حجتالاسلام احمد احمدی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه برگزاری همایش ملی نکوداشت آیتالله سید محمد حسن نجفی معروف به آقانجفی قوچانی گفت: مرحوم آیتالله آقانجفی قوچانی با نگارش کتاب سیاحت غرب تأثیر بسیار خوبی به افراد اهل علم و غیره داشته که با یک بیان رسا، شیوا و خواندنی ماجرای ارواح و زندگی ارواح بعد از مرگ را بیان میکند.
وی افزود: حدود 128 روایت در باب زندگی ارواح پس از مرگ و چگونگی وجودشان و برخورداری از نعمتهای الهی یا گرفتاری به عذاب در نتیجه اعمال وجود دارد که مرحوم آقانجفی این مطالب را به صورت رسا و یک سناریو بیان میکند.
رئیس سازمان «سمت» با اشاره به این موضوع که بعضیها گفتهاند این کتاب، حالات شخصی خودش بوده و این را در عوالم دیده است، تصریح کرد: برخی دیگر اعتقاد بر این دارند که ایشان مکاشفاتی داشته است. شهید مطهری از پدر بزرگوارشان نقل می کند که مرحوم آقانجفی مکاشفاتی داشته است.
وی ادامه داد: بین اینکه آنچه در این کتاب آمده حالات شخصی خود بوده یا از آیات و روایات گرفته و با تنظیم به صورت سناریو خود را نمونه و مصداق این حالات قرار داده، کتاب خواندنی و بسیاری را تحت تأثیر قرار داده است.
احمدی با تأکید بر این موضوع که بسیاری از فضلا از خواندن این کتاب تحت تأثیر قرار گرفتند، گفت: مرحوم آیتالله آقانجفی قوچانی خدمت بزرگی در این زمان و زمانهای آینده کرده؛ به علاوه اینکه با وضع مسافرت آن زمان به همراه خانواده از نجف به قوچان کوچ کرده، منشأ تأثیر بالایی در منطقه شده است.
رئیس سازمان «سمت» تصریح کرد: مردم عموماً از الگوها و اسوهها اثر میپذیرند و اثری که از اشخاص، رفتار و شخصیت آنها در جامعه باقی مانده و مردم را تحت تأثیر قرار میدهد از تاریخها بیشتر است.
وی ادامه داد: زمانی که سرکلاس درس هستید، چنانچه یک معلمی به موقع بیاید یا عادلانه نمره بدهد و با شاگرد به خوبی و مهربانی برخورد کند شما را زودتر تحت تأثیر قرار میدهد تا درسش چون بعدها میتوان از کتابها بهره برد.
احمدی تأکید کرد: اثری که بنده از مرحوم علامه طباطبایی پذیرفتم خیلی بیشتر از درس است؛ زیرا بعدا توانستم آن درس را بخوانم؛ اما آن رفتار با محبت و لطف علامه طباطبایی بار دیگر برنمیگردد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این موضوع که باید شخصیتهای علمی را از زاویه بیغولهها در آورده و به مردم عرضه کرد، گفت: آقانجفی قوچانی و هر عالم و شخصیت علمی بزرگ رفتارشان در جامعه تأثیر بیشتری از نوشتههایشان دارد و این در مردم پایدارتر است.