سید مجتبی میرابراهیمی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با اشاره به اینکه در خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز منطقیسازی امکانات را حتی بیشتر از حد معمول انجام دادهایم، بیان داشت: خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز از امکانات و شرایط خیلی خوبی برخوردار است و در سطح کشور حرف برای گفتن دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از لحاظ کمیت با مشکل روبرو هستیم، افزود: دلیل این امر افزایش حجم ورود دانشجویان در چند سال اخیر به دانشگاههاست.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: به واسطه پیگیریهای شبانه روزی ایمانیه، پردیس این دانشگاه در صدرا با دو خوابگاه راهاندازی شده است.
میرابراهیمی با اشاره به اینکه قصد داریم 250 نفر از دانشجویان پسر را به خوابگاه صدرا منتقل کنیم، بیان داشت: ممکن است برای برخی از خانوادهها مشکل باشد که با شرایط امکانات حاشیهای و اجتماعی تقریبا کم این خوابگاه، کنار بیایند.
وی با بیان اینکه از خانواده دانشجویان خواستهایم که از این خوابگاهها بازدید کنند و در صورت صلاحدید با اقامت فرزندانشان در این مکان موافقت کنند، تصریح کرد: دختران دانشگاه را نیز از لحاظ خوابگاه بدون مکان نمیگذاریم.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت اتاقهای چهار نفره را به شش نفر افزایش دادهایم که برای بهداشت روانی دانشجو مناسب نیست، گفت: امیدواریم دولت کمتر دانشجو پذیرش کند و ما نیز بتوانیم امکانات را بهتر کنیم و فضا را گسترش دهیم.
میرابراهیمی افزود: البته اوایل مهر خروجی دانشگاه بیشتر میشود و ورودی آن نیز با قولی که دولت داده است، کمتر و در نتیجه فضا بهتر میشود.
وی بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام میکند با وجود اینکه در دفترچه اعلام کرده که خوابگاهی ندارد؛ اما در تلاش است که نسبت به تامین خوابگاه دانشجویان اقدام کند.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در حال حاضر از تمام دانشجویان دانشگاه بالغ بر حدود 9000 نفر، تقریبا 40 درصد آنها یعنی 3700 نفر خوابگاهی هستند، گفت: گرچه ممکن است نواقصی وجود داشته باشد؛ اما ضریب پوشش خوابگاهها رضایت بخش است و توانستهایم 95 درصد دانشجویان غیر بومی را اسکان دهیم.
میرابراهیمی در مورد خوابگاههای اجارهای این دانشگاه ادامه داد: خوابگاههای اجارهای که امکانات آن با خوابگاههای دیگر همسان سازی شده است، توسط دانشگاه اجاره میشود و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
پخت بالغ بر یک میلیون و 700 هزار پرس غذا در سال
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد سلف سرویس این دانشگاه گفت: سالیانه بالغ بر یک میلیون و 700 هزار پرس غذا در این دانشگاه پخت میشود.
میر ابراهیمی با اشاره به اینکه در تامین مواد اولیه سعی ما بر این بوده است که بهترین آن را تهیه کنیم، گفت: در بحث کیفیت غذا هیچکس نمیگوید دوغ ماترش است؛ اما دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام میکند که دوغ ما شیرین است.
وی با بیان اینکه پخت 8000 پرس غذا به هتل چند ستاره نمیرسد، تاکید کرد: یکی از مزیتهای غذا، پخت برنج ایرانی است؛ اما برای دانشگاه نه به خاطر هزینه بلکه به دلیل سخت بودن پخت آن امکان پذیر نیست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه روی فرآوری غذا خیلی کار شده است و کیفیت مطلوبی دارد، بیان داشت: نسبت به غذاهایی که در دانشگاه شیراز یا جاهای دیگر ارائه میشود یک سر و گردن بالاتر هستیم.
میرابراهیمی با بیان اینکه از استانهای مختلف کشور دانشجو داریم و به هر حال سلیقهها متفاوت است، افزود: عده ای غذاهای شیرین و برخی غذاهای ترش می پسندند برای مثال یک بار شیرین پلو ارائه شد و برای دانشجویان سایر شهرها خوشایند نبود.
وی به اقدام جدید دانشگاه علوم پزشکی شیراز با عنوان طرح بوفه غذای سالم اشاره کرد و گفت: این دانشگاه در بحث رفاهی برای خود در سطح کشور حرف برای گفتن دارد.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در این طرح به دانشجو حق انتخاب داده میشود که غذای نوع یک میخواهد یا دو و عدهای که سلیقه آنها به غذای نوع یک نمیخورد نوع دوم را سفارش میدهند.
میر ابراهیمی با اشاره به نوع دوم غذا که به دانشجو 3500 تومان یارانه غذایی داده میشود، ادامه داد: از دانشجو خواسته میشود نوع غذای خود را درخواست دهد و از بین غذاهای آماده یکی را انتخاب میکند.
وی با بیان اینکه این غذا با بخار گرم میشود و سرخ کردن و نمک و چربی در آن نیست، تصریح کرد: کنترل مواد مضر مواد اولیه در کارخانه انجام شده و معاونت غذا و دارو آن را تایید کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح برای ما به شدت باعث صرفه جویی شده است، گفت: قبلا تا 8 درصد عدم مراجعه دانشجویانی که غذا رزرو کرده بود را داشتیم که به این دلیل غذا دور ریخته میشد.
میر ابراهیمی با اشاره به اینکه برای هر پرس غذا دانشجو 500 و دانشگاه 3500 تومان هزینه می کرد، گفت: اکنون غذا به شرطی 3500 تومان داده میشود که غذا توسط دانشجویان گرفته شود.
وی افزود: مزایای این طرح تنوع، بالا رفتن سلامت غذایی و صرفه جویی در طول سال بالغ بر 400 میلیون تومان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در پایلوت بین 15 تا 20 میلیون تومان صرفه جویی داشته ایم، ادامه داد: با وجود هزینهای که کردیم این رویکرد به نفع ما شد.
میر ابراهیمی تاکید کرد: طرح غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تهران معرفی شد و قرار است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان طرح موفق کشور به عنوان بوفه غذای سالم در سطح کشور آن را معرفی کند.
وی در مورد قیمت غذای دانشجویی گفت: به ازای هر پرس غذا از دانشجو 500 تومان گرفته میشود که با محاسبات انجام شده میانگین آن تقریبا 6000 تومان هزینه کرد دانشگاه است.
افزایش 40 درصدی قیمت ایاب و ذهاب
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه سال گذشته با توجه به پراکندگی دانشجویان در بحث وضعیت حمل و نقل خوب عمل کرده ایم، گفت: در سال گذشته رضایت دانشجویان در این بحث خیلی بالا رفت.
میرابراهیمی با بیان اینکه ایاب و ذهاب دانشکده بهداشت را از طریق بخش خصوصی سرویس میدهیم، تصریح کرد: مینی بوسهای فرسوده حذف شده است و از مدل بالا و در فصلهای گرم از سرویسهای کولردار استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 40 درصد نسبت به قرارداد سال قبل افزایش قیمت داشته ایم؛ اما توانستیم قرارداد خوبی را برای دانشکده بهداشت منعقد کنیم، گفت: برای دانشکده بهداشت واقع در کوی زهرا (س) و دانشکده دارو سازی در اکبر آباد نیز ایاب ذهاب را در نظر گرفتهایم.
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سرویسهای درون شهری توسط اتوبوسهای این دانشگاه و بخش برون شهری و اردوها از اتوبوسهای ترمینال استفاده میشود، بیان داشت: کیفیت بالا، امنیت، آشنا بودن راننده با جاده و صرفه جویی از مزایای این اتوبوسهاست.
میر ابراهیمی در پایان گفت: بحث ایاب و ذهاب بدون دغدغه و به روز در حال انجام است.