به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرمآباد، رحیمی، مسئول سازمان بسیج علمی لرستان امروز در نشست با مسئولان بسیج دانشجویی لرستان گفت: تولید علم و نظریهپردازی بخصوص در علوم انسانی میتواند ایران را به مرجعیت علمی در جهان تبدیل کند.
وی با بیا اینکه اجراییشدن سیاستهای کلی علم و فناوری که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شدهاند میتواند دگرگونی بسیار عظیمی را در نظام فناوری کشور ایجاد کند، افزود: پیشرفت علمی کشور در کنار اقتصاد و فرهنگ جزو اولویتهای اساسی است که رهبر معظم انقلاب بر آنها تاکید داشتهاند.
مسئول سازمان بسیج علمی لرستان به اولین بند از سیاستهای علم فناوری با عنوان جهاد مستمر علمی اشاره کرد و گفت: این مسئله تا به حال در اسناد بالادستی کشور نبوده و اکنون با هدف کسب مرجعیت علمی در جهان توسط کشورمان مطرح شده است.
رحیمی با بیان اینکه رسیدن به جایگاه مرجعیت علمی در دنیا نیاز به یک سری مقدمات و پیش نیازها دارد، تصریح کرد: اولین پیش نیاز تحقق این مهم تولید علم و نظریهپردازی بخصوص در علوم انسانی است و این موضوع میتواند کشور را از انزوا خارج و به عنوان یکی از کارگروههای علمی برتر دنیا مطرح کند.
وی تولید علم، ترویج علم و مصرف علم را از ملزومات حرکت عظیم علمی دانست و تصریح کرد: حلقه مفقوده در سیستمهای دولتی ترویج علم و مصرف آن است و این یک معضل عظیم در ایران محسوب می شود.
مسئول سازمان بسیج علمی لرستان با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب جهاد علمی را برای ترویج و مصرف علم مطرح کردهاند، گفت: اگر علم نتواند به مصرف برسد فایدهای ندارد؛ از این رو باید در این حوزه برنامهریزی کنیم.
رحیمی از کشورمان به عنوان یکی از کشورهای برتر در حوزه نانو تکنولوژی، هوافضا، هستهای و مقالات ISI نام برد و افزود: افزایش مقالات ISI پارامتر خوبی است؛ اما متاسفانه این علم در کشور ما ماندگار نیست و روی کیفیت زندگی مردم کشورهای خارجی تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: اگر علم تولید شده به وسیله مقالات ISI در کشور خودمان موثر واقع شد، آن وقت این علم ماندگار است و روی کیفیت زندگی مردم تاثیر گذار است.
مسئول سازمان بسیج علمی لرستان با تاکید بر اینکه اساتید دانشگاه، دانشجویان و مراکز علمی و پژوهشی باید در مسیر تولید و مصرف علم قدم بردارند، تصریح کرد: متاسفانه دانشگاههای ما به دلیل اینکه آموزش محور هستند و وضعیت خیلی بدی دارند؛ از این رو ضرورت دارد که روحیه پژوهشگری را در بین اساتید و دانشجویان تقویت کنیم.
رحیمی با اشاره به اینکه شش سال است که کارگروه تحول علوم انسانی در دانشگاهها تشکیل شده است؛ اما فقط توانستهاند دو سرفصل این رشته را تغییر دهند، افزود: اگر در دانشگاهها میتوانستیم به خوبی علوم را پیاده کنیم به عنوان نمونه در حوزه علم حقوق امروز تا به این حد با معضلات اجتماعی مانند طلاق مواجه نبودیم.
وی به ظرفیتهای نخبگان در استان لرستان اشاره کرد و ادامه داد: استان لرستان در عرصه علمی دارای توانمندیهای بسیاری است؛ اما نخبگان این استان از لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارند.
مسئول سازمان بسیج علمی لرستان گفت: ثمره حرکت علمی ایجاد اشتغال و پیشرفت استان است؛ از این رو باید حرکت علمی را در استان سرعت ببخشیم.