کد خبر:۳۵۷۳۳۳
روایتی تلخ از شهر موش‌ها 2؛

"شهر موش‌های" ایرانی یا دهکده تمام‌ اروپایی؟!

"شهر موش‌ها 2" قبح دوستی دختر و پسر را در ذهن بچه‌های ما خدشه‌دار می‌کند؛ قبح آوازخوانی زن را در مجامع عمومی برای کودکِ ما تا حدودی می‌شکند، برای کودکان مذهبی ما این سئوال را ایجاد می‌کند که پس چرا هیچ کدام از این موش‌ها حجاب نداشتند؟ و اگر موسیقی این قدر چیز خوبی است، پس چرا در مدرسه‌های ما خبری از خانم معلم موسیقی نیست؟! و چرا مادر من با مردهای غریبه به راحتی مادر این موش‌ها در شهر موشها نیست و قس علی هذا...

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سیده سارا توانگر ـ آیا فیلم "شهر موش‌ها 2" یک فیلم کودک است؟ شاید این مهم‌ترین و بنیانی‌ترین سئوالی است که درباره اثر پرطمطراق مرضیه برومند باید پرسید؛ خط اصلی فیلم، نمادگرایی محسوس و متظاهرانه فیلم و اساساً خط داستان کاملاً در این خصوص پرمعنا هستند اما اصرار منیژه حکمت بر کودکانه بودن فیلم است: "این فیلم یک فیلم کودک است که بزرگتر‌ها هم از دیدن آن لذت می‌برند..."

 

بگذارید مرور کوتاهی بر فیلم داشته باشیم. موشهایی که 30 سال پیش  نماد مقاومت ملت ایران در برابر تجاوزات استکبار صدام بودند حالا بزرگ شده اند و با تغییرات محسوسی که حاصل گردش روزگار است با فرزندانشان کشمکش دارند. این بار هم دشمن اصلی موشها به شهر حمله می کند. موشهای قدیمی می ترسند و بچه های نسل جدید موش متهورانه به مبارزه با دشمن می روند و او را نابود می کنند.

 

خط داستان اصلا به سادگی فیلم های مرسوم کودک نیست. فرهاد توحیدی فیلمنامه ای سر پا و دقیق و مناسب حال امروز جامعه سیاسی ایران نوشته که شاید پدر و مادرها بیشتر از کودکانشان با آن ارتباط برقرار می کنند. چرا که نکته های فیلم را تا حدود بسیار زیادی بزرگتر ها درک می کنند. گِراهای سیاسی فیلم را بزرگتر ها دریافت می کنند و شنیدن اسم کپل و نارنجی و آقا معلم و سرمایی و امثالهم برای بزرگتر ها جذاب و خاطره انگیز است. اصلاً خاطره مال پدر و مادر هاست! دست اندر کاران فیلم همگی متفق اند بر دیده شدن فیلم توسط نسل اول و دوم. خط داستان و نمادگرایی های آن هم کاملاً مربوط به بزرگترهاست. پس هر چقدر هم تهیه کنندگان فیلم بر فیلمِ کودک بودن شهر موشها اصرار کنند باز هم نمی توان آن را یک کار کودک صرف دانست. که اگر کار کودک بود قطع یقین این قدر دیده نمی شد و این حد از تکیه به خاطره بازی در حاشیه فیلم به وجود نمی آمد. چرا که کودکان امروز اساساً خاطره ای از شهر موشها ندارند که خاطره بازی های آن بخواهد آنها را جذب کند.

 

 اما اشکالی ندارد. ما هم به اصرار فیلمساز، کار را صرفاً کار کودک قلمداد می کنیم و کودکانه در باره اش می نگاریم...!

 

در تمام دنیا کار کودک بر اساس تقابل خیر و شر و پیروزی خیر شکل می گیرد. یعنی اساساً سن کودک ایجاب می کند که این چنین برایش ساخته شود. اما همه فیلمسازان کودک هم می دانند که اصلِ تأثیرگزاری فیلم کودک، نه در داستان اصلی، که در جزئیات و حواشی آن است. حواشی که فرضا در بخشی از کارهای کودک هالیوود از وطن پرستی در ظاهر فیلم شروع می شود و به اروتیسم ختم می شود و بخشی دیگر تشکیک در مفهوم توحید و قس علی هذا. پدر و مادر سر خوش از داستان زیبای فیلم و آموزنده بودن آن(که خیر بر شر پیروز است) نادانسته کودک را در مقابل تاثیرات بی رحم فیلم می گذارند و کودک از حواشی و جزئیات کاملاً تأثیر می پذیرد...

 

پس برای سنجش توفیق فیلم باید جزئیات آن را به دقت واکاوی کرد.

 

اولین دور همین فیلم، گپ و گعده موش‌های قدیمی (پدر و مادر ها) است که مختلط و شاد دور هم نشسته‌اند و می‌گویند و می‌خندند. یکی در میان خانم و آقا. بدون هیچ گونه پرده‌ای از حیا که میان شان باشد. آیا این مدل مهمانی، مدل واقعی ما ایرانی‌هاست؟ یعنی خانواده‌های ایرانی این قدر روشنفکر(!) هستند که خانم و آقا در آن این قدر راحت بنشینند و بگویند و بخندند؟ یعنی ما هیچ حدی از حیا را میان خانم‌ها و آقایان رعایت نمی‌کنیم؟!

 

در همین دور همی، خانمی که معلم موسیقی موش‌هاست(موشموشکِ شهر موشها1) با موهایی بلند پشت پیانو نشته و آواز می‌خواند؛ دقت نمی‌خواهد! همه چیز عیان است. آواز خوانی یک خانم در جمع بیش از صمیمی موشها. خانمی که معلم موسیقی مدرسه موشها است. جالب آن که در کل فیلم کلاً 2 معلم مدرسه نمایش داده می شوند. معلم اصلی مدرسه که مرد جوانی است. و این خانم زیبارو و خوش صدا که موسیقی درس می دهد. یعنی این حد اصرار بر موسیقی، آن هم توسط یک خانم، و آواز خوانی زن که به کراّت در فیلم رخ می دهد اتفاق سهوی است؟ اگر آری که وای بر فیلمنامه نویس و کارگردان و اگر خیر(که همین صحیح است) که باز هم وای بر فیلمنامه نویس و کارگردان...

 

وضعیت پوشش موش‌ها بسیار حساب شده است؛ نارنجی که نماینده جریان روشنفکری کشور است پوششی کاملاً اروپایی دارد و حتی مواضع مختلفش هم صراحتاً تحت عمل جراحی زیبایی قرار گرفته، آقای دکتر هم بسیار متین و موقر است و در همه صحنه‌ها کراوات به گردن دارد. کپل هم زنجیر طلا به گردن دارد. سیاه هم که نوجوان سخت کوش و شخصیت سفید فیلم است، نوازنده گیتار است و روی پیراهنش آرم گیتار طلایی دارد. تمام خانم ها روی سر گل سر دارند و حتی عروسک کلفَت این فیلم دستمال سر به سر دارد. تنها چیزی که در شهر موشها2 از آن خبری نیست پوششی برای موی خانمهاست. بگذارید درباره این موضوع بیشتر گفتگو کنیم: در شهر موشهای 1 هرگاه بنا بر نمایش جامعه بود، تعدادی از عروسک های حاضر در صحنه روسری به سر داشتند. در شهر موشهای 2 هم نهایت جزئی نگری برای پوشش موشها شده است. پس یقیناً کسانی که تا دستمال گردن و کراوات و سنجاق سینه موشها را تدارک دیده اند، می توانستند نماد دلنشین و کودکانه ای از مفهوم حجاب را هم در فیلم بگنجانند. در واقع  اگر بر عدم اصرار بر پوشش بود پس این همه جزئی نگری درباره پوشش تمام موشها چیست و اگر قرار بر جزئی نگری هست( که هست!) پس چرا خبری از مفهوم حجاب در این شهر نیست؟! یقیناً اگر راویان فیلم می خواستند می توانستند مثل شهر موشهای1 چنین مفاهیمی را هم در فیلم شان بگنجانند. اتفاقاً نقطه عطف تمام فیلم همین جاست: زاویه نگاه مرضیه برومندِ شهر موشهای1 به اجتماع با مرضیه برومند شهر موشهای2 چقدر متفاوت شده است؟ راستی کدام نگاه به جامعه واقعی ما نزدیک تر است...؟

 

در تمام فیلم کلید حل مشکلات در دست یک زوج است: دختر نوجوانی به نام صورتی و پسر نوجوانی به نام سیاه. جالب است. دوست دختر و دوست پسری که بسیار روشنفکرانه با هم ارتباط دارند و در کنار هم مشکلات بزرگ تمام شهر شان را حل می کنند. حتی یک نیم نگاه منفی هم نسبت به این ارتباط از طرف والدین این دو نوجوان وجود ندارد. و این دو تا در عین خوب بودن با هم خلوت می کنند و غم از دل هم می زدایند! در چند سکانس مختلف هم پسرک گیتار می زند و دخترک آواز می خواند. حتی در یکی از سکانس ها، شب هنگام، موقعی که سیاه کنار رودخانه نشسته، صورتی بر او وارد می شود و به او اصرار می کند که می خواهم برایت شعر تازه ام را بخوانم. و سیاه می نوازد و صورتی می خواند...!!!

 

یعنی جامعه ایران اعم از نوجوانان و والدین شان این قدر روشنفکر شده‌اند واقعا؟! یعنی دوستی دختر و پسر نوجوان این قدر منفعت و برکت دارد و ما از آن بی‌خبر بوده‌ایم؟! یعنی دوستی دختر و پسر در سنین نوجوانی این قدر در جامعه نهادینه شده واقعا؟! یعنی جامعه امروز ما این شکلی است اصلا؟!

 

موارد مذکور صرفاً گزارشی از آن چیزی است که شهر موشهای 2 روی پرده نقره ای نقش می بندد. نگاهی که به اصرار سازندگان فیلم استوار بر کودکانه بودن فیلم است و هیچ نشانه شناسی یا واکاوی حول محور نگاه خاطره انگیز فیلم برای نسل قدیی تماشاگر فیلم نشده است.

 

اما آیا با توجه به تمام تأثیرپذیری معصومانه کودکان از این فیلم خوش ساخت و باکیفیت بصری، تمام جزئیات فیلم بر اساس واقعیت است و جنبه آموزشی مثبت و سالم برای کودکان دارد؟ یعنی واقعاً شهر موشهایی که فرهاد توحیدی فیلمنامه اش را نوشته و مرضیه برومند هم کارگردانی‌ش کرده، نماد شهر شایسته ای برای ممکلت ایرانِ اسلامی ماست؟ یعنی می توان شهر موشها را قدمی در جهت آموزش مفاهیم و تعالیم وطن پرستانه و متدینانه به کودکان این سرزمین بدانیم؟ یعنی اصلاً شهر موشها نمادسازی مناسبی از جامعه امروز ایران است؟

 

صادق باشیم. هر چه فروش این فیلم بیشتر شود تاثیرگزاری ش هم بیشتر خواهد بود.

 

چه بخواهیم و چه نخواهیم این ها روی بچه های ما تاثیر می گذارد. شهر موشها قبح دوستی دختر و پسر را در ذهن بچه های ما خدشه دار می کند. قبح آواز خوانی زن را در مجامع عمومی برای کودکِ ما تا حدودی می شکند. برای کودکان مذهبی ما این سئوال را ایجاد می کند که پس چرا هیچ کدام از این موشها حجاب نداشتند؟ و اگر موسیقی این قدر چیز خوبی است، پس چرا در مدرسه های ما خبری از خانم معلم موسیقی نیست؟! و چرا مادر من با مرد های غریبه به راحتی مادر این موشها در شهر موشها نیست و قس علی هذا...

 

هیچ کس نمی تواند ادعا کند نکات مذکور در این نوشتار از چشم تیزبین سازندگان فیلم دور مانده. چه آن که جزئی نگری بسیار دقیق موجود در فیلم نشان از توجه کامل آن ها به چیزی دارد که روی پرده نقره ای به نمایش در آمده. از طرفی هم اگر این فیلم، برای مخاطب بزرگ ساخته شده بود نکات مذکور رنگ و بوی کمتری نسبت به حالا به خود می گرفت، اما حالا که خودِ سازندگان فیلم بر کودکانه بودن فیلم اصرار دارند می توان این فیلم را نماینده شایسته ای برای سینمای "کودک ایرانیِ مسلمان" دانست؟ یعنی شهر موشها، آموزشگاه شایسته ای برای سبک زندگی ایرانی اسلامی به کودکان این مملکت هست...؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۹
خیلی ببخشید، اما این فرهنگی هست که مردم تهران دارند به سایر شهر ها هم وارد می کنند، تهران را درست کنید نصف کشور درست می شوند،فرهنگ بدحجابی،تماشای ماهواره،همنشینی با حیوانات،روابط بی ید و بند دختر و پسر، مصرف مواد مخدر، مدگرایی غربی، رسانه ملی، سینما و.... همه از تهران به جاهای دیگر صادر می شود این تمرکزگرایی همه امکانات در تهران و افتادن آن به دست انسان هایی به دور از تعالیم دین همین اتفاقات را هم در پی دارد،هالیوود هم در یک ایالت امریکا وجود دارد اما برای کل دنیا در همان یک استودیو برنامه ریزی می کند.
31
4
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
بنده با ابن نظر کاملا مخالف هستم.درست است که عده ی کمی از مردم تهران فرهنگ درستی ندارند اما عده ی زیادی هستند که انسانهایی شریف و مذهبی هستند. اگر همه ی مردم تهران بدحجابند و اعتقادات درستی ندارند پس چه کساتی بودند که در روز نهم دی به خیابان ها آمدند؟جه کسانی هستند که هر جمعه در نمازهای جمعه شرکت میکنند؟مثالهایی از این دست زیادند.درست نیست که مردم یک شهر را به خراب کردن فرهنگ کل کشور متهم کنیم.
ی بنده خدا
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۲
ای بابا/آدم دلش خونه کاش اینا بود/من الان خودم چند ساله دنبال ی دخترخوب برا ازدواجم /چندین بار خواستگاری رفتم اونم با اقتدار!خدایی الان به شما میگم من خونه دارم درامدم برا شروع زندگی بد نیست/ی دختر خوب و چادری برا ازدواجم /کسی سراغ داره؟عمرا.خودتون زجر کشیده این /خواستگاری نیست انگار رفتی بنگاه معاملات.بجای اینکه از اخلاق و حلال حروم بپرسن شدت تجارت/بعدشم کافیه بچه شهرستان باشی انگار گناه انجام دادی اومدی خواستگاری/نمیگم دیندار تو تهران نیست اما همین اقایونم هر جا لازم باشه به نفع خودشون تفسیر میکنن/کاش همه اخلاقیات و راه وروش خدایی رو با جونو دل قبول کنن نه از روی اجبار و ظاهر سازی
محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۶
دارن خيلي آروم و نرم تو بستر فرهنگي کارهاي بزرگي انجام ميدن. ما هم حواسمون نيست. الکي نيست رهبري اينقدر داره تاکيد ميکنه مراقب فرهنگ باشيد.
28
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹
خواهشا به این موش های دوست داشتنی کار نداشته باشید خانم برومند ممنونیم
9
36
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۶
چی؟
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۴
اینجور که پیش میرن این عزیزای دله شیطان در فیلمسازی در ایران فیلمای اروپایی کم کم داره از فیلمای ایرانی مسلمانانه تر میشه
19
0
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰
آقایان محترم زود تر میگفتید نریم ببینیم
18
1
یاسیین
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۶
از تبلیغات فیلم و عکسهایی که از فیلم پخش شده بود معلوم بود.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۱
سلام

عرق خوردن و مست کردن و از شدت مستی رقصیدن و رپ خوندن گربه ها هم برای بچه ها نکات آموزنده و مثبت داره

+
خانوم برومند موچکریم...
24
0
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
باعرض شرمندگی متاسفانه سریال کلاه قرمزی هم خیلی اشکال داره اینکه تقی به توقی همش در حال رقصند بیشتر نمایش هاشون در مورد ازدواجه یه سری از مسائلی مطرح میکنند که واقعا برای بچه ها نیست (خصوصا ببیشتر کارای پسر عمه زا وفامیل دور )اصلا بزرگی و کوچیکی تو صحبت کردناشون و کار هاشون مطرح نیست
وصال
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
واقعا دستشون درد نکنه بااین فیلم کودک ساختنشون...
17
1
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
متاسفانه بی برنامگی جدی فرهنگی دولت بدجور داره کار میکنه.بگذریم از تهیه کنندگان معلوم الحال این فیلم که ظاهرا همه یادشون رفته کی بودن و هستن!!!!
یک القاء فرهنگی ناباب فوق العاده زیرکانه اون هم در سالی که رهبر انقلاب اینهمه تاکیدات داشتن نشون دهنده عزم جدی وزارت ارشاد در کار فرهنگیه
13
0
ایمان
United States of America
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
سلام از متن بسیار زیبا و تحلیل درستتان بسیار بسیار ممنونیم. خدا قوت تان دهد
اما به جای کلمه روشنفکر زیبنده است که از کلمه غربزده استفاده کنید
مثلا اگر چنان روشنفکر شده اند به چنان غربزد شد اند تبدیل شود بار معنایی صحیح منتقل میشود
27
0
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
متاسفانه فاتحه فرهنگ رو باید خوند
24
2
مهشید
United States of America
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
به نام خدا
با سلام و احترام
بینهایت از تحلیل دقیق، زیبا و درستتان متشکریم.
لطفا به جای کلمه "روشنفکر" از کلمه "غربزده" استفاده کنید این باعث می شود بجای برداشت غلط، معنای واقعی تحلیلتان منتقل شود

مثلا "یعنی خانواده های ایرانی این قدر روشنفکر(!) هستند که خانم و آقا در آن این قدر راحت بنشینند و بگویند و بخندند؟"
بجای آن یعنی خانواده های ایرانی این قدر غربزده(!) هستند که خانم و آقا در آن این قدر راحت بنشینند و بگویند و بخندند؟

یا "یعنی جامعه ایران اعم از نوجوانان و والدین شان این قدر روشنفکر شده اند واقعا؟!یعنی دوستی دختر و پسر نوجوان این قدر منفعت و برکت دارد و ما از آن بی خبر بوده ایم؟"
این روشنفکری نیست! غربزدگی است
بار معنایی روشنفکری مردم را به این سو سوق میدهد!
باتشکر خداقوت
29
3
هادی 8022
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۶
سلام
به نظر من همون روشنفکر بهتره.
اخه دیگه مشخصه داره بهشون تیکه میندازه داره طرز فکر غلطشون رو نشون میده
یه جور فرار رو به جلوست....
حماس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰
چند وقت بیش یه نمایشگاهی بود که عکس و فیلم مردمی رو نمایش میداد یکی از این عکس ها که به مرحله نماش گذاشته شده بود و به نوعی جزء کار برگزیده به حساب میومد عکس دختری بود که با لباس خانه و بدون هیچ پوشش اسلامی (مثل دخترایی که تو فیلم های خارجی نشون می دن)بود
ببینید فرب زدگی تا کجا رفته حتی یکی از فیلم هایی که توی این نمایشگاه نشون داده شد در مورد فیلم های قبل از انقلاب و فیلم های مورد داره این سال های جشنواره فجر بود که سری مردم داشتند در موردش نظر میدادن(نظر غرب زدگی)که این هم جزء فیلم های برگزیده شده بود
وای به حال ما با این وضع فرهنگیمون
کاربر مهمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
بسیار عالی از روشن سازی جزییات این برنامه.اما سوالی که ذهن من مخاطب را درگیر می کند این است ؟چه کنیم این اتفاق نیافتد ؟
20
2
آمر
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۳
پاشا آستین بالا بزن و کارکن .کارکن کارکن .تا در آیند فرزندان این سرزمین سم نخورن
هادی 8022
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۸
فرد در جامعه مانند انسان است در اجتماع!
جامعه از خود ماها تشکیل شده
فقط کافی خودمونو اطرافیانمنو درست کنیم جامعه درست میشه...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
خدا لعنتشون کنه
19
11
1010
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
حالا ک تموم شده یادتون اومده اینارو بگین؟؟؟
چرا قبل از این ک اکران بشه یاد این قضایا نیفتادین؟؟؟؟
((( نوش دارو بعد مرگ سهراب )))!!!!!!!!
12
11
1010
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۲
شمایی ک منفی دادید مشخصه دنبال اروپایی زندگی کردن هستید..!!!!
غرب سال هاست گیر کرده و داره دنبال راه کار میگره که از این وضعیت در بیاد ولی و پیدا نمیکنه!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳
وای بر حال روز ما ... خیلی متأسف شدم از خودمون که چرا متدینین ما آستین همت بالا نمی زنند و آثاری بسیار زیباتر و پیشرفته تر البته همراه با نماد ها و هویت های اصلی جامعه مان نمی سازند تا خلاءی نباشد و نماند که بخواهد چنین آثاری آن ها را پر کند .... ضمنا به این نکته هم بپردازید متأسفانه متأسفانه متأسفانه تیتراژ پایانی سریال معراجی ها تکخوانی خانمی همراه با خواننده آقای دیگری است که صدای خانم کاملا در فرازهایی مشخص و به صورت تک خوان اصلی است که متأسفانه متأسفانه باز هم متأسفانه واقعا باید پیگری شود و ممانعت از پخش آن گردد... چنین آوازخوانی آن هم بعد از چنین فیلمی با چنین ادعایی!!!! آخر چگونه می شود ... شب اول پخش این فیلم بسیار گریه کردیم از غربت شهدا که عکسشان را می بینیم و عکسشان عمل می کنیم
24
2
احمد
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱
سلام اخوی
چرا کار نشده ، شده ما آژانس شیشه ای رو داریم ولی خوب حق با شماست ،بله کار خوب کم داریم که یه همت بلند می خواهد
خیلی خوبه که تذکر داده می شه ولی راه کار ارائه بدین چرا که تاسف شما و امثال بنده هیچ فایده ای ندااااااااااااااااره
ali
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۸
هشدار و آگاه باش برای مسئولین وزارت ارشاد و ... که مجوز اخت و پخش چنین فیلم هایی را می دهند .
بعد دشمنان فهمیدند که از کجا شروع کنند تا ریشه دیانت و اخلاق و فرهنگ اسلامی را بخشکانند و ما دانسته و یا ندانسته داریم پازل آنها را کامل می کنیم ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
1
رضا خادمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰
به نظر من ساختار نظارتی ما مشکل داره که حتی فیلم های خوب ما بعضا با اشکالات اساسی محتوایی منتشر می شن و حالا این فیلم ها که دیگه جای خودشو داره. دوستان رو ارجاع میدم به دو فیلم ساختمان پزشکان و از کرخه تا راین ، که در اولی با وجود مشکل داشتن اساس فیلم نامه فقط به سانسور بخش هایی از فیلم اکتفا میشه.و در فیلم دوم می بینیم که خواهر جانباز داستان با یه بیگانه ازدواج کرده و در کشور اون مرد زندگی میکنه. که این نکته ی بسیار عمیقیه که متاسفانه از نگاه سازنده فیلم غافل مونده...
15
1
ناشناس
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰
دومی رو نفهمیدم خب چه ربطی داره؟؟
جانورشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰
کلاه قرمزی و سرو ناز یادتون رفته؟! پروژه از اونجا کلید خورد!
42
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳
دانشجو یا پیام انتخابات رو نگرفتی یا متحجری یا کوته فکری و در عصر حجر زندگی می کنی! پس راهش اینه که بری به جهنم!
51
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۱
شعبه داخلی والت دیزنی و هالیوود
65
3
دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۸
جنتی مچکریم
38
6
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
سلام
درسته منم دیدم این فیلمو
واقعا موشها اروپایی بودن
مردهاشون کروات داشتن
زنهاشون هم از مدل های اروپایی تقلید کرده بودن
واقعا موش های ایرانی نبودن مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته بودن
موش هم موش های قدیم
39
3
محجوبه
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲
ههههه
حسن
Japan
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
فقط این هایی که گفتید نیست باز اتهام توهم توطئه در این جا هم مطرح میشه باز همه شهر برای یک بچه گربه بی گناه! دردسر ایجاد می کنند . تفاوت شهر موشهای یک با دو تو نگاه پلرالیستی به مسئله ی شر به اوج می رسه این جا هم گربه خوب داریم هم گربه ی بد ،حالا سوال کنیم چه معیاری برای تشخیص خوب وبد در کاره؟ هیچ معیاری نیست فقط( پیشو) و مادرش سفیدند و( اسمشو نبر) سیاه ولی گربه بودن به خودی خود برای موشها هیچ خطری نداره
16
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۱
هرکس ناراحته میتونه خودش فیلم خوب بسازه! یادگرفتیم همش انتقاد کنیم و کار نکنیم!
9
47
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱
فعلاً که دور دور شماهاست و اینجور فیلمها
eli
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
خیلی خب شما که ادعا داری کار کن
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶
حرف حق جواب نداره!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶
من شهر موشها را ندیده ام اما شاید بد هم نباشد تصویر موجودات بی حیا و بی عفت و غیرت و بی حجاب تصویر یک موش باشد. نویسنده و کارگردان نا خود آگاه دارند موش صفتی هنرمند ایرانی را نشان می دهند.
عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
4
14
ناشناس
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱
البته اگه تو فیلم یه سبکه برتر زندگی نشون داده بشه
eli
Netherlands
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶
پس فرهنگ سازی که آقای روحانی میگفتند اینه................................
26
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹
حالا اگر حجاب سر این موش ها میکردند اینگونه تحلیل می کردید
" منظور کارگردان و تهیه کننده این بوده است که آنهایی که حجاب دارند مثل موش می ترسند و عناصری ضعیف در جامعه محسوب می شوند و دیگر اینکه حجاب به سر حیوانات کردن به هر بهانه ایی نوعی بی احترامی به محجبه های جامعه ی دینی است چه اینکه کودکان در سنین پایین هیچ تمایزی بین حجاب و بی حجابی قائل نیستند"
تحلیل های صد من یک غاز
1
11
ناشناس
۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹
شما تحلیلتون خیلی قویه.ماشاالله. دوست عزیز توی جامعه ای که همه موشند. خوب همه موشند فقط باحجابها که موش نیستند که حرف و جواب شما درست در بیاد.فیلم شهر موشها مثل داستانهای کلیله و دمنه و مرزبان نامه هست که حیوانات توش نماد انسانها هستند.تحلیل نویسنده صد تا من یه غاز نیست. شما خودت رو به خواب زدی و متاسفانه نمیشه بیدارت کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹
ای بابا اونا موش بودن آدم نبودن که...
1
13
ناشناس
۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴
اگه فقط موش بودن که حرفم نمیتونستن بزنن!خواهشا انقدر سطحی نگاه نکنید وقتی اونا انقدر دقیق برای اهدافشون کار میکنن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۸
آن موش رفته است!!!!
5
0
مجتبی فاطمی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۵
ضمن عرض سلام به نگارنده محترم
باید بگویم متن بسیار خوبی است حرفهای دل من را بیان کردید
به نظرم این جامعه ای است که امثال خانم برومند آرزو می کنند در ایران اسلامی ما برقرار کنند
ان شاء الله چنین آرزوئی را به گور خواهند برد
باید به گلشیفته فراهانی بگوئیم یک جا هم برای خانم برومند در خانه سالمندان اون ور آب رزرو کنند!
7
1
پربازدیدترین آخرین اخبار