کد خبر:۳۶۱۶۷۰
حجت‌الاسلام مستشاری در جمع مداحان هیئت‌های دانشجویی:

سبک‌های سنتی و سنگین عزاداری را حفظ کنید/ نباید پیام‌رسان خشونت در عزاداری‌ها باشیم

حجت‌الاسلام مستشاری خطاب به مداحان دانشجو گفت: سبک‌های عزاداری سنتی و سنگین را در عزاداری‌ها حفظ کنید، ما باید کاری کنیم که مخاطب به هیئت بیاید، نه اینکه از آن فرار کند.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، عضو شورای عالی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، امروز در هشتمین اجتماع "مداحان هیئت‌های دانشجویی" سراسر کشور در مشهد هدف از مداحی را زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) عنوان کرد و گفت: باید کاری کنیم که مخاطب به هیئت بیاید، نه اینکه از آن فرار کند.

 

وی خطاب به مداحان دانشجو، قدردانستن مداحی برای امام حسین (ع) را، شکرگذاری از این نعمت خداوند دانست و با اشاره به حدیثی در این زمینه گفت: در روایت از معصوم آمده است که امر ما را زنده نگهدارید. خدا رحمت کند کسی را که امر ما را زنده نگه دارد و کسی که به یاد و امر ما دعوت کند.

 

حجت الاسلام مستشاری در خصوص عزاداری سیدالشهدا، با تأکید بر اینکه نباید پیام رسان خشونت باشیم گفت: وقتی عراق آزاد شد، سفارت آمریکا بیش از دو میلیون قمه رایگان در بین عراقی‌ها پخش کرد.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بیان بعضی ابهامات در خصوص عزاداری و پاسخ به آنها پرداخت و گفت: در مورد تباکی باید گفت که تباکی مستحب است، اما باید مراقب بود که به تمسخر تبدیل نشود. با این حال اولویت بر گریه و سوز بر سیدالشهداست. باید دانست کجای روضه تباکی لازم است.

 

حجت الاسلام مستشاری در ادامه با بیان اینکه مبالغه موجود در اشعار از نظر فقهی دروغ نیست و اشکالی ندارد، در مورد زبان حال نیز گفت: زبان حال تا مادامی که خلاف عقل نباشد، مانند مبالغه بوده و دروغ به حساب نمی‌آید. ولی حد آن باید مشخص باشد.

 

عضو شورای عالی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین در خصوص "لطمه زدن" نیز گفت: در عرب به سینه زدن "لطمه" می‌‌گویند؛ اما در فارسی به "خش انداختن" گفته می‌شود. مکان و جلسه و عزاداری در این قضیه مهم است، بین روز عاشورا و سایر روزها تفاوت وجود دارد؛ بین جلسات عادی و جلسات خاص و بین روضه ها تفاوت است که در جلسات عام باید مراعات این مسائل بشود.

 

مستشاری به مبحث "هروله" نیز اشاره ای کرد و گفت: در خصوص "هروله" اگر عرف شهر است و حالت تصنعی نیست، اشکال ندارد؛ اما اگر غیر از این باشد باید رعایت عرف صورت گیرد.

 

وی در خصوص قمه زنی گفت:  ممکن است بعضی علما قمه زنی را بدون اشکال بدانند؛ اما شما آن را بگذارید.

 

عضو شورای عالی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار حفظ سبک‌های سنتی و سنگین از سوی مداحان شد و گفت: بعضی سبک‌ها، به محض اینکه خوانده می‌شود، اشک در چشم مستمع می‌آورد. این سبک‌ها که اکثرا سنتی هستند را باید نگه داشت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار