کد خبر:۳۶۱۰۷۳
مشروح نشست خبری جشنواره بین‌المللی اسطوره‌های صلح؛

مشایخی: پوران درخشنده با "هیس دخترها فریاد نمی‌زنند" راه را برای آدم‌های پست باز کرد/ جعفری: افتتاحیه "جشنواره اسطوره‌های صلح" 22 مهر برگزار می‌شود

مسعود جعفری از اعضای کمپین اسطورهای صلح گفت: اسطوره‌های صلح کسانی هستند که برای صلح و آرامش زحمت می‌کشند و عمر و وقت خود را صرف آموزش آرامش و دوستی به مردم می‌کنند؛ روز سه‌شنبه 22 مهر ماه از ساعت 15 افتتاحیه جشنواره اسطوره‌های صلح در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون "خبرگزاری دانشجو"؛ نشست خبری جشنواره بین‌المللی اسطوره‌های صلح (ورزش و هنر محور توسعه پایدار و مولد صلح ماندگار) صبح امروز در خبرگزاری ایرنا با حضور چهره‌هایی همچون داریوش ارجمند، جمشید مشایخی، عبدالرضا اکبری، پرویز مظلومی و اردشیر رستمی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، سید رضا نقیب‌السادات؛ استاد دانشگاه علامه طباطبایی و از اعضای برگزارکننده جشنواره بین‌المللی اسطوره‌های صلح در خصوص مقدمات برگزاری این جشنواره گفت: اولین بهانه برگزاری این جشنواره آخرین درگیری اسرائیل با مردم غزه و کشتار زنان و کودکان بود ما به همین دلیل تصمیم گرفتیم پیام صلح خویش را به مردم غزه برسانیم و مبنای خود را بر حمایت از زنان و کودکان غزه قرار دادیم.

 

وی افزود: دومین ملاحظه‌ای که ما سعی داریم به آن برسیم، توسعه پایدار است که تلاش می‌کنیم از طریق ورزش و هنر بتوانیم به صلح دست یابیم و از آنجایی که ورزشکاران و هنرمندان اسطوره‌های صلح هستند، تصمیم گرفتیم با تاکید بر ورزش به خصوص ورزش‌های رزمی و هنر و هنرمندان به این مهم دست پیدا کنیم.

 

نقیب السادات خاطرنشان کرد: توسعه ابتدا یک مقوله روحی و روانی و سپس یک تغییر اجتماعی است بنابراین ما محتوای برنامه‌های خود را با تاکید بر این گزاره قرار دادیم بهترین زمان برگزاری این مراسم عید ولایت و جشن غدیر خم است و بهانه ما برای این روز ولایت عادل‌ترین فرمان روا است لذا برگزاری این جشنواره را در عید غدیر قرار دادیم و معتقدیم عدالتی که حضرت امیر برقرار کرده عین صلح است.

 

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این مطلب که این جشنواره ده روز ادامه دارد، اظهار داشت: در روز آخر جشنواره دبیرخانه دائمی را اعلام می کنیم تا بتوانیم به صورت مستمر این کار را ادامه دهیم همچنین مقوله نهادینه‌سازی ورزش و هنر برای توسعه را نیز دنبال خواهیم کرد و نهادی تاسیس می کنیم برای توسعه کشور از طریق ورزش و هنر.

 

در ادامه این مراسم، دکتر ناصر عظیمی مهر؛ رئیس مرکز بین المللی نهادینه‌سازی ورزش و هنر با اشاره به انگیزه خود از تاسیس این مرکز گفت: وقتی نوجوان بودیم با تفسیر المیزان آشنا شدیم و برای فهم این تفسیر علامه طباطبایی را زیارت کردیم سوال من از ایشان این بود که چرا شما به هفت میلیارد انسان عشق می ورزید ایشان پاسخ دادند برای عشق ورزیدن به مردم در کنار هنرمندان تلمذ کنید و جسم و روح تان را با ورزش بسازید لذا کلام ایشان تلنگری شد تا ما به این مسئله توجه کنیم.

 

وی افزود: هنرمندان و ورزشکاران اگر بتوانند بین حوزه‌های مختلف فعالیت‌های تلفیقی داشته باشند، می‌توانند محور توسعه باشند؛ ورزش و هنر محور توسعه پایدار و مولد صلح ماندگار است.

 

در ادامه این نشست، مسعود جعفری از اعضای کمپین اسطورهای صلح اظهار داشت: اسطوره‌های صلح کسانی هستند که برای صلح و آرامش زحمت می‌کشند و عمر و وقت خود را صرف آموزش آرامش و دوستی به مردم می‌کنند روز سه‌شنبه 22 مهر ماه از ساعت 15 افتتاحیه جشنواره اسطوره های صلح در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد.

 

وی ضمن تشریح برنامه‌های این جشنواره خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته صلح جهانی با محوریت نخبگان فرهنگی و ورزشی، برگزاری گالری عکس درباره هنرهای رزمی و ورزش، رونمایی از چند اثر موسیقایی، رونمایی از آوای امیر عدالت و تجلیل از بزرگان ورزش و هنر از جمله برنامه‌های افتتاحیه خواهند بود.

 

در ادامه، جمشید مشایخی بازیگر سینما و تلویزیون طی سخنانی اظهار داشت: من همیشه به این موضوع فکر می‌کنم که آیا دانشگاه‌های عالم انسان تربیت می‌کنند یا خیر؟ کسی که بمب می‌سازد حتما در دانشگاه تحصیل کرده اما چنین کسی از انسانیت به دور است ما هنگامی که بچه بودیم اگر می‌خواستیم به انسانیت برسیم به زورخانه می‌رفتیم و پهلوانان را می‌دیدیم.

 

وی افزود: ورزشکاری می‌گفت من مدال‌های بیشتری از تختی دارم اما با این حال به تختی جهان پهلوان می‌گویند باید به این ورزشکار گفت جهان پهلوان بودن به تعداد مدال نیست تختی انسان بود.

 

این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه خاطرنشان کرد: من اگر با استاد شفیعی کدکنی در خیابان راه بروم مردم مرا بیشتر از او می‌شناسند اما من خاک پای این استاد بزرگوار هستم در ادبیات جهان هیچ کشوری به اندازه ایران در زمینه اخلاق و انسانیت سخن نگفته است.

 

مشایخی خاطرنشان کرد: من طرح‌های مختلفی برای ساخت فیلم درباره جنگ، عشق و ... داشتم اما به من اجازه کار ندادند چون جزو باندها و نوکر آنها نیستم من نوکر مردم هستم.

 

وی در خصوص فیلم سینمای هیس دخترها فریاد نمی‌زنند، گفت: خانم پوران درخشنده با این فیلم راه را برای آدم‌های پست باز کردید و به آنها گفتید که می‌توانند به دخترهای مردم تجاوز کنند و کسی از ترس آبرویش حرفی نزند.

 

در ادامه داریوش ارجمند ضمن ابراز حمایت از برگزاری این جشنواره اظهار داشت: ما انسان را نمی‌شناسیم و تا این موجود ناشناخته را نشناسیم، نمی‌دانیم چگونه باید برای او صلح ایجاد کنیم ما ابتدا باید بفهمیم جنگ بر سر چیست دنیای ما دنیای کمیت است و آدم‌ها به خاطر داشته‌های مادی شان تکریم می‌شوند در این دنیا استقلال، آزادی و شرف مهم نیست بلکه مهم به دست آوردن مدال طلا به هر قیمتی است.

 

وی افزود: جنگ یک بی‌عدالتی و زیاده‌خواهی است؛ جنگ غزه نیز جز زیاده‌خواهی چیز دیگری نبود در هنر ما کسی که فیلمش 10 میلیارد تومان می‌فروشد با شرف‌تر و مهم‌تر است اما می‌شود ارزش‌ها را تبدیل به جوک کرد و پول درآورد این کار، کار سختی نیست.

 

ارجمند اظهار داشت: صلح زمانی اتفاق می‌افتد که دنیای ما دنیای کیفی شود در میان ورزشکاران نیز دعوا فقط بر سر پول است البته دنیا خالی از انسان‌های باشرف نیست وقتی ما به دنبال صلح هستیم باید ببینیم چرا جهان ما کیفیتش را از دست داده و کمی شده است اگر بخواهیم بجنگیم باید با دنیای کمیت‌ها در عرصه‌های مختلف بجنگیم چرا در سرزمین ما عادلانه رفتار نمی‌شود؟ جنگ از نفاق، تبعیض و ریا به وجود می آید و اینها چیزهایی است که متاسفانه بر پوسته دین در جامعه ما نشسته است.

 

در ادامه پرویز مظلومی سرمربی سابق تیم استقلال گفت: ما تلاش خود را برای برقراری صلح انجام می‌دهیم اما تا زمانی که جنگ و سیاهی و زیاده خواهی وجود دارد و جهان خواران می‌خواهند سلاح‌های خود را به فروش برسانند صلح در دنیا حاکم نمی‌شود شما دیدید که در جام جهانی امسال مردم غزه در سکوت خبری مظلومانه به شهادت می‌رسند.

 

عبدالرضا اکبری سخنران دیگر این مراسم اظهار داشت: ما مدت‌هاست از جمله «دوستت دارم» و عشق ورزیدن فاصله گرفته‌ایم ما باید بتوانیم دوستت دارم را راحت به زبان بیاوریم زیرا این مسئله مقدمه صلح است در میادین ورزشی هم شکست هم پیروزی وجود دارد و ما باید با این دو مقوله درست برخورد کنیم هنگامی که کودک بودیم می‌گفتیم قهر قهر تا روز قیامت اما دو دقیقه بعد با هم آشتی می‌کردیم من امیدوارم این رویای کودکی ما تبدیل به صلح جهانی شود.

 

استاد امین الله رشیدی خواننده و آهنگساز کشورمان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود.

 

وی اظهار داشت: متاسفانه جنجال در رسانه‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی ما زیاد شده و روزی چند ساعت شاهد بگومگوی بین ورزشکاران هستیم هنرمندان نیز بسیار زودرنج و حساس شده‌اند ما ابتدا باید بین خودمان دوستی و محبت را تقویت کنیم البته به هنرمندان ایرانی ظلم می‌شود من تنها خواننده‌ای هستم که از دهه 30 و 40 که اوج شکوفایی هنر و ادبیات بود باقی مانده‌ام و دستم هنوز پر است اما هیچ یک از مسئولان به ما محل نمی‌گذارند کتاب سوم من به نام «ایران در گذر زمان» هشت سال اجازه انتشار نداشت اما در دولت فعلی قول‌هایی برای چاپ آن داده‌اند در اجتماع آشفته ما برقراری صلح بسیار سخت است اما ما باید ابتدا صلح را بین خودمان برقرار کنیم.

 

در ادامه این مراسم، محمد گلریز خواننده سرودهای انقلابی با اشاره به اینکه هنرمندان و ورزشکاران نقش بسزایی در صلح دارند گفت: ما ابتدا باید در وجود خودمان تفکر و خودمان را به عنوان یک الگوی خوب در جامعه معرفی کنیم چون مردم به رفتار و کردار هنرمندان نگاه می کنند.

 

وی افزود: مسئله ولایت و ولایت‌مداری نیز بسیار مهم است حضرت علی علیه السلام الگوی مهربانی و گذشت بودند ما نیز اگر بتوانیم رفتار ایشان را به اندازه 10 درصد در زندگی خود پیاده کنیم این مسئله کمک بزرگی به ما خواهد کرد در حال حاضر که شرایط دشواری در جهان وجود دارد ولایت فقیه و اتکا به آن می تواند مسئله صلح و دوستی را برای ملت ما تسهیل کند.

 

گلریز اظهار داشت: ارتباطات فرهنگی و هنری با سایر کشورها نیز بسیار موثر است این ارتباطات نباید فقط محدود به مناسبت‌ها شود بلکه باید در طول سال استمرار پیدا کند نقش رسانه‌ها نیز بسیار موثر است اما متاسفانه برخی رسانه‌ها از کسانی که الگوی دوستی و محبت نیستند تعریف و تمجید می‌کنند.

 

وی در خاتمه گفت: پیشنهاد می‌کنم حرف‌هایمان را عملی کنیم متاسفانه از حرف‌هایی که مطرح می‌شود حمایتی صورت نمی‌گیرد ما باید از تمام ارگان‌های اثرگذار نمایندگان تام‌الاختیاری در جلسات داشته باشیم تا بتوانند تصمیم‌گیری کنند و ارگان‌ها نیز از این تصمیمات به نفع صلح و دوستی حمایت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
یاسر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴
مستدام باشید.
16
0
mostafa
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۴
کاش به اندازه گند کاری های برخی هنر مند نما ،حرفای استاد مشایخی هم مورد توجه اصحاب هنر و رسانه های دغدغه مندشو قرار می گرفت.هیس دختر ها فریاد نمی زنند مایه تاسف جامعه هنریه
6
1
یه آدم
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۹
افتضاحه این فیلم...
پربازدیدترین آخرین اخبار