آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۳۲۹۷
به مناسبت روز مباهله؛

چهره‌های حاضر در مباهله اگر دعا می‌کردند یک مسیحی روی زمین باقی نمی‌ماند/ اعمال روز مباهله

بزرگ نجرانيان وقتی افراد حاضر در مباهله را دید، گفت: من همراه او (پیامبر) چهره‌هايي مي‌بينم که اگر براي دعا دست بر آسمان بردارند کوه‌ها را از جا مي‌کنند و اين بيابان بر ما آتش مي‌شود و يک مسيحي بر روي زمين باقي نمي‌ماند.

به گزارش خبرنگار حوزه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، پيامبرخدا (ص) به دنبال مكاتبه با سران جهان، نامه‌اي به اسقف نجران «ابوحارثه» نوشتند و آن‌ها را به اسلام دعوت نمودند. هيئتي جهت مذاكره به مدينه آمدند. پيامبر (ص) فرمودند: به آيين اسلام در آييد. گفتند: ما پيش از تو اسلام آورده و تسليم خدا شده‌ايم. حضرت فرمودند: پس چگونه است كه براي خداوند فرزند قائليد و صليب را عبادت مي‌كنيد و گوشت خوك مي‌خوريد، در حالي‌كه همه اين امور مخالف آيين حق است؟

 

آنها از پيامبر (ص) پرسيدند: اگر عيسي پسر خدا نيست، پس پسر كيست؟ آيه 59 سوره آل‌عمران نازل شد كه: «إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِندَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثِمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ؛ در واقع مَثَل عيسى نزد خدا همچون مثل آدم است كه او را از خاك آفريد سپس بدو گفت باش پس وجود يافت».

 

پس از نزول اين آيه، آن هيئت سكوت كردند، ولي چون اسلام را نپذيرفتند و خواستند مدينه را ترك كنند آيه مباهله نازل شد كه: «فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ؛ ای پیامبر! حال پس از اين‌كه مسئله روشن شد، اگر باز با تو محاجّه مي‌كنند بگو ما فرزندانمان را و شما نيز فرزندانتان را بخوانيد و ما زنانمان را و شما نيز زنانتان را و ما جان‌هايمان را و شما نيز جان‌هايتان را بخوانيد و سپس لعنت خدا را براي دروغگويان قرار دهيم».

 

رسول اکرم(ص) قبل از اينکه قصد مباهله کند، عبا بر دوش گرفت و حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و حسن و حسين (عليهم السلام) را زير عبا برد و فرمود: «پروردگارا! هر پيغمبري را اهل بيتي بوده است که مخصوص‌ترين خلق بر آن پيغمبر بوده‌اند، خداوندا اينان اهل بيت منند، آنها را تطهيرشان کن».

 

سپس جبرئيل امين نازل شد و آيه تطهير (انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس ...) را در شأن اهل بيت (ع) آورد. پس از نزول آیه، رسول اکرم آن چهار بزرگوار را براي مباهله با خود بيرون برد.

 

بزرگ نجرانيان هنگامی که افراد حاضر در مباهله را دید، گفت: از رفتار و کردار بزرگ آنان (پيامبر اکرم) پيداست که او برحق است. من همراه او چهره‌هايي مي‌بينم که اگر براي دعا دست بر آسمان بردارند کوه‌ها را از جا مي‌کنند و اين بيابان بر ما آتش مي‌شود و يک مسيحي بر روي زمين باقي نمي‌ماند؛ صلاح ما نيست که با او مباهله کنيم و بايد شرط جزيه را بپذيريم و به سلامت به شهر و ديار خود برگرديم که چنين هم شد.

 

اعمال روز مباهله

 

در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمال مخصوصی بدین شرح برای این روز ذکر شده است:

 

- غسل

- روزه

- دو رکعت نماز

- دعای مخصوص این روز که به دعای مباهله معروف است و شبیه دعای سحر ماه رمضان می‌باشد.

 

همچنین در این روز خواندن زیارت امیرالمؤمنین (ع) به ویژه زیارت جامعه روایت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از امیرالمومنین علی (ع) که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود نیز سفارش شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار