به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، کتاب جامع هیدرولوژی مهندسی که توسط سیدسعید اسلامیان، استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان تهیه و تدوین شده است؛ شامل سه جلد و هرجلد آن 29 فصل و در مجموع 87 فصل مباحث تخصصی میباشد. که جلد نخست این مجموعه شامل "مفاهیم پایه وکاربردها"، جلد دوم شامل "مدلسازی، تغیییر اقلیم و تغییرپذیری" و جلد سوم آن مشتمل بر "هیدرولوژی زیست محیطی و مدیریت آب" میباشد.
سید سعید اسلامیان، عضو هیأت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این کتاب به جهت آنکه از تحقیقات گسترده استادان این رشته در کشورهای مختلف نگارش یافته، پوشش دهنده موضوعات بسیار متنوعی میباشد گفت: کتاب جامع هیدرولوژی مهندسی برای اولین بار بعد از نگارش نویسنده بزرگ دیوید مایدمنت در سال 1993، توسط افرادی متخصص از بیش از 30 کشور دنیا تهیه و تدوین شده است.
وی بررسی جنبههای کلاسیک هیدرولوژی را ویژگی اغلب کتابهای موجود در این زمینه دانست و تصریح کرد: این کتاب جنبههای متنوعی از هیدرولوژی مناطق شهری و غیرشهری، هیدرولوژی انواع اقلیمهای جهانی، مناطق کارستی، هیدرولوژی جریان کم، هیدرولوژی ایزوتوپ، ارتباط بین آبهای زیرزمینی و سطحی، هیدرولیک جریان متخلخل و تکنیک جدایی جریان پایه را در بر میگیرد.
عضو هیأت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: جدیدترین روشهای پیش بینی سیلاب، عدم قطعیت تحلیل هیدرولوژیک، پارامترهای ارزیابی رژیم هیدرولوژیک، استفاده از روشهای نوین هیدرولوژی آماری، اثرات زیست محیطی روشهای نانوتکنولوژی، کنترل و تصفیه فاضلاب، تصفیه پساب با استفاده از مواد ارزان، مدیریت منابع آب و توسعه پایدار و دیگر عناوینی است که در کتاب جامع هیدرولوژی مهندسی مورد بررسی قرار گرفته است.
اسلامیان برخورداری از رویکردهای کاربردی در مسائل هیدرولوژی، اکولوژی و تغییر اقلیم جهانی را از دیگر ویژگیهای این اثر خود عنوان کرد.
در همین راستا و پس از مطالعه این کتاب توسط تعدادی از متخصصین جهانی، چهار تن از دانشمندان برجسته رشتههای مرتبط با این علم به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون این اثر ارزشمند پرداختند.