الیاس نادران در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» درباره سخنان روز گذشته "حسن روحانی" در کنفرانس خبری در خصوص ادامه مسیر دولت در وزارت علوم اظهار داشت: اگر وزیر معرفی شده، به طور مشخص بخواهد راه وزیر معزول را ادامه دهد در همان جلسه رای اعتماد برکنار خواهد شد، در غیر اینصورت اگر در جلسه رای اعتماد وعدههایی را بدهد و به آنها پایبند نباشد، باید منتظر برخوردی از سوی نمیاندگان مجلس باشد که به مراتب شدیدتر از آنچیزی خواهد بود که تصورش را میکند.
وی افزود: با پافشاری دولت بر مسیر سابق، تغییری در موضع نمایندگان ملت ایجاد نخواهد شد و به نظرم این بار، نمایندگان باید قبل از آنکه کار به استیضاح برسد از ویزر معرفی شده اطمینان حاصل کنند.
نادران با اشاره به سابقه مجلس در برخورد با تخلفات دولتها اظهار داشت: این اتفاق در دولتهای آقای خاتمی و احمدینژاد نیز رخ داده است و آن دولتها هم مجلس را در این زمینه آزمودهاند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال تاکید دولت بر ادامه راه فرجی دانا در وزارت علوم افزود: امیدوارم آقای رئیسجمهور به سخنان خود در خصوص تعامل میان قوا و تفاهم بر اساس اصول انقلاب پایبند باشند.
وی با اشاره به سخن روز گذشته رئیسجمهور مبنی بر اینکه "همان توصیههایی که به وزیر علوم سابق کردم به وزیر آینده هم خواهم داشت" تاکید کرد: اگر باز هم همان ستاد جنگ سابق در وزارت علوم سیطره پیدا کند، نمیاندگان مجلس برخورد جدی خواهند کرد.
نادران تصریح کرد: ما خوساتار تعامل هستیم و از دولت انتظار داریم به تعامل با قوا احترام گذاشته و تفاهم بر اساس اصول و مبانی انقلاب را خط قرمز خود بداند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص کارنامه اعضای دولت در تعامل با مجلس افزود: عملکرد دولت تاکنون متفاومت بوده، برای مثال برخی از وزرا تعامل بسیار خوبی با مجلس داشتهاند اما برخی دیگر تعامل کمتری از خود نشان دادهاند و شرایط تاکنون یکسان نبوده است.
وی در پایان و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حاضر نشدن رئیسجمهور در جلسه استیضاح را میتوان نشانه خاصی برشمر خاطرنشان کرد: من غیبگویی بلد نیستم!
گفتنی است حسن روحانی روز گذشته در جریان کنفرانس مطبوعاتی خود با اشاره به استیضاح فرجی دانا گفته بود "از استیضاح نگران نبوده و نیستیم چراکه دولت مسیر خود را ادامه خواهد داد".
مشابه این سخنان، یک روز قبل از استیضاح نیز، از مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت نقل شده بود که در جریان جلسه استیضاح، وی آن را تکذیب کرد.
استیضاح فرجی دانا در تاریخ 21 مرداد و با 51 امضا اعلام وصول شد و سرانجام وزیر علوم به دلیل عملکرد نامطلوب و همراه با جنجالآفرینی در دانشگاههای کشور با 145 رای موافق استیضاح از مجموع 270 رای، از وزارت برکنار شد.
در بخشی از نامه استیضاحکنندگان وزیر علوم آمده بود "با عنایت به شرایط ویژه کشور و ضرورت عبور عزتمدارانه از مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی نظام سلطه به رهبری آمریکا، لزوم آرامش و دقتنظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیطهای علمی صد چندان مینماید با کمال تأسف شیوه مدیریت جناب آقای فرجیدانا وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویهای است که مانع رشد تولید علم و در عوض قرار دادن دانشگاهها در راستای تندروی و افراط است که با شعارهای دولت یازدهم هم تعارض دارد و حاصلی جز عقبافتادگی علمی کشور و بیثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهابآفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانههای آن کاملاً آشکار است".
همچنین نادران در نطق خود در جلسه استیضاح خطاب به وزیر علوم سابق گفته بود "با توجه به اینکه شما به خاطر دهنکجی به مجلس یا هر دلیل دیگری افرادی را سرکار گذاشتهاید این امکان را ایجاد کرده است که دانشگاه جولانگاه احزاب شود و ما نگرانیم که فتنه دیگری همچون فتنه 88 شکل بگیرد. آیا حق نداریم نگران باشیم".
او تاکید کرد " امروز فتنهگران در دانشگاه جولان میدهند و دانشجویان مذهبی و حزباللهی خون دل میخورند و ما از این بابت نگرانیم".