آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۰۰۰۸
ملک احمدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان کرد:

سوء مدیریت بزرگترین معضل اقتصاد ایران/  کنترل رکود در کنار کاهش تورم تنها یک نظریه‌پردازی صرف است

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با اشاره به مبهم بودن بسته خروج از رکود تورمی بیان کرد: کنترل رکود در کنار کاهش تورم تنها یک نظریه‌پردازی صرف است و در بسته سیاستی تدوین شده نیز به طور مشخص گفته نشده است که چگونه می‌خواهند اقتصاد را از رکود خارج کرده و تورم را کاهش دهند.
ملک‌احمدی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به بیان راهکار‌های پیشنهادی خود به عنوان یک کارشناس اقتصادی برای خروج از رکود به همراه کاهش تورم پرداخت و گفت: سیاست‌های نادرست اقتصادی برخی از مسئولان دولتی در سال‌های اخیر به علاوه افزایش تحریم‌های جهانی شرایطی را برای کشورمان رقم زد که به موجب آن مشکلات گذشته گسترده‌تر شد.
 
وی افزود:‌ در حال حاضر بیشترین مشکل اقتصاد ایران را می‌توان در 3 بخش ساختار اقتصادی ناسالم، تحریم‌های جهانی و از همه مهم‌تر اتخاذ سیاست‌های غلط به خصوص در سال‌های گذشته خلاصه کرد که به بیانی دقیق‌تر سوء مدیریت بزرگترین معضل کنونی اقتصاد ایران است.
 
ملک‌احمدی در ادامه به بسته پیشنهادی دولت یازدهم برای خروج غیرتورمی از رکود اشاره کرد و گفت: دولت بر این اعتقاد است که اساسی‌ترین مشکل اقتصاد ایران رکودی همراه با تورم است و به همین سبب برای خروج از رکود باید برنامه‌ریزی مدون و معقولانه انجام شود چرا که اگر تنها رکود را مدنظر بگیریم گرفتار تورم بیشتر خواهیم شد و بالعکس.
 
وی تصریح کرد: مشکل اینجاست که کنترل رکود در کنار کاهش تورم تنها یک نظریه‌پردازی صرف است و در بسته سیاستی تدوین شده نیز به طور مشخص گفته نشده است که چگونه می‌خواهند اقتصاد را از رکود خارج کرده و تورم را کاهش دهند.
 
ملک احمدی در ادامه گفت: با توجه به اقتصاد ایران با معضلاتی همچون تورم و بیکاری آن هم در کنار اعمال تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، ابتدا باید بررسی کنیم که چه عواملی موجب ایجاد تورم 45 درصدی در دوره‌های اخیر شده است تا بعد به سراغ دلایل افزایش این تورم برویم و جلوی آن را بگیریم و این ایراد دیگری است که به بسته خروج از رکود تورمی دولت وارد است چرا که به چرایی چالش‌ها پرداخته نشده است.
 
وی اظهار داشت: انتقاد دیگر اکثر اقتصاددانان به این بسته تناقض آن با دیدگاه‌های وزارت اقتصاد است. وزیر اقتصاد بر این اعتقاد بود که بودجه بایستی بر اساس وصول مالیات تدوین شود در حالی که یکی از سیاست‌های مطرح شده در بسته پیشنهادی دولت کاهش مالیات‌هاست.
 
ملک احمدی افزود: در این بسته سیاستی دیدگاه متضادی با دیدگاه وزارت اقتصاد برای رونق تولید وجود دارد و آن این است که به کاهش مالیات اشاره شده در حالی‌که وزیر اقتصاد می‌گوید که بودجه بر اساس وصول مالیات‌ها باید تدوین شود.
 
وی اضافه کرد: گسترش صادرات در دیگر عواملی است که در این بسته به آن اشاره شده است. این موضوع بسیار خوب است اما انتظار می‌رفت راه‌های وصول برای گسترش صادرات نیز مشخص شود چرا ما به طور کلی در فرهنگ صادرات مشکل داریم.
 
این استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: مرکز ثقل این بسته بر سیاست‌های پولی بسته شده است و این موضوع مشکل‌ساز خواهد شد چرا که اگر سیاست‌ها با مشکل مواجه شوند عملا این بسته به هیچ دردی نخواهد خورد. در صورتی که چالش‌‌های موجود در سیستم بانکی ما برطرف نشود با مشکل مواجه خواهیم شد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار