به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام محمد محمدیان دیروز در اختتامیه "هشتمین نشست مداحان هیاتهای دانشجویی" در مشهد در ابتدای صحبتهای خود نزدیک ترین فرد به پیامبر(ص) را امیرالمومنین(ع) خواند و با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) گفت: ایشان، میفرمایند"اگر امیرالمومنین(ع) به آن جایگاه رسید به خاطر راستگویی و امانتداری بود".
وی با تأکید بر سفارش امام صادق (ع) این دنیا را حق محض دانست که در آن خداوند غیر حق نیافریده است و افزود: در چنین جهانی دروغ گفتن و غیر حق گفتن برخلاف حق است و نتیجهای جز رسوایی ندارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور حقیقت عبودیت و بندگی را رسیدن به اخلاق الهی عنوان کرد و گفت: در روایت گفتهاند مومنین را با راستگویی و امانت داری امتحان کنید نه با نماز و روضه. چون نماز و روضه گاهی عادت میشود.
محمدیان در بیان برخی آثار دروغ گفت: اگر دروغ رایج شود، ثبات جامعه با چالش مواجه میشود، اعتماد مردم از هم سلب میشود و آرامش روانی جامعه نیز مختل میشود.
وی انسان را متفاوت از سایر موجودات دانست و افزود: سایر موجودات میتوانند آیه و نشانه خدا باشند؛ اما انسان میتواند آینه خدا باشد و اوصاف خدا را منعکس کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با اشاره به روایتی چشیدن طعم ایمان را منوط به ترک دروغ دانست و ادامه داد: ملائکه خداوند که واسطه رساندن فیض به انسان هستند، به خاطر دروغ از ما فاصله میگیرند، یعنی با دروغ دیگر فیوضات الهی به انسان نخواهد رسید.
محمدیان در مورد امانت نیز، یکی از مهمترین امانتها را فرهنگ عاشورا عنوان کرد و گفت: عاشورا آسان به دست ما نرسیده است. انسانهای زیادی کشته و آواره شدهاند، سرهای زیادی بریده و خانههای زیادی ویران شده تا عاشورا و کربلا و روضه امام حسین (ع) به دست ما برسد.
وی تصریح کرد: عاشورا امانتی است که شیعه را تا به امروز نگه داشته است. اگر عاشورا نبود، نه تنها شیعه، بلکه اسلامی هم باقی نمیماند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور نگهداری و انتقال فرهنگ عاشورا را وظیفه مداحان دانست و افزود: انتقال فرهنگ عاشورا با دروغ ممکن نخواهد شد، متأسفانه سالی نیست که بنده روضه جدید نشنوم. این یعنی دروغ جدید. طی 1400 سال هر چه روضه بوده، گفته شده است.
محمدیان افزود: البته بعضیها اصلا قصد خاصی ندارند؛ اما میخواهند نوآوری کنند. اصلا در روضه امام حسین (ع) و عاشورا نوآوری معنا ندارد.
وی خاطرنشان کرد: نمیشود چیزی برخلاف آنچه بوده نقل کنیم؛ اما بعضیها نقل میکنند و وقتی میپرسیم سند آن کجاست، میگویند یا شنیدهایم و یا به کتابی اشاره میکنند که معتبر نیست.