به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سیداحمد متعمدی ریئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم آیین افتتاح سال تحصیلی سال 93 داشنگاه امیرکبیر ضمن تبریک ورود دانشجویان جدید با اشاره به قدمت بیش از 50 سال این دانشگاه گفت: امروز با ورود دانشجویان جدید و دیدار شما به یاد 40 سال پیش افتادم و سال 52 که خود وارد این دانشگاه شدم اما نکتهای که باید همه دانشجویان به آن توجه کنند این است که با ورود به دانشگاه کار پایان نیافته بلکه امروز آغاز راه است و باید بیش از گذشته تلاش کنیم و آنچه مهم است فارغ التحصیلان این دانشگاه و خروجی های دانشگاه است که باید فردی موثر باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: دانشگاه امیرکبیر جزو برترین دانشگاههای کشور است که همواره در این زمینه رتبههای یک تا سوم را به خود اختصاص داده است و امسال نیز برترین دانشگاه صنعتی کشور بوده است.
وی افزود: دانشگاه امیرکبیر 13 هزار و 500 دانشجو دارد که از این لحاظ نیز در بین دانشگاه های مهندسی بالاترین جمعیت دانشجو را به خود اختصاص داده است، از این میزان 5 هزار و 500 نفر در مقطع کارشناسی، شش هزار و 600 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و هزار و 700 نفر در مقطع دکتری دانشجو دارد که مجموع دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از دوره کارشناسی بالاتر است و این نشان از اهمیت کیفیت آموزش و تحقیقات دارد، از این جهت نیز بیشترین نسبت دانشجویان در تحصیلات تکمیلی متعلق به دانشگاه امیرکبیر است و همچنین 500 هیئت علمی به بیشترین هیئت علمی دانشگاه های کشور نیز از دیگر افتخارات این دانشگاه است.
معتمدی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه امیرکبیر با 16 دانشکده از نظر دانشکدههای مهندسی بیشترین تعداد را در بین دانشگاهها دارد و در رنکینگ ملی همواره جزو سه دانشگاه اول کشور بوده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه امیرکبیر برنامه های گستردهای را آغاز کرده که جایگاه این دانشگاه در سطح بین المللی و دنیا ارتقا یابد . در حال حاضر رتبههای 300 تا 400 را این دانشگاه به خود اختصاص داده که رتبه خوبی است اما شأن دانشگاه امیرکبیر از این نیز بالاتر است، اگر چه این رتبه بندی براساس بسیاری از موارد بین المللی تنظیم شده که اگر تنها فارغ التحصیلان را در نظر میگرفتند قطعا ما جز صد دانشگاه برتر دنیا بودیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه بیان داشت: دانشجویان ما خوشبختانه برای پذیرش در کل دنیا هرگز با مشکل جدی مواجه نشدند که نشان از خروجی با کیفیت این دانشگاه دارد.
وی افزود: در همین راستا ده برنامه اجرایی تدوین شده است که برای ارتقاء در سطح بین المللی و ملی تلاش میکنیم و اولین اقدام جدی در این زمینه نیز بازنگری در نظام آموزشی است که شروع شده است و تجربه ای به صورت پایلوت داشتیم که پاسخ آن مثبت بوده است.
معتمدی تأکید کرد: از دیگر برنامههای در این زمینه در بخش تحقیقات و استفاده از همکاریهای بین المللی و همچنین برنامه ریزی برای استخدام و به کارگیری اساتید خارج از کشور به ویژه ایرانیهای مقیم خارج از کشور و همچنین برنامه ریزی در خصوص بحثهای رفاهی است.
وی در ادامه با اشاره به مشکل خوابگاه افزود: در خصوص خوابگاههای همواره مشکلاتی تا ماههای آبان و آذر برای دانشگاه به وجود میآمده چرا که تا این زمان هنوز دانشجویان گذشته فارغ التحصیل نشدهاند و دانشجویان جدید وارد شدند اما از آذرماه مشکل خاصی وجود ندارد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: اولویت اول همه دانشجویان باید درس باشد و گمان نکنند با ورود به دانشگاه به کار خود پایان دادهاند چرا که در سال های گذشته حتی دانشجویان ممتازی را داشتیم که با این اندیشه دچار ضعف شدند و امروز زمان تلاش جدی است چرا که در آینده هم در زمینه جذب کار چه در داخل و خارج از کشور و همچنین در تحصیلات تکمیلی معدل بسیار تأثیرگذار است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد دانشگاه امیرکبیر این است که مدیران بزرگی را تربیت کرده است و شاید تاکنون بیش از ده نفر در کابینه داشته است و همچنین در بخشهای مختلف چندین معاون وزیر و مدیران بزرگ در هیئت مدیرههای بزرگ و باید از این فرصتها استفاده کرد.
معتمدی خاطرنشان کرد: زمانی که دانش آموزان به دانشگاه می آیند در واقع سن بلوغ سیاسی و اجتماعی را نیز طی میکنند که باید به این نکته نیز توجه کرد و ما نیز میدانیم که فارغ التحصیل یک بعدی برای جامعه نیاز نداریم و کفایت نمیکند و باید در همه زمینهها هم علمی و هم مدیریتی کارشناس به جامعه تحویل دهیم.