به گزارش «خبرگزاری دانشجو» متن این قطعنامه به شرح زیر است:
اکنون که به حول قوه الهی پانزدهمین کنگره ملی و بین المللی میکروب شناسی به پایان رسیده است، ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران محترم انجمن میکروب شناسی ايران، معاونت محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مسئولین محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران و اعضای محترم کمیته های علمی و اجرایی، شرکت کنندگان تقاضا دارند موارد ذیل مورد توجه جدي مسئولین ذیربط قرار گیرد. لازم به ذكر است موارد ذیل با لحاظ نمودن ابلاغیه های مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و اقتصاد مقاومتی بوده و مصادیق آن در حوزه میکروب شناسی، احصاء گردیده است:
1- با توجه به اهميت و ضرورت خودكفايي در توليد واکسن و ساير محصولات بيولوژيك در افزایش امنیت و اقتدار ملی و استراتژیک بودن این حوزه، ضمن تشكر از حمايتهاي قبلي لازم است سرمایه گذاری های مکفی در خصوص توسعه دانش مربوطه در سطح دانشگاه ها و مراکز علمی صورت گیرد. همچنین حمایت بيشتر دولت از تاسیس شرکت های دانش بنیان با محوریت تولید واکسن و ساير محصولات بيولوژيك توسط دانش آموختگان ميكروبيولوژي امری بسيار ضروری می باشد.
2- با توجه به تربيت نيروي كارشناسي داراي دانش و تجربه كافي در رشته ميكروب شناسي لازم است ضمن حذف موانع بكارگيري اين كارشناسان در آزمايشگاه هاي تشخيص طبي و واحدهاي توليدي بويژه صنايع غذايي و دارويي اقداماتي عملي جهت استخدام و بكارگيري اين همكاران بعمل آيد.
3- با توجه به مرگ و مير و هزينه هاي درماني ناشي از عفونت هاي بيمارستاني مقاوم حاضرين بطور جدي لازم مي دانند تا تدوين و ابلاغ دستورالعمل هايي جهت حضور متخصصين و كارشناسان ميكروب شناسي در بيمارستان بويژه در اداره آزمايشگاه هاي ميكروبيولوژي تشخيصي و كميته هاي كنترل عفونتهاي بيمارستاني و تجويز منطقي دارو در دستور كار مسئولين وزارت قرار گيرد.
4- همچنين با توجه به افزایش روز افزون مقاومت های میکروبی، لازم است رويكردهاي جديد از جمله توسعه تحقيقات در زمينه پپتيدهاي آنتي ميكروبيال و منابع گياهي مورد توجه جدي قرار گيرد.
5- با توجه به کاربردی بودن رشته میکروب شناسی و اهمیت افزايش مهارتهاي عملي دانشجويان، لازم است با تجهيز فضاي هاي آموزشي به امكانات روز توجه ویژه ای به برنامه ريزي جهت تجهیز آزمايشگاه هاي آموزشي به عمل آید تا دانش آموختگان، مهارت های روز دنيا را کسب نمایند.
6- با توجه به افزايش جذب دانشجو در سال هاي اخير، در كنار فرصت هاي ايجاد شده لازم است مسئولين بطور جدي به ارتقاء كيفيت آموزش در دوره هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد همت گمارده و در كنار آن پيش بيني هاي لازم جهت آينده شغلي دانش آموختگان اين دوره ها را وجهه همت خود قرار دهند.
7- در انتها حاضرين خواستار اجراي سريعتر تبصره 2 ماده 4 قانون اصلاح برخي بندهاي مربوط به مقررات امور پزشكي، دارويي و مواد خوردني مصوبه تاريخ 23/1/1367 مجلس شوراي اسلامي در خصوص دوره هاي تكميلي علوم آزمايشگاهي براي متخصصين تك رشته اي مي باشند.