آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۷۵۵۵
عضو گروه اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع):

اقتصادی مقاومتی برای این است که به ریاضت اقتصادی دچار نشویم

عضو گروه اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اقتصاد مقاومتی برای این است که ما دچار ریاضت اقتصادی نشویم و در صورتی که به موضوع اقتصاد مقاومتی توجه نشود، کم کم به سمت ریاضت اقتصادی پیش خواهیم رفت.
اقتصادی مقاومتی برای این است که به ریاضت اقتصادی دچار نشویم

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الله عبدالملکی امروز در جمع اساتید دانشگاه کشاورزی ساری، با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در سال 1389 لفظ «اقتصاد مقاومتی» را به کار بردند و پس از آن مرتباً در این‌ باره سخنرانی و ابعاد مختلف آن را باز کردند؛ به طوری که تقریباً این موضوع امروز به یک نظریه تبدیل شده است.

 

وی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: ما در داخل کشور از دولت گرفته تا مجلس و دانشگاه‌ها همگی به این موضوع بی‌توجهی کردیم تا اینکه با تشدید فشارهای خارجی به شرایط احتضار اقتصادی رسیدیم.

 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: نکته مهم این است که ما اقتصاد مقاومتی را اجرا نکردیم، اما جریان‌های واداده سیاسی می‌گویند اجرای اقتصاد مقاومتی، بس است چون مردم از فشار اقتصادی خسته شده‌اند و این در حالی است که اصلاً اقتصاد مقاومتی اجرا نشده است که بخواهد تأثیر مثبت و منفی بر زندگی مردم داشته باشد.

 

عبدالملکی تاکید کرد: اصلا اقتصاد مقاومتی برای این بیان شده است که ما دچار ریاضت اقتصادی نشویم و البته در صورتی که به موضوع اقتصاد مقاومتی توجه نشود، ما کم کم به سمت ریاضت اقتصادی پیش خواهیم رفت.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در موضوع اقتصاد مقاومتی نقش هر یک از طرفین حاکمیت و مردم بخوبی مشخص شده است، افزود: در حوزه‌ اقتصاد مقاومتی، رهیافت حاکمیت باید به سمت مقاوم‌سازی اقتصاد باشد.

 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: به این صورت که اهداف اقتصادی مد نظر نظام که از همان گفتمان اقتصادی انقلاب اسلامی حاصل شده و شامل خلق ارزش حداکثری و توزیع عادلانه‌ی درآمد و امکانات است، باید سرلوحه‌ همه‌ کارها قرار گیرد و مجلس، دولت و نهادهای دیگر باید فرآیندهای اقتصاد را طوری تنظیم کنند که با وجود تمام دشواری‌ها و دشمنی‌هایی که در حال حاضر وجود دارد، این نتایج حاصل شود.

 

عبدالملکی با اشاره به نقش مردم در اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: عملکرد مردم هم به عنوان تولیدکننده و مصرف‌کننده باید مبتنی بر مقاوم‌سازی و تقویت اقتصاد ملی باشد که در نتیجه‌ دشواری‌ها و دشمنی‌ها نتواند اقتصاد را از حرکت بالنده‌ بازدارد و باعث کاهش سرعت آن شود.

 

وی ادامه داد: مثلاً مصرف‌کننده باید از اسراف جلوگیری و از خرید کالاهای خارجی صرف‌ نظر کند یا تولیدکننده با وجود دشواری‌ سعی ‌کند که افزایش قیمت محصولات را به حداقل برساند تا اثرات تورمی را برای تولیدکننده و مصرف‌کننده کمتر کند و به امید اینکه در ماه‌ها و سال‌های آینده اوضاع بهتر می‌شود، تولید را کاهش ندهد و خود را به ایفای نقش در چارچوب این الگو موظف بداند.

 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: اگر در حال حاضر می‌بینیم عده‌ای بسیار سختی می‌کشند، به این دلیل است که عده‌ دیگری وظایف خود را به درستی انجام نمی‌دهند و مثلاً در این شرایط سخت، مشغول احتکار و به دنبال سودهای چندبرابری هستند که این خودبه‌خود فشار بر دیگران را افزایش می‌دهد.

 

عبدالملکی در پایان با بیان اینکه وقتی بحث مقاومت مطرح می‌شود، دشواری‌هایی نیز وجود دارد، گفت: دولت، مردم، مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و همه‌ اقشار باید بخشی از این دشواری را بپذیرند و اگر هر کسی وظیفه‌ خود را به درستی انجام دهد، مجموع فشارهایی که به افراد وارد می‌شود بسیار کم خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار