آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۶۱۴۷

وکالت قلابی، شیوه‌ای برای کلاهبرداری و اخاذی

خردادماه امسال، خانمی با مراجعه به کلانتری 147 گلبرگ به مأموران اعلام کرد : "بواسطه داشتن مشکل ملکی ، از طریق یکی از بستگان با فردی آشنا شدم که فکر می کردم وکیل است ؛ این شخص به بهانه پیگیری شکایت بنده مبلغ 8 میلیون تومان ، به عنوان پیش پرداخت از من دریافت کرد اما پس از آن دیگر پاسخگوی تماس های من نبود " .

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "کلاهبرداری" و به دستور شعبه پانزدهم بازپرسی دادسرای ناحیه چهار تهران ، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .


شاکیه با حضور در پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : "چندی پیش از طریق یکی از بستگان خود که در بازار تهران مشغول به کار است ، با فردی بنام "محمدرضا . ح" حدودا 50 ساله آشنا شدم که خود را وکیل دادگستری معرفی می کرد ؛ بواسطه داشتن مشکل حقوقی با این شخص قرار ملاقات گذاشتم و ایشان نیز قبول کرد تا وکالت بنده را قبول نماید و به همین بهانه مبلغ 8 میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت دریافت کرد اما پس از آن دیگر هیچ خبری از وی نشد و تلفن همراه خود را نیز خاموش کرد " .


کارآگاهان پایگاه چهارم پلیس آگاهی در تحقیقات بعدی اطلاع پیدا کردند که هیچگونه آدرس و نشانی مشخصی از دفتر وکالت محمدرضا . ح در اختیار شاکیه قرار ندارد ؛ در ادامه و با پیگیری های بعمل آمده مشخص شد که فردی به هویت "محمدرضا . ح" دارای سابقه ثبت پرونده وکالت نیست ؛  لذا کارآگاهان با توجه به جمع بندی اطلاعات بدست آمده از متهم و ... ، اطمینان پیدا کردند که متهم پرونده با جعل عنوان وکیل دادگستری اقدام به کلاهبرداری از شاکیه نموده است " .


با انجام اقدامات پلیسی کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه "محمدرضا . ح" ( 48 ساله ) در یکی از مسافرخانه های محدوده میدان راه آهن شدند که بلافاصله این مسافرخانه شناسایی و متهم در اوایل شهریور ماه سال جاری دستگیر شد .


در بازرسی از دو کیف دستی و همچنین اتاق محل اقامت متهم در مسافرخانه ، دهها برگه ی مربوط به اخذ وکالت کاری از افراد مختلف و همچنین دهها برگه چک های بانکی مرجوعه متعلق به شعبات مختلف بانکی سطح شهر تهران بدست آمد ؛ با شناسایی تعدادی از افراد از طریق وکالتنامه های بدست آمده از متهم و حضور این افراد در پایگاه چهارم پلیس آگاهی ، کارآگاهان اطمینان پیدا کردند که "محمدرضا . ح" تحت عنوان وکیل دادگستری و به بهانه پیگیری پرونده و شکایت های حقوقی اقدام به گرفتن وجوهات چند میلیون تومانی و در واقع کلاهبرداری از آنها نموده است .
 

شگردهای متهم به شرح زیر است:


الف ) کلاهبرداری از دارندگان چک های مرجوعه ی بانکی :


در بررسی وکالتنامه های کاری و همچنین اظهارات برخی شکات مشخص شد که متهم با گرفتن مبلغ 10 درصد از کل مبلغ چک های مرجوعه از دارندگان چک ها ، اقدام به کلاهبرداری نموده و بدین شیوه و شگرد بیش از 500 میلیون تومان کلاهبرداری کرده است .


ب ) کلاهبرداری و اخاذی از صاحبان اصلی چک های بانکی :


با شناسایی تعدادی از صاحبان اصلی چک های بدست آمده از متهم و حضور این افراد در پلیس آگاهی ، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که متهم علاوه بر دریافت مبلغ  10 درصد از دارندگان چک و پس از مرجوع نمودن برگه های چک و اخذ دستور قضایی مربوطه ،  با مراجعه به صاحبان اصلی چک و معرفی خود به عنوان وکیل دادگستری ، این افراد را تهدید به دستگیری و ... کرده و به این شیوه و شگرد نیز اقدام به گرفتن مجدد پول در قالب گرفتن رضایت از شاکی و بعضا اخاذی نموده است .


یکی از این افراد با حضور در پایگاه چهارم آگاهی و پس از شناسایی متهم در اظهارات خود به کارآگاهان گفت : " اواخر سال گذشته این شخص ( متهم ) به محل کار بنده مراجعه و خود را وکیل آقای ... معرفی کرد ؛ پس از آن با نشان چک مرجوعه متعلق به حساب بانکی بنده و در حالیکه دستور مقام قضایی را نیز بهمراه داشت ، مرا تهدید کرد که اقدامات قانونی جهت دستگیری ، توقیف حساب بانکی و دیگر اقدامات حقوقی بر علیه بنده را انجام خواهد داد ؛ در ادامه ، ایشان با طرح پیشنهادی با این موضوع که با دریافت مبلغی کمتر از میزان وجه درج شده در داخل چک و پرداخت آن به آقای ... حاضر اسا تا رضایت ایشان را برای بنده بگیرد و من نیز با اطمینان از این موضوع که وی حقیقتا وکیل آقای ... است و با این اقدام مشکل هر دو طرف حل خواهد شد ، پول پیشنهادی را تهیه و تحویل دادم ؛ در طول این مدت نیز که خبری از آقای .... به نشده بود ، تصور می کردم که وکیل ایشان ( متهم پرونده )  واقعا اقدام به گرفتن رضایت نموده است " .


سرهنگ کارآگاه سعدا... گزافی ، رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، در ادامه اعلام این خبر با اشاره به پیدا شدن دهها جلد کتاب با موضوعات حقوقی از مخفیگاه متهم گفت : " متهم با تهیه دهها جلد کتاب حقوقی و مطالعه کامل این کتب اطلاعات کاملی از مسائل حقوقی و کیفری بدست آورده و با سوء استفاده از همین موضوع اقدام به کلاهبرداری از شکات و مالباختگان نموده است .


رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به شناسایی دهها مالباخته و ارزش چند صد میلیون تومانی پرونده ، ضمن دعوت از سایر شکات و مالباختگان احتمالی گفت : " از کلیه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری و یا اخاذی قرار گرفتند دعوت می شود تا جهت شناسایی متهم و پیگیری شکایات خود به پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در سیدخندان – خیابان شهید ابوذر غفاری – بالاتر از بیمارستان رسالت – جنب کلانتری 120 سیدخندان مراجعه نمایند " .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار