آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۱۰۸۵
در حاشیه انتخاب ناظران پارلمانی بر مطبوعات؛

دیکتاتور خواندن لاریجانی در رای استمزاجی!/ موجی که علیه کمیسیون فرهنگی در مجلس به راه افتاد

روح‌الله حسینیان نماینده مجلس شورای اسلامی اقدام هیأت رئیسه مجلس را نوعی دیکتاتوری خواند که لاریجانی در پاسخ تأکید کرد: «دیکتاتوری را کسانی انجام می‌دهند که به رأی مجلس احترام نمی‌گذارند».

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، انتخاب ناظران پارلمان در هیأت‌های نظارت بر مطبوعات و همچنین صدا و سیما و نیز انتخاب رئیس کمیسیون اصل 90 برای سومین سال فعالیت مجلس نهم، از جمله مهمترین دستور کارهای نشست علنی صبح امروز مجلس بود.



در جلسه امروز مجددا بحث انتخاب عضو ناظر خانه ملت در هیأت نظارت بر مطبوعات، محل جدل نمایندگان شد.



علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیرامون اقدام کمیسیون فرهنگی مجلس در معرفی دو کاندیدا به هیأت رئیسه این اقدام کمیسیون را به رأی استمزاجی نمایندگان گذاشت و وکلای ملت با صد رأی موافق، 94 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در صحن علنی خانه ملت مخالفت خود با نظر کمیسیون فرهنگی را اعلام کردند. همین موضوع انتقاد برخی از نمایندگان را در پی داشت.



رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست رأی استمزاجی مجلس را بپذیرند و در همین زمینه گفت: من این نظر را پذیرفتم و بهتر است کمیسیون فرهنگی نمایندگان را محدود نکنند.



پس از سخنان لاریجانی برخی از نمایندگان انتقاداتی را نسبت به عملکرد رئیس جلسه داشتند و اقدام لاریجانی را نوعی استبداد توصیف کردند که لاریجانی در پاسخ به این اظهارنظر گفت: «اگر استبداد بد است، استبداد اقلیت بدتر است».



روح الله حسینیان عملکرد لاریجانی را دیکتاتوری خواند

 

روح‌الله حسینیان نماینده مجلس شورای اسلامی اقدام هیأت رئیسه مجلس را نوعی دیکتاتوری خواند که لاریجانی در پاسخ تأکید کرد: «دیکتاتوری را کسانی انجام می‌دهند که به رأی مجلس احترام نمی‌گذارند».



«رئیس مجلس باید تصمیم بگیرد؛ من چون ابهام داشتم گفتم رأی استمزاجی گرفته شود».



در حین سخنان علی لاریجانی برخی از نمایندگان با فریادهای «تذکر، تذکر» خواستار ارائه انتقاد خود از عملکرد رئیس مجلس شورای اسلامی در اتخاذ رأی استمزاجی از نمایندگان شدند.



لاریجانی مجددا خطاب به یکی از نمایندگان که اقدامش را دیکتاتوری خوانده بود،‌ تصریح کرد: «چطور در جاهای دیگر که رئیس نظر می‌دهد دیکتاتوری نیست، حال اینجا دیکتاتوری شده است».



پس از اظهارات لاریجانی، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور جایگاه هیأت رئیسه از عملکرد علی لاریجانی انتقاد کرد.



بر اساس این گزارش پیشتر در جلسه انتخاب عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات شاهد رخ دادن حواشی بودیم؛‌ از یک سو اعضای کمیسیون فرهنگی اقدام خود در معرفی دو کاندیدا برای حضور در این هیأت به صحن علنی مجلس را قانونی و طبق آیین‌نامه می‌دانند و از سوی دیگر برخی نمایندگان معرفی دو کاندیدا را محدود کردن مجلس معرفی می‌کنند.



البته اعضای کمیسیون فرهنگی بر این اعتقادند که عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات طبق روال‌های گذشته انتخاب شده و تغییری در روند انتخاب رخ نداده است

 


زمانیان :دست مجلس برای انتخاب ناظران هیأت نظارت بر مطبوعات باز نیست



نماینده شهرکرد در مجلس تاکید کرد: دست مجلس برای انتخاب ناظران خانه ملت در هیأت نظارت بر مطبوعات باز نیست، باید نماینده واقعی قوه مقننه انتخاب شود.



 غلامرضا اسداللهی نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) خانه ملت، در اخطاری با استناد به قانون اساسی و در تذکری با استناد به بند 24 آیین‌نامه داخلی مجلس، نسبت به معرفی تنها دو کاندیدا از سوی کمیسیون فرهنگی برای هیات نظارت بر مطبوعات انتقاد کرد و اظهار داشت: انتخاب ناظران مجلس برای هیات نظارت بر مطبوعات به یک موضوع اختلاف‌برانگیز تبدیل شده است و نمایندگان در این زمینه اختلاف نظر دارند.



وی افزود: دو برداشت در این زمینه وجود دارد، بهتر است نظر استمزاجی مجلس را در این‌باره اخذ کنید تا رفع ابهام شود.



در ادامه این جلسه سیدسعید زمانیان نماینده مردم شهرکرد در مجلس نیز در تذکری آیین‌نامه‌ای اظهار داشت: در بحث انتخاب ناظران مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات می‌توانیم دست مجلس را باز بگذاریم، اینگونه انتخاب کردن محدودیت ایجاد کردن برای نمایندگان مجلس و صحن علنی است.



وی با بیان اینکه صحن علنی هم‌اکنون نمی‌تواند به راحتی درباره ناظران قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات اظهارنظر کند، تصریح کرد: ممکن است کمیسیون‌های تخصصی نظرات خاصی ارائه دهند اما بهتر است درباره این موضوع نظر قوه مقننه را اخذ کنید تا نماینده واقعی قوه مقننه انتخاب شود.



سپس محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس نیز در تذکری آیین‌نامه‌ای خطاب به لاریجانی گفت: وظیفه رئیس مجلس این است که براساس مفاد آیین‌نامه داخلی، جلسات علنی را مدیریت کند، برخی مواد ممکن است دارای ابهام باشد، این ابهام مانند هر روش منطقی دیگری، می‌تواند برطرف شود و فرد مجری می‌تواند نسبت به رفع ابهام اقدام کند.



مفتح در پایان سخنانش خواستار حل این مشکل توسط علی لاریجانی رئیس مجلس شد و گفت: زمانی که اشکالی در مجلس مطرح می‌شود، رئیس مجلس می‌تواند نسبت به تعیین تکلیف موضوع اقدام کند تا از موضوع عبور کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
sajad
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸
وقتی نبویان و رسایی , حسینیان و زاکانی چوب همسو نبودن خود با رییس مجلس را می خورند
لاریجانی باز هم حاضر به برگزاری انتخابات نماینده قوه مقننه برای هیئت نظارت بر مطبوعات نشد/ حسینیان و زاکانی: این کار شما دیکتاتوری است/ لاریجانی: دیکتاتور نیستم؛ رییس مجلس هستم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار