و فشار به جمهوری اسلامی دانست و گفت: غرب بر این باور بود که اگر ایران در شرایط عادی باشد برای برنامه حمله آمریکا به عراق مشکل ایجاد خواهد کرد؛ بنابراین به این بهانه که جمهوری اسلامی در حال ساخت سلاحهای هستهای است، پرونده ایران را روی میز شورای امنیت قرار داد و عنوان کرد که ایران بر روی محور شرارت جهان قرار دارد.
خزاری در نامهای اعلام کرد که از خلع سلاح حماس و حزب الله حمایت میکنیم
مسئول فرهنگی بسیج دانشگاه آزاد ایلام با اشاره به گزارش روزنامههای آمریکایی در سال 1385 خاطرنشان کرد: در اردیبهشت سال ۱۳۸۲ صادق خرازی، معاون وزیر خارجه وقت ایران با نگارش نامهای تلاش کرد تا خواسته هم حزبیهایش در مجلس ششم از رهبر انقلاب یعنی همان عقب نشینی از مواضع انقلابی را اجرا کند، حرف آنها این بود که با توجه به حمله آمریکا به افغانستان و عراق، ما نمیتوانیم در مقابل قدرت نظامی آمریکا دوام بیاوریم و باید از مواضع خود عقب نشینی کنیم.
غلامی ادامه داد: خرازی در این نامه که با وساطت سفارت سوئیس به وزارت خارجه وقت آمریکا ارسال شد اعلام کرد که در ازای «خروج نام ایران از محور شرارت» و "فروش قطعات هواپیما به ایران" از سوی آمریکا، جمهوری اسلامی متعهد میشود فعالیتهای هستهای خود را شفاف کند و از خلع سلاح حماس و حزب الله حمایت کند. سه روز پس اینکه شورای حکام، قطعنامه توقف سریع غنی سازی در ایران (پروتکل الحاقی) را صادر کرد، مقام معظم رهبری در۲۴ شهریور ۱۳۸۲ در دیدار با فرماندهان ردههای مختلف سپاه پاسداران فرمودند: همچنان که پروردگار کریم وعده تخلف ناپذیر داده است، ایستادگی در برابر دشمنان، آنان را از غلبه بر ملت ایران مأیوس خواهد کرد و به فضل پروردگار ملت ایران همچون گذشته آماده این مقاومت و پایداری است.
با توافق دولت اصلاحات، برنامه هستهای ایران در سعدآباد تعلیق و تعطیل شد
وی با تاکید بر اینکه در ۱۳ مهر ۱۳۸۲ آقای حسن روحانی به عنوان مسئول ارشد پرونده هستهای ایران در دولت اصلاحات انتخاب شد، تصریح کرد: کمتر از دو هفته پس از این تاریخ یعنی در ۲۴ مهر ۸۲، روحانی در دیدار با محمد البرادعی، مدیر کل آژانس اتمی آمادگی خود را برای امضای پروتکل الحاقی اعلام کرد و نتیجه آن شد که تاسیسات هستهای ایران تعلیق شود، با توافق دولت اصلاحات برنامه هستهای ایران در سعدآباد دوسال تعلیق و تعطیل شد.
مدیرمسئول نشریه انشراح اندیشه گفت: در این میان، آقای حسن روحانی در یک ادعای عجیب و غیرقابل باور بیان داشت که آنچه ما با اروپا تفاهم کردیم از بیانیه تهران تا تفاهم بروکسل و پاریس موفقیت بود، به اعتقاد من در هر سه مرحله قدمهای خوبی برداشته شد و کار بزرگی انجام شد، کمتر کشور جهان سومی قادر است با اتحادیه اروپا و آمریکا بنشیند و چانه بزند و آنها را از طرح اولیه چندین قدم پائین بیاورد.
غلامی در نقل قول از حضرت امام (ره) در صحیفه امام جلد 2 ص 932 بیان داشت: با توسل به دامن آمریکا ضعف و ناتوانی خود را بر ملا نسازید و از گرگها و درندهها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید ابرقدرتها آن لحظهای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین و فاداران و دوستان خود را قربانی میکنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد، آنان منافع خود را ملاک قرار دادهاند و به صراحت و در همه جا از آن سخن میگویند.
وی با تاکید بر اینکه بازگردیم به سال 82 که چگونه حق مسلم ایران بر اساس بند 4 NPT نادیده گرفته شد، تصریح کرد: چرا دولت اصلاحات در آن موقع بدون اینکه توافقی در جهت شفاف سازی برنامه هستهای ایران صورت گیرد و بدون آنکه به حق مسلم ملت توجه کند تن به تعلیق مراکز هستهای داد؟ به اعتقاد من این تاریخ 10 ساله برای آمریکا برد ـ برد بود زیرا بهانهگیریهای غرب که با هدف فشار و از پای درآوردن انقلاب اسلامی انجام میشد به نفع دشمنان جمهوری اسلامی خاتمه یافت.
تحریمهای ظالمانه علیه ایران ریشه در پیمان سعدآباد دارد
این دانشجوی دانشگاه آزاد ایلام عهدشکنی آمریکا و نقض پیمان سعد آباد را دلیلی برای شکستن پلمپهای تاسیسات هستهای کشورمان اعلام کرد و افزود: پس از این واقعه بود که قطعنامههای بسیار و نطقهای متعدد در سازمان ملل علیه ایران صادر شد و غرب به پیشنهاد آمریکا تحریمهای ظالمانهای را علیه جمهوری اسلامی تصویب کرد.
غلامی به روی کار آمدن احمدینژاد را مستلزم انتخاب دو راه از سوی این رئیس جمهور دانست و گفت: یا باید بر معاهده سعدآباد و خواندن فاتحه برای انرژی هستهای کشورمان ثابت قدم بودیم و یا با علم به اعمال تحریم از سوی آمریکا بر ایران، غنی سازی را آغاز میکردیم، با انتخاب راه حل دوم از سوی دولت نهم، بار دیگر شورای امنیت مسئله ایران را مطرح کرد و کشورهای کره شمالی، ایران، عراق و سوریه را محور شرارت در جهان معرفی کرد.
وی بیان داشت: تحریمهای ظالمانه آمریکا و غرب از توافق ننگین سعادت آباد نشات میگیرند، به خاطر همین فشار تحریمها بود که دور جدیدی از مذاکرات بین ایران و آمریکا در سال 91 شروع شد و تا هم اکنون نیز ادامه دارد، به اعتقاد من، آمریکا به هدف خود یعنی اعمال فشار بر ایران به وسیله تعلیق دستاوردهای هستهای در دیروز و اعمال تحریمها در امروز رسیده است.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاههای آزاد ایلام تصریح کرد، در این وضعیت چه باید کرد؟ بهترین راه حل ایستادگی در برابر غرب را میتوانیم از بیانات رهبر معظم انقلاب استخراج کنیم، رهبر انقلاب اسلامی، سومین مولفه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را تکیه بر ظرفیتهای داخلی بیان کردند و فرمودند: تکیه بر ظرفیتهای داخلی به معنای چشم بستن بر امکانات کشورهای دیگر نیست بلکه نظام اسلامی در کنار اتکا به داشتههای داخلی، از امکانات دیگر کشورها نیز استفاده حداکثری خواهد کرد.
غلامی تصریح کرد: در خصوص مذاکرات ژنو و برنامه اقدام مشترکی که این روزها تمدید شده است چند سوال جدی وجود دارد:
1- آیا با توجه به اینکه تمامی کارشناسان اقتصادی و سیاسی بر این باورند که برخلاف اعتماد سازی مثبت ایران برای طرف مقابل، مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا به تعهدات خود به صورت کامل عمل نکرده، چگونه و با چه تضمینی ایران توافق ژنو را به مدت هفت ماه تمدید میکند؟
2- اگر در هر صورتی ایران و 1+5 به توافق هستهای نرسند و ما در این مدت یکسال و یک ماه اقدام مشترک، غنی سازی خود را از 20 درصد به کمتر از پنج درصد رساندهایم؛ این خسارات را چه کسی جبران خواهد کرد؟
3- آیا درست نبود بجای این همه مذاکرات طولانی، دولت تدبیر و امید برای اقتصاد ملی و استفاده از ظرفیت داخلی کشور تدبیر میکرد؟
رهبر معظم انقلاب میفرمایند: تا کی چشممان به دست اینها باشد که کی این تحریمهارا برمیدارد؟ ببینیم خودمان چه کردهایم؟