کد خبر:۳۶۳۵۵۲
مدیر گروه علوم سیاسی پیام‌نور ایلام:

تنها راه مقابله با معایب ماهواره بالا بردن سواد رسانه‌ای مردم است

مدیر گروه علوم سیاسی پیام‌نور ایلام با اشاره به استراتژی کرم شب تاب گفت: تنها راه مقابله با معایب ماهواره، بالابردن سواد رسانه‌ای مردم است همانگونه که انسان‌ها برای دست یافتن به سلامت جسمشان به رژیم غذایی نیاز دارند، برای حفظ سلامتی روحشان باید اطلاعات و بصیرت کسب کنند.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ایلام، سهراب نژاد، مدیر گروه رشته علوم سیاسی پیام‌نور ایلام در تریبون "ماهواره آری یا نه؟!" که روز گذشته توسط بسیج دانشجویی دانشگاه پیام‌نور و با حضور دانشجویان در این مرکز آموزش عالی برگزار شد، گفت: دیش‌ها و رسیورها انتقال دهنده پیام از آن سوی مرزهایی هستند که با ملت ما سر عناد و دشمنی سیاسی و ایدئولوژیک دارند.
 

وی با اشاره به کلام مک لوهان در سال 1965 مبنی بر اینکه حالا که می‌خواهیم وارد دهکده جهانی شویم، باید سواد رسانه‌ایمان را بالا ببریم، تصریح کرد: پرداختن به سواد رسانه‌ای در ایران بسیار دیر آغاز شد، اگر به مثابه پدربزرگ‌هایمان که سنت و مدرنیته را در مقابل یکدیگر قرار دادند و برخی نیز به آن " نه" گفتند نسبت به تکنولوژی روز نگاه کنیم راه به جایی نخواهیم برد، در 100 سال گذشته که موضوع مدرنیته و تجدد به ایران راه یافت، یک عده مانند تقی زاده شعار نوگرایی از فرق سر تا نوک پا سر دادند، یک عده نیز کاملا آن را مذموم شمردند و حتی استفاده از خودکار را نفی کردند؛ اما بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند: در طول تاریخ ما چیزهایی فرستادیم و آن‌ها نیز استفاده کردند؛ بنابراین استفاده از امکانات مطلوب اشکالی ندارد.
 

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور ایلام سوال وارد کردن بر استفاده از یک وسیله را نامطلوب دانست و بیان داشت: چاقو خوب است یا بد؟ این که ماهیت این وسیله سیاه است یا سفید به مقصد و منظور استفاده کننده از چاقو بستگی دارد، مشکل از آنجا شروع شد که بخش فرهنگ سازی به دست دولت‌ها سپرده شد، نه رضاخان توانست چادر از سر زنان ایرانی بکشد و نه این دولت با اجبار می‌تواند دیش‌ها را از پشت بام‌ها جمع کند.

سهراب نژاد دولت‌ها را بدترین کارگزاران در بخش فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: هر دولتی مخالف و موافقی دارد، هر جا که دولت زمام امور فرهنگی را در دست گرفت سیاه و سفید نمایی‌ها آغاز می‌شود، مصیبت از آنجا شروع می‌شود که کسانی که سیاه هستند سفیدی‌ها را نمی بینند و برعکس.
 

وی با تاکید بر اینکه از 30 سال پیش آموختن سواد رسانه‌ای در کودکستان‌ها و مدارس اروپایی و آمریکایی آغاز شد، خاطرنشان کرد: اما در کشور ما چه اقدامی شده؟ 71 درصد از مردم تهران و 60 درصد از مردم شهرستان‌ها ماهواره دارند، آیا این خانوارها سواد استفاده از این رسانه را دارند؟ سواد رسانه‌ای به این معناست که فرد می‌بیند آنچه را به تصویر کشیده نشده است، می‌شنود موسیقی‌هایی را که نواخته نمی‌شوند و می‌خواند خطوطی را که به نمایش درنیامده‌اند.
 

این استاد دانشگاه پیام نور ایلام با اشاره به استراتژی کرم شب تاب در علوم سیاسی، گفت: هر کس به فراخور دانش و توانایی که دارد به روشنگری بپردازد، تنها راه مقابله با معایب ماهواره بالابردن سواد رسانه‌ای مردم است همانگونه که انسان‌ها برای دست یافتن به سلامت جسمشان به رژیم غذایی نیاز دارند، برای حفظ سلامتی روحشان باید اطلاعات و بصیرت کسب کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار