محمدرضا مسجدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ در خصوص برخورد با مراکز غیرقانونی عرضه قلیان در کشور گفت: متاسفانه قانونی که به برخی مراکز مجوز عرضه قلیان داده برای سال ۱۳۳۹ یعنی 60 سال قبل است که بر اساس آن مجوزهایی برای قهوه خانهها داده شده بود و طبق آن، این قهوه خانهها اجازهٔ عرضه برخی از کالاها و ابزار را داشتند.
وی افزود: اما بر اساس آمار ۹۵ درصد از مراکزی که طبق همان قانون مجوز داشتند، تخریب شده و از بین رفتهاند و این مراکزی که الان به عرضه قلیان مشغولند، اکثرشان مجوز ندارند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات کشور گفت: ستاد کشوری کنترل دخانیات که جلساتش در وزارت بهداشت برگزار میشود، بیشترین تاکید خود را روی موضوع بررسی اماکن عرضه قلیان قرار داده تا ببیند کدام یکی از آنها مجوز قانونی دارند و کدامها بدون مجوز فعالیت میکنند.
وی با انتقاد از وضعیت فعلی گفت: در حال حاضر نه مجوز دهنده به این اماکن وظیفه خودش را میداند و نه اصناف میدانند که برای عرضه قلیان باید مجوز داشته باشند؛ از این رو تدوین آیین نامه واحد برای مبارزه با عرضه قلیان در مراکز غیرقانونی ضروری است.
مسجدی بیان داشت: پیش از این شرکت دخانیات در انحصار دولت و در اختیار وزارت صنعت و معدن بود؛ از زمانی که شرکت دخانیات خصوصی سازی شد، مرکزی به نام برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور ایجاد شد که کارش برنامه ریزی و نظارت است.
وی ادامه داد: اخیرا این مرکز مکلف شده که تا آخر شهریور با همکاری تمامی مراجع مرتبط، لیست تمامی اماکنی که قلیان را عرضه میکنند را در بیاورند تا برخورد قانونی با آنها انجام شود.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات کشور با اشاره به اینکه پیش از این نیروی انتظامی برخوردهایی را در زمینه قلیان داشته که وضع را بدتر کرده گفت: باید ایین نامه واحدی در این خصوص وجود داشته باشد تا نیروی انتظامی، اصناف، شهرداری و... بدانند وظیفهشان چیست و کاری انجام ندهند که شرایط بهتر که نشود هیچ، بدتر هم شود.