آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۱۳۶۸
گزارش/

ماهیگیری "کارخانجات لبنی" از استخر گل‌آلود "روغن پالم"/ مسئولان چه کردند؟

افشا شدن خبر استفاده از روغن گیاهی پالم در برخی از مواد لبنی توسط کارخانجات معتبر کشور باعث شد کارخانجات همانند گذشته تنها از این آب گل‌آلود ماهی گرفتند و با افزایش قیمت محصولات کم چربشان که در این آشفته بازار بیشتر مورد توجه مصرف‌کنندگان بود بار دیگر سودهای خود را افزایش دهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، افشا شدن خبر استفاده از روغن گیاهی پالم در برخی از مواد لبنی توسط کارخانجات معتبر کشور باعث شد تا مصرف سرانه شیر و لبنیات که در گذشته نیز بسیار پایین‌تر از سرانه جهانی و چیزی در حدود نصف مصرف کشورهای اروپایی‌ بود، باز هم کاهشی بیش از پیش داشته باشد.
 
محصولی که هر بار با تنشی جدید همچون افزایش قیمت و حذف یارانه مواجه میب‌شود و این بار نیز دستخوش اخبار مربوط به روغن پالم قرار گرفته است.
 
کارخانجات نیز همانند گذشته تنها از این آب گل‌آلود ماهی گرفتند و با افزایش قیمت محصولات کم چربشان که در این آشفته بازار بیشتر مورد توجه مصرف‌کنندگان بود بار دیگر سودهای خود را افزایش دادند به طوری که مصرف‌کنندگان با مراجعه برای خرید شیر و دیگر محصولات کم‌چرب این کارخانجات با افزایش حداقل 200 تومانی مواجه شده‌اند.
 
چرا که افشاگری وزیر بهداشت موجب شده بود تا بیشتر مصرف‌کنندگان از خرید شیرها و دیگر محصولات لبنی پرچرب خودداری کرده و روی به مصرف محصولات کم چرب بیاورند. فروشندگان نیز بر این موضوع اذعان داشتند که در این مدت فروش محصولات پرچرب تقریبا به صفر رسیده است و تاریخ انقضای این محصولات نیز رو به پایان است.
 
پیش از این نیز بازار این محصول تحت تاثیر افزایش قیمت 15 درصدی محصولات لبنی ناشی از آزادسازی قیمت شیر خام قرار گرفته بود. افزایش قیمتی که سود آن تنها در جیب کارخانجات می‌رود و دامداران از آن بی‌نصیب می‌مانند.
 
 
اما مسئولان چه کردند؟
 
مدت‌ها پس از هشدار وزیر بهداشت به مردم در عدم مصرف لبنیات پرچرب به دلیل وجود روغن پالم، هشت کارخانه از سوی سازمان استاندارد به عنوان متخلف در این زمینه شناسایی شدند اما اسامی آن‌ها اعلام نشد و مردم دراین سرگردانی ماندند که محصول کدام کارخانه را خریداری کنند.
 
در ادامه این ابهامات، تفاهم‌نامه مشترکی میان سازمان استاندارد ایران و وزارت بهداشت امضا شد و بر اساس آن کارخانه‌های لبنی موظف شدند تا پایان شهریور از روغن پالم در تولید هیچ یک از محصولات لبنی استفاده نکنند اما باز هم هیچ اقدامی در راستای جمع‌آوری محصولات لبنی که از روغن پالم در آن‌ها استفاده شده بود، انجام نشد.
 
این موضوع تا جایی ادامه پیدا کرد که وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست خبری خود اعلام کرد: «هیچ محصولی در حال حاضر در بازار آلوده به روغن پالم نیست و اگر هم باشد مربوط به تولیدات گذشته است.»
 
با وجود این اظهارنظر وزیر صنعت باز هم جای این ابهام برای مصرف‌کنندگان باقیمانده است که آیا می‌توانند باز هم به محصولات این کارخانجات اطمینان کنند.
 
یادآور می‌شود حسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر در جمع خبرنگاران وجود روغن پالم در شیر را تائید کرده و گفته بود: متاسفانه این موضوع صحت دارد و ما گزارش مربوطه را به رئیس جمهور ارائه کرده‌ایم. در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی این مسئله به ایشان نیز اطلاع داده شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا استفاده از روغن پالم به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. بسیاری از چربی‌هایش به خاطر روغن پالم است نه بخاطر چربی طبیعی شیر و مردم بدانند که هزینه را برای چه شیری پرداخت می‌کنند.
 
وی همچنین به مردم توصیه کرد تا به جای استفاده از شیر پرچرب از شیر کم‌چرب استفاده کرده و بیان داشت: باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمی‌توان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد.
 
گفتنی است روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود و از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی‌ها تشکیل شده است و از کشورهای سنگاپور، مالزی و برخی کشورهای آفریقایی به ایران وارد شده و به گفته سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان از افزایش احتمال به بیماری‌های قلبی و عروقی در نتیجه مصرف پالمتیک اسید یعنی همان روغن پالم دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار