به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بانک مرکزی با اعلام خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 93.06.07 اعلام کرد: قیمت تخم مرغ نسبت به هفته مشابه ماه قبل 20.7 درصد افزایش و قیمت میوه های تازه 19.2 درصد کاهش یافته است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 7 درصد افزایش داشت و شانه ای 88000 الی 110000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت داخله درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای نخود معادل 0.3 درصد، لوبیا سفید 0.6 درصد و لوبیا قرمز 0.1 درصد کاهش ولی قیمت بقیه اقلام این گروه بین 0.7 درصد تا 1.2 درصد افزایش یافت.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری انجیر عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی های تازه را عرضه می کردند که در گروه میوه های تازه بهای گلابی بدون تغییر بود. قیمت آلو معادل 1.4 درصد، انگور 1.5 درصد، طالبی 2.3 درصد و خربزه 1.8 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 1.4 درصد تا 17.6 درصد کاهش یافت.
در گروه سبزی های تازه قیمت سبزی های برگی ثابت بود. بهای خیار معادل 0.7 درصد، سیب زمینی 4.9 درصد و پیاز 3.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.8 درصد تا 8.7 درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود. قیمت گوشت مرغ معادل 0.2 درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند و روغن نباتی جامد ثابت بود. قیمت شکر معادل 0.2 درصد و چای خارجی 3.2 درصد افزایش ولی بهای روغن نباتی مایع 0.1 درصد کاهش داشت.
قیمت لبنیات، برنج و روغن نباتی نسبت به هفته مشابه ماه قبل ثابت ماند ولی قیمت تخم مرغ 20.7 درصد افزایش نشان می دهد. قیمت برنج ثابت و قیمت جبوب 0.7 درصد، سبزی های تازه 6.9 درصد، گوشت قرمز 0.4 درصد و چای نیز 3.2 درصد افزایش قیمت نشان می دهد.
میوه های تازه 19.2 درصد، گوشت مرغ 5.5 درصد و قند و شکر نیز 0.1 درصد کاهش قیمت یافته است. لبنیات نسبت به مدت مشابه سال قبل 22.1 درصد، تخم مرغ 9.3 درصد، میوه های تازه 19.7 درصد، سبزی های تازه 17.5 درصد، گوشت قرمز 6.4 درصد، گوشت مرغ 3.2 درصد، قند و شکر 8.3 درصد، چای 8.8 درصد و روغن نباتی نیز 3.8 درصد افزایش قیمت داشته است.
در یکسال گذشته از گروه های اصلی غذایی، تنها قیمت حبوبات 13.7 درصد کاهش نشان می دهد.