به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات اين هفته شاخص کل با ( 196) واحد کاهش به رقم 71925 واحد رسيد که نسبت به هفته قبل ( 27 / 0) درصد کاهش را نشان میدهد.
براساس اين گزارش شاخص بازار اول با (178) واحد کاهش به رقم 52877 واحد رسيد و شاخص بازار دوم با (177) واحد کاهش به عدد 142176 واحد بالغ شد و نسبت به هفته گذشته به ترتيب ( 34 / 0) درصد و ( 12 / 0) درصد کاهش مواجه شدند.
در اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 5046 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ( 6 / 22) درصد کاهش يافته است.
همچنين در 5 روز کاري اين هفته، تعداد 1843 ميليون سهم در 216 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتيب ( 5 / 26) درصد کاهش و 2 درصد افزايش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
در هفته منتهي به 19 شهريورماه، ارزش معاملات نرمال به 4706 ميليارد ريال بالغ شد و حجم معاملات نرمال هم به 1748 ميليون سهم رسيد که نسبت به هفته قبل به ترتيب با 14 درصد و 5 درصد افزايش همراه شدند.
بر اين اساس 285626 برگه اوراق مشارکت به ارزش 286 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزايش 6 / 374 درصدي را نشان میدهد.
طي اين هفته سهام ساخت دستگاه ها و وسايل ارتباطي با 11 درصد و مواد و محصولات دارويي با 51 / 2 درصد، استخراج زغال سنگ با 91 / 1 درصد بيشترين درصد تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: شاخص کل بورس تهران در شروع معاملات این هفته توانست به لطف رونق معاملات در برخی بخشها مانند تجهیزاتی و تکسهمهایی در دیگر گروهها در مسیر صعود قرار گیرد. نمادهای چون وتوشه، پتایر، لابسا، بشهاب، غپاک، کگاز و لبوتان از جمله نمادهای تاثیرگذار در این روند بودند. اما این روند چندان دوام نداشت و تحت تاثیر تسلط جوی مبهم و یا رو به افول بر بسیاری از گروهها، شاخص کل در مسیر نزولی قرار گرفت. نمادهایی مانند ونفت، وغدیر، اخابر، کچاد، حفارس و در ادامه تاپیکو، وساخت و رمپنا در این مقطع تاثیر منفی محسوسی بر شاخص داشتند. بدین ترتیب شاخص کل به محدوده منفی خزید. افزایش فشار از سوی نمادهای فلزی، معدنی و پتروشیمی و بانکی نیز بر این سیر دامن زد. فشار نمادهای منفی باز هم ادامه یافت تا بدین ترتیب پیش از ساعت پایانی معاملات شاخص از مرز 72 هزار واحد نیز فروافتد. در ساعت پایانی معاملات نیز با افول بیش از پیش گروه خودروسازی، عرصه بر شاخص تنگ تر شد تا بدین ترتیب این نماگر باز هم با عملکردی ناامید کننده به کار خود پایان دهد.
یکشنبه: شاخص کل بورس تهران با از سرگیری معاملات روز یکشنبه به لطف رونق معاملات در نمادهایی مانند وبصادر، فاذر، کبافق و کرمانشا در مسیر صعود قرار گرفت اما به سرعت تحت تاثیر سیر رو به افول شکل گرفته در بیشتر گروههای بازار این روند خنثی شد و این نماگر به محدوده منفی کشیده شد. نمادهایی مانند خودرو، بترانس، ولصنم، رمپنا، اخابر و وامید از جمله نمادهایی بودند که تاثیرگذاری منفی ملموسی بر شاخص در این برهه داشتند. در ادامه برخی از نمادهای بزرگ بازار نیز مانند تاپیکو تاثیر منفی بیشتری را بر شاخص وارد ساختند. بازگشت تعداد ملموسی از نمادهای خودرویی به مدار صعود و رونق در برخی دیگر از تک سهمها مانند فولاد به صورت مقطعی از شاخص حمایت نسبی را به عمل آورد و کمی از افت ساعت اولیه معاملات را خنثی کرد. در ادامه ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد. افزایش فشار از سوی نمادهای منفی به ویژه در بخش فلزی، چند رشتهای و پتروشیمی در ادامه شاخص را باز هم کمی پایینتر از سطوح پیشین آورد. بدین ترتیب شاخص کل بورس تهران در این روز توانست از روند رو به افول روزهای اخیر خلاصی یابد و باز هم در محدوده منفی به کار خود پایان دهد.
دوشنبه: در شروع معاملات روز جاری به جز گروههای معدودی مانند مخابرات، نفتی و معدنی، شاهد بهبود اوضاع در بسیاری از بخشهای بازار به ویژه خودرویی بودیم و همین امر نیز منجر به صعود شاخص کل شد. نمادهایی مانند خساپا، رمپنا، سفارش، خودرو، وبصادر و فولاد از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این بخش بودند. معاملات بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نمادهایی مانند فولاد و فارس و در ادامه نیز افزایش حجم معاملات در نمادهای پیشرو مانند وبصادر نیز مزید بر علت شد تا شاخص با جهشی مقطعی مواجه شود. در اواسط معاملات اما از تب و تاب ولیه معاملات کاسته شد و همین امر نیز منجر شد تا شاخص روند صعودی خود را باشیبی بسیار ملایم ادامه دهد. مبهم شدن جو معاملات در تعداد ملموسی از گروهها نیز مزید بر علت شد تا در نهایت ثبات نسبی بر شاخص مسلط شود و این سیر تا پایان زمان بازار ادامه بافت.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در روز سهشنبه شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در بخش بانکی، سرمایهگذاری، دارویی، فنی مهندسی و خودرویی و همچنین برخی تک سهمها پی بزرگ بازار مانند فولاد، سفارس و وساخت در مسیر صعود قرار گرفت اما پس از یک ساعت تحت تاثیر فضای منفی حاکم بر گروههایی مانند نفتی، معدنی، مخابرات و وضعیت مبهم معاملات در سایر گروهها، ثباتی نسبی بر سیر حرکتی این نماگر حاکم شد. در ادماه شاهد تصپضعیف برخی از بخشهای پیش رو ابتدای روز مانند سرمایهگذاری بودیم اما شاخص توانست به لطف انجام معاملات بلوکی و همچنین افزایش حجم معاملات بر روی برخی از نمادها مانند فولاد و تاپیکو با جهش مقطعی مواجه شود. شاخص در ادامه سیری تقریبا با ثبات را در پی گرفت و به تبع انجام معامله بلوکی در نماد پارسان باز هم جهش دیگری را تجربه کرد. در ادامه اما سیری رو به افول بر شاخص حاکم شد. ورود تعدادی از نمادها به درصدهای منفی در گروههای مختلف به ویژه بانکی در این روند تاثیرگذار بود. در نهایت نیز شاخص توانست در محدوده مثبت به معاملات روزانه پایان دهد.
چهارشنبه: در شروع معاملات روز چهارشنبه به جز گروههای معدودی مانند دارویی و غذایی، شاهد تسلط جوی رو به افول و یا مبهم بر سایر گروهها بودیم اما شاخص کل بورس به لطف رونق و یا حمایتهای حقوقی صورت گرفته در برخی از نمادهای بزرگ بازار مانند تاپیکو، فملی، رمپنا، ونوین و همچنین اقبال به نمادهای دارویی در مسیر صعود قرار بگیرد. این روند در نیم ساعت ابتدایی معاملات ادامه یافت اما رفته رفته تحت تاثیر نمادهای منفی به خصوص در گروه معدنی، خودرویی و بانکی، شاخص کمی پایین آمد. معامله بلوکی در درصدهای مثبت در نماد فخور توانست به صورت مقطعی شاخص را با جهشی دیگر روبرو سازد. عرضه صف خرید والبر و معامله بلوکی در قیمتهای مثبت در نماد وپاسار و همچنین معامله مجدد بلوکی در نماد تاپیکو نیز از دیگر عوامل حمایتکننده از شاخص در این برهه بود. اما این روند دوام نیاورد و با افزایش فشارها از سوی نمادهای منفی در گروههای مختلف به ویژه بانکی و خودروسازی، شاخص سرانجام وارد محدوده منفی شد. جمعآوری صف فروش و افزایش حجم معاملات بر روی نماد کچاد نیز برعرضه را بر شاخص تنگتر کرد. در ادامه با افزایش حجم معاملات بر روی برخی نمادهای مثبت بازار به ویژه فملی، شفن و همراه شاخ ص رشد مقطعی دیگری را تجربه کرد اما در نهایت توانست از محدوده منفی خلاصی یابد و با افتی بسیار جرئی به کار خود پایان داد.