وزیر راه و شهرسازی گفت: در راستای اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی تدوین برنامه جدید با هدف رفع مسایل اجرای برنامه های بهسازی مناطق نابسامان شهری در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته است.
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، عباس آخوندی روز دوشنبه همزمان با روز جهانی اسکان بشر در سازمان ملی زمین و مسکن، افزود: اجرای قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری با هدف جلب همکاری و مشارکت تمام دستگاه های اجرایی ذیربط در دستور کار قرار گرفته و از مدیریت یکپارچه و ایجاد وحدت رویه در سطح ملی و محلی برای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی بسیار تاثیرگذار است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در مواجهه با مشکلات سکونتگاه های غیررسمی همواره با مشکلات کاهش نرخ رشد فقر در شهرها، ایجاد دسترسی به امکانات اولیه مانند سرپناه، آب بهداشتی، فاضلاب و زندگی در محیط مناسب برای مردم فقیر در چارچوب توسعه شهری پایدار تاکنون نشست ها و گردهمایی های زیادی برگزار شده تا مشکلات این مناطق نابسامان شهری به تدریج برطرف شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند و پیش بینی می شد که تا سال 2025 بیش از دو سوم این جمعیت در شهرها ساکن شوند لذا رسیدگی به مشکلات مردم در سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده ضروری است.
وی تصریح کرد: با توسعه شهرها هم اکنون از هر چهار نفر یک نفر در شهرهای با جمعیت بیش از 500 هزار نفر و از هر ده نفر یک نفر در شهرهای با جمعیت بیش از ده میلیون نفر زندگی می کنند.
وی با بیان آنکه در دهه های گذشته همواره شاهد بروز نابسامانی ها در شهرها به ویژه کلانشهرها و شهرهای بزرگ بوده ایم، گفت: افزایش وسایل نقلیه و محله های پر ازدحام و همچنین گسترش فقیرنشینی در ایجاد نابسامانی در شهرها بسیار تاثیرگذار بوده اند به طوری که مشکلات یادشده و دیگر چالش های فراروی آن، زندگی شهری را با محدودیت های زیادی مواجه کرده است.
آخوندی تصریح کرد: در مواجهه با مسایل و مشکلات شهری تاکنون سیاست های زیادی به مورد اجرا گذاشته شده و تجارب گذشته نشان می دهد بدون توجه به نیاز ساکنین، مشکلات شهرها به سرعت برطرف نمی شود.
وی اظهار داشت: چشم انداز آینده برنامه بهسازی و نوسازی شهری حاکی است در این بخش نیازمند ساماندهی بیشتری هستیم تا با بهسازی و نوسازی شهری توانمندی سکونتگاه های غیررسمی نیز در شهرها افزایش یابد.
ویز راه و شهرسازی تاکید کرد: با این حال کمبود رژیم حقوقی واحد و یا قانون مدون در حوزه بهسازی مناطق نابسامان شهری از دغدغه های مهم دست اندرکاران این بخش است و در طول دهه گذشته همکاری نهادهای مرتبط، بسترهای مناسبی را برای رفع این نابسامانی ها به وجود آورده است.
همزمان با برگزاری این مراسم سند ملی بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف برنامه های احیا، بهسازی و نوسازی شهری توسط وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد.