افسانه جباریان، رئیس مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۳۷ و مجری غرفه غذاهای سفره تهرانی غذای ایرانی که از سوی موسسه علمی کاربردی فرهنگ و هنر کشور به این جشنواره دعوت شده بود در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو"، از توزیع غذاهای نذری عاشورایی در دومین جشنواره هنر اسلامی مالزی خبر داد.
وی با بیان آنکه طعم شیرین حلوا و شله زرد در غرفه غذاهای نذری به عنوان یک دسر غذایی مورد پسند بازدید کنندگان جشنواره قرار گرفته بود، افزود: آنچه بیش از طعم و عطر غذا توجه بازدیدکنندگان را جلب میکرد، آشنایی با فرهنگ و تاریخچه نذر و دلایل اعتقادی آن بود.
جباریان با اظهار آنکه عطر زعفران و گلاب ایرانی زینت بخش غذاهای نذری بوده است، افزود: زغفران به عنوان برند سوغات ایران برای اکثر بازدید کنندگان نمایشگاه آشنا بود.
این مدرس دانشگاه در ادامه تصریح کرد: آشپز ایرانی در طعم و تزئین غذا تمام هنر خود را میگذارد تا نه تنها از نظر ذائقه بلکه ظاهر غذا نیز مورد پسند مخاطب باشد.
وی با تاکید آنکه نذر و قربانی کردن بارها در قرآن اشاره شده است، افزود: از آنجایی که مردم مسلمان مالزی با فرهنگ نذر و قربانی آشنایی دارند، این جشنواره کمک کرد تا تاریخچه نذر و غذاهای سنتی از جمله قیمه ایرانی بهتر به بازدید کنندگان معرفی شود.
جباریان در ادامه گفت: در کنار طبخ و توزیع غذاهای نذری، پخت غذاهای اصیل ایرانی نظیر انواع کباب و خورشتها توسط سه تن از مدرسان برجسته این مرکز در رشتههای آشپزی و قنادی برای عرضه و فروش صورت گرفت.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: موقعیت اقلیمی و حضور اقوام مختلف در ایران طیف وسیعی از غذاهای بومی و محلی را پدید آورده است و از آنجایی که تهران به عنوان پایتخت پذیرای همه اقوام مختلف میباشد، سبب شده است تا سفره تهرانی نمادی از فرهنگ غذایی ایران باشد. و غرفه سفره تهرانی در نمایشگاه مالزی معرف بخشی از فرهنگ و تنوع غذایی ایران بود.
لازم به ذکر است، هنرمندان ایرانی در این جشنواره از ۶ تا ۱۴ آبان در حوزههای سوغات، هنرو صنایع دستی، خوشنویسی، نقاشی نگارگری، موسیقی آشپزی و شیرینی شرکت کرده بودند.