آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۰۵۵۲
هفته‌نامه تالار شیشه‌ای – 22؛ 

کاهش 457 واحدی دماسنج تالار شیشه‌ای در نتیجه یک هفته معاملاتی

 در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 457 واحد کاهش روبرو شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات هفته منتهي به 29 مرداد ماه 1393، شاخص کل با (457) واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 73 هزارو 905 واحد رسيد.

 

شاخص بازار اول با (536) واحد کاهش به رقم 54 هزارو 348 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 346 واحد افزايش عدد 145 هزارو 999 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با (98 / 0) درصد کاهش و 24 / 0 درصد افزايش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
 
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 8263 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 6 درصد افزايش يافته است.
 
در ضمن تعداد 2608 ميليون سهم در 224 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب (3 / 10) درصد و (5) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
 
بر اين اساس 196104 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 196 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 237 درصدي را نشان مي دهد.
 

طي هفته جاري سهام ساير محصولات کاني غيرفلزي با 80 / 11 درصد، محصولات چوبي با 70 / 10 درصد، ابزارپزشکي، اپتيکي و اندازه گيري با  51 / 9 درصد، محصولات کاغذي با 06 / 8 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.

 

 بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشه‌ای در این هفته به شرح زیر بود:

 

شنبه: شاخص کل بورس تهران با شروع معاملات در اولین روز کاری این هفته برای دقایقی به لطف انجام معاملات بلوکی و رونق معاملات در بعضی تک سهم‌ها مانند کچاد، وپارس و وصنعت در مسیر صعود قرار گرفت. اقبال به گروه‌هایی همچون کانی غیرفلزی، غذایی، حمل و نقل و انفورماتیک نیز در این روند موثر بود. اما به سرعت تحت تاثیر فضای رو به افول بسیاری از گروه‌ها همچون بانکی، پتروشیمی، سرمایه‌گذاری، معدنی، خودروسازی، نفتی و فلزی، این روند وارد محدوده منفی شد. معامله بلوکی در درصدهای مثبت در نمادی چون وغدیر به طور جزئی از این نماگر حمایت کرد اما باز هم شاخص به روند نزولی خود ادامه داد. نمادهایی چون وامید، خودرو، تاپیکو، وپاسار، فارس، رمپنا و فولاد در این برهه تاثیر منفی قابل ملاحظه‌ای بر شاخص گذاشتند. افت بیش از پیش گروه پتروشیمی و نمادهای مالی در کنار خودرویی‌ها باز هم شاخص را به مواضع پایین‌تری کشاند تا این نماگر در پایان زمان بازار مجددا در آستانه از دست دادن کانال 74 هزار واحدی قرار بگیرد.
 
یکشنبه: با شروع معاملات روز یکشنیه با وجود جو رو به افول و یا مبهم بر بسیاری از بخش‌ها، شاخص کل بورس تهران توانست به لطف رونق معاملات در برخی تک‌سهم‌ها همچون تاپیکو، حفاری، وبصادر و کروی در مسیر صعود قرار بگیرد اما فشار نمادهای منفی بازار به ویژِه در گروه مالی، پتروشیمی، فلزی و فنی مهندسی شاخص را به محدوده منفی کشاند. نمادهایی همچون وغدیر، رمپنا، فملی، فولاد، وپاسار و خپارس در این میان نقش پررنگی را در افول شاخص داشتند. در ادامه معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نماد فارس و افزایش حجم معاملات بر روی نماد تاپیکو در کنار بازگشت رونق به معاملات تعداد محسوسی از نمادها در گروه خودرویی به صورت مقطعی شاخص را بالا کشید اما افزایش فشار به خصوص از سوی نمادهای فلزی و پتروشیمی مانند فولاد و پارسان باز هم این روند را خنثی کرد و این نماگر سرانجام از مرز 74 هزار واحد فرو افتاد. سیر نزولی شاخص در ادامه کار نیز تداوم یافت. رونق معاملات و انجام معامله بلوکی در نماد همراه این نماگر را با رشد مقطعی مواجه ساخت اما این روند پایدار نبود و شاخص باز هم به روند رو به افول خود تا پایان زمان بازار ادامه داد.
 
دوشنبه: در شروع معاملات روز دوشنبه فضای نسبتا رو به رشدی بر تعدادی از گروه‌ها از جمله خودرویی، ساختمان، دارویی، تجهیزاتی، لیزینگ و انفورماتیک و قندی حاکم گشت و دیگر گروه‌ها نیز عمدتا معاملاتی مبهم را تجربه کردند. شاخص کل بورس نیز تحت تاثیر این روند در مسیر صعود قرار گرفت. از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این برهه می‌توان به خودرو، قثابت، خساپا، شپترو، ولصنم و کروی اشاره کرد. این روند اما بیش از نیم ساعت داوم نیاورد و تحت تاثیر افول تعداد محسوسی از نمادهای مالی و افول برخی از گروه‌های پیشرو ابتدای روز در کنار افزایش فشار از وسی نمادهای معدنی، فلزی و برخی از پتروشیمی‌ها شاخص سیری نزولی را در پی گرفت و سرانجام در میانه معاملات به محدوده منفی خزید. نمادهایی مانند تاپیکو، فارس، فولاد و در ادامه گل بر افت شاخص تاثیر شایانی داشتند.معامله بلوکی در برخی نمادها مانند وبملت در برهه‌ای شاخص را بالا کشید اما این نماگر بار دیگر سیری نزولی در پی گرفت. در اواخر معاملات نیز معامله بلوکی پارسان بار دیگر شاخص را بالا برد اما فشار وارده از سوی نمادهای منفی به خصوص در بخش معدنی این اثر را خنثی کرد.
 
سه‌شنبه: در این روز نیز همانند روز قبل رونق نسبی در برخی گروه‌ها مانند ساختمانی، بیمه، کانی غیر فلزی و تجهیزاتی و برقی حاکم شد و اقبال تک‌ سهم‌هایی مانند کروی، شپترو، ونفت و خمحرکه شاخص کل بورس را در مدار صعود قرار داد اما این روند به سرعت تحت تاثیر روند رو به افول به ویژه در گروه فلزی و خودرویی خنثی شد و شاخص وارد محدوده منفی شد. منفی‌تر شدن فضای معاملات در بخش معدنی، بانک و سرمایه‌گذاری و برخی از نمادهای پتروشیمی نیز بر این روند دامن زد. سیر نزولی شاخص تا یک ساعت پایانی نیز ادامه یافت اما در این برهه بازگشایی برخی نمادها در درصدهای مثبت همچون حکشتی و کخاک بخشی از افت شاخص در ساعات پیشین را خنثی کرد. رونق معاملات در برخی تک سهم‌ها همچون اخابر نیز در این روند موثر بود. در اواخر معاملات شاخص در برهه‌ای وارد محدوده مثبت شد اما نتوانست خود را در این محدوده تثبیت کرده و سرانجام نیز با افتی مختصر به کار خود پایان داد.
 
چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در آخرین روز کاری بازار سرمایه، فضای مبهمی بر بسیاری از گروه ها حاکم بود و با وجود فشار وارده از سوی نمادهای منفی در گروه‌هایی چون پتروشیمی، معدنی و مالی شاخص کل بورس توانست به لطف رونق معاملات در برخی از گروه‌ها مانند فنی مهندسی، مخابرات و برخی تک سهم‌ها در گروه‌های بزرگ در مسیر صعود قرار بگیرد. نمائهایی چون رمچنا، شسپا، شپترو، البرز و ونفت از جمله نمادهای تاثیرگذار بر روی شاخص در جهت صعود این نماگر بودند. پس از نیم ساعت اما تحت تاثیر جو مبهم بازار، شاخص روندی با ثبات را در پی گرفت و در ادامه بیشتر تحت تاثیر نمادهایی چون حکشتی، پارسان، کگل، وخارزم، تاپیکو و خودرو سیری نزولی را در پی گرفت. در ادامه کار معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد اخابر در ساعت دوم معاملات شاخص را با جهشی ملموس مواجه ساخت و بار دیگر این نماگر وارد محدوده مثبت شد اما باز هم تحت فشار نمادهای منفی بازار، شیب منفی بر سیر حرکتی شاخص حاکم شد. فشار نمادهای معدنی و فلزی و پتروشیمی در این برهه بر روی شاخص افزایش یافت. بازگشایی وپترو نیز به صورت مقطعی از شاخص کل حمایت کرد تا در نهایت این نماگر با رشدی بسیار جزئی معاملات روزانه را به پایان برد.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار