به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، معصومه ابتکار روز یکشنبه در مراسم نکوداشت فعالان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و تجلیل از محیط بانان برتر با عنوان ˈ نگاهبانان طبیعت، نگهداران تنوع زیستی ˈ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شکار حتی با سلاح مجاز و اینکه فرد پروانه اسلحه هم داشته باشد ممنوع است، اکنون در سازمان محیط زیست در حال بازنگری سیاست های شکار هستیم.
به گفته وی ،هر موجود زنده ای حق حیات دارد اسیر کردن و کشتن آنها خلاف قانون، اخلاق و شرع است مگر اینکه مجوزی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست آنهم بنا به دلایلی صادر شود.
وی پیشنهاد کرد شکارچیان با به دست گرفتن دوربین لحظه های طبیعت را شکار کنند و سازمان حفاظت محیط زیست از این افراد قدردانی خواهد کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست و دولت برای موضوع شکار برنامه ریزی و سیاست جدی دارد، اقداماتی در جهت فرهنگ سازی و توجه دادن عموم مردم به این موضوع در سازمان محیط زیست در حال پیگیری است و سازمان ملل هم همراهی خوبی داشته است زیرا موضوع جهانی است بنابراین باید حساسیت کافی در تمام جوامع ایجاد شود.
ابتکار درباره شکارگاه های خصوصی توضح داد: در بسیاری از نقاط کشور موضوع شکار به صورت سنتی انجام می شود بسیاری از مردم در نقاط مختلف با شکار زندگی خود را می گذرانند و امرار معاش می کنند بنابراین شکار بسیار موضوع پیچیده ای است.
وی با بیان اینکه فقط بگوییم موافقیم یا مخالف مشکلی را برطرف نمی کند گفت: ساده ترین کار این است که بگوییم مخالف هستیم اما دشوارترین کار این است که موضوع متعادل، مهار و فرهنگ سازی شود.
ابتکار تاکید کرد: شکار موضوع بسیار پیچیده ای است اینکه صرفا اعلام کنیم ما مخالف هستیم راهکار نهایی نیست باید برای این موضوع در سطح کشور فرهنگ سازی و برنامه ریزی داشته باشیم اما آنچه قطعی است این است که سازمان حفاظت محیط زیست درباره این موضوع بسیار کارشناسانه و سخت گیرانه عمل خواهد کرد.
وی اظهار کرد: تلاش سازمان محیط زیست این است که فرهنگ سازی شود تا افراد به سمت شکار به ویژه شکار غیر مجار نروند، متاسفانه این روند در کشور روبه گسترش است و همواره شاهد تخلفات شکارچیان غیر مجاز در نقاط مختلف کشور هستیم.