به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو» از اهواز، پس از انتصاب مدیریتهای جدید در معاونتهای مختلف در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، حالا نوبت به ایجاد تحولات بنیادین در ساختار اجرایی دانشگاه میرسد. تحولاتی که قصد دارد بدون توجه به اهمیت زیر بنای فرهنگی در نظام آموزش عالی و شکوفایی ظرفیتهای بوجود آمده در سالهای اخیر، با حذف آن از ساختار دانشگاه، به بهانه نبود بودجه کافی و مجوز لازم، زمینه تضعیف این معاونت را رقم بزند. آنچه که قرار است با ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی اتفاق بیافتد. مسئلهای که با چراغ سبز وزارت علوم نیز همراه است.
وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری در سال 89، با توجه به اهمیت زیربنایی مقوله فرهنگ در نظام تعلیم و تربیت آموزش عالی، طی نامهای به دانشگاههای کل کشور، موافقت خود با جدا شدن معاونت فرهنگی از معاونت دانشجویی را با توجه به ظرفیت و امکانات دانشگاهها اعلام میکند. همت دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نیز با اقدام به ایجاد معاونت فرهنگی اجتماعی از این سال، باعث میشود علاوه بر برنامهریزی در سیاستهای اجرایی، بستر باز و مناسبی را برای فعالیتهای دانشجویی در قالب کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی فراهم آورد. امری که رکود سابق را از فعالیتهای دانشجویی و دانشگاه از بین میبرد و حالا بعد از گذشت چند سال شاهد شکوفایی این ظرفیت عظیم دانشجویان، با تشکیل 23 تشکل دانشجویی هستیم. آماری که به نسبت جمعیت دانشگاه، توانسته با پویایی نسل جوان، به رشد و ترقی این محیط علمی و فرهنگی کمک قابل توجهی کند. از این میان انجمنهای علمی سهم به سزایی را در بوجود آمدن این مهم داشتهاند. موفقیت قطب رباتیک دانشگاه با کسب دو مقام اول و سوم در سال 91 در مسابقات کشوری، موفقیت پیش تولید پهپاد فرآس در بخش طراحی در سال 91 با کسب مقام چهارم، آمادگی تیم کمیکار جهت حضور در مسابقات جهانی 2014 به نمایندگی از جمهوری اسلامی پس از کسب رتبه نخست در مسابقات کشوری در سال گذشته و کسب رتبه نهم انجمن علمی نانو در جمع 300 نهاد فعال در کشور، در کنار مقامهای مختلف در جشنواره دانشجویی حرکت، تنها بخشی از نشاط علمی و فرهنگی بوجود آمده را نشان میدهد. سیر این قطار تا جایی پیش میرود که موفق میشود در سال جاری، از سوی معاونت فرهنگی وزارت علوم به عنوان قابل تقدیر در بین دانشگاههای هم تراز خود در کشور دست یابد. اما این انگار، ایستگاه آخر است.
حالا و پس از گذشت یک تجربه موفق، گویا معاونت فرهنگی و اجتماعی فرزند ناخوانده ای بوده که بدون توجه به افزایش جمعیت دانشگاه در سالهای اخیر و بایستگی و شایستگی حضور آن، در صدد است تا از ساختار دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول حذف شود. مسئلهای که مدیریت دانشگاه به بهانه نبود بودجه کافی، طرح ادغام این معاونت با معاونت دانشجویی را در دست اقدام دارد. سوالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا معاونت فرهنگی وزارت علوم، توجه و ارزشی برای معاونت قابل تقدیر خود قائل نیست؟!
دلیل دیگری که از تحول فوق حکایت میکند، تصمیم دانشگاه مبنی بر تشکیل معاونت پژوهشی و جدا شدن آن از معاونت آموزشی است که با توجه به مجوز دانشگاه مبنی بر حضور فقط چهار معاونت از سوی وزارت علوم، دیواری برای تخریب، کوتاه تر از فرهنگ پیدا نکرده است. این در حالی است که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) با توجه به اهمیت این مهم در این پیچ بزرگ تاریخی، امسال را سال فرهنگ، با عظم ملی و مدیریت جهادی، نام گذاری کردهاند و همواره بر اهمیت آن نسبت به سایر امور تأکید ورزیدهاند. آنچه از این تحولات برمیآید، حاکی از مدیریتی است که بدون توجه به نقش به سزای دانشگاه در نظام فرهنگی کشور، طرح این ادغام را از چند ماه پیش برنامهریزی کرده است. ادغامی که با تعیین سرپرستهای فرهنگی و اجتماعی به عنوان عالیترین سمتهای اجرایی این بخش، از میان افرادی که هیچ گونه سابقه مدیریتی در این عرصه، در کارنامه آنها مشاهده نمیشود، و حذف کارشناسان فرهنگی از این معاونت دنبال میشود. حال مشخص نیست، این روند رو به رشد و پویای کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی، چه آینده ای را پیش روی خود میبیند. که بدون شک هر چه باشد، آسیبی جدی را به همراه خواهد داشت. ضایع شدن پویایی حرکتهای فرهنگی و علمی دانشجویی، علاوه بر اینکه میتواند دانشگاه را از رسالت فرهنگی و علمی خود به دور کند و محیطی سکولار گونه را رقم بزند، زمینهساز غالب شدن فضای نامناسب سیاسی در میان دانشجویان خواهد شد. آسیبی که مسئولان وزارت علوم و دانشگاه جندی شاپور باید در قبال آن جواب گو باشند.
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا معاونت فرهنگی وزارت علوم، توجه و ارزشی برای معاونت قابل تقدیر خود قائل نیست؟!
واقعا توی مملکت ما نمی ذارند یک حرکت خوب که شروع میشه ، جون بگیره. سریع میاند جلوش رو می گیرند و چوب لا چرخش می کنند.
معلوم نیست برای چی؟؟؟؟
واقعا متاسفم برای دانشگاه.
یعنی بیدلی هم میره. 90 درصد انجمن های علمی به بیدلی بستگی داشت. خوب برای چی اینکار رو می کنید!!!!