به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، ظهر امروز نشست خبری مشترک خبرگزاری های "دانشجو"، "فارس" و "تسنیم" با حضور حسن مسلمی نائینی مدیرکل بورس وزارت علوم در دولت دهم با موضوع "بورسیه های دولت دهم" درمحل خبرگزاری دانشجو واقع در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو سوال خود را از مسلمی این گونه مطرح کرد: وزارت علوم اعلام کرده در مورد بورسیه ها در دولت دهم تخلفاتی صورت گرفته است با توجه به اینکه وزارت علوم یک طرف ماجرا و خود یکی از متهمان پرونده است آیا ادعاهای این وزارتخانه وجاهت قانونی دارد؟
مسلمی در پاسخ گفت: ابتدا باید بگویم که درست نبود ماجرای بورسیه ها به این صورت مطرح شود زیرا در هر دوره ای و دولتی تعداد زیادی از افراد درداخل و خارج ازکشور بورسیه شدند در این دوره هم براساس نظر مقام عالی وزارت آئین نامه های تدوین و براساس آنها عمل شد.
وی افزود: این سوال باید از مدیران حال وزارت علوم پرسیده شود که چگونه ممکن است کسی ادعایی را مطرح و خودش هم درباره آن ادعا قضاوت کند؟ آیا دستگاه های نظارتی برای قضاوت وجود ندارد؟ بهتر بود با عجله و تصمیمات عجیب و غریب این کار انجام نشود.
مدیرکل بورس وزارت علوم در دولت دهم اظهار داشت: متاسفانه تصمیمات با عجله صورت گرفت و برخی پرونده ها را به دقت مطالعه نکردم.
وی با اشاره به یکی از پرونده های مطرح در این زمینه گفت: یکی از پرونده ها در مورد آقایی است که همسر دانشجو او نیز بورس شده بود ضابطه ای وجود دارد که اگر همسر دانشجویی واجد شرایط ادامه تحصیل باشد همسر او می تواند بورس همراه بگیرد 60 درصد هزینه ها را به شوهر او می دهند و هنگامی که تحصیل او شروع شد 40 درصد دیگر هم پرداخت می شود اما متاسفانه در بررسی پرونده ها به این نکات توجه نشده است. این فرد که مطالعات اندونزی را در استرالیا انجام داده هم اکنون فارغ التحصیل شده و بیش از چهار مقاله انگلیسی نشده و شاگرد ممتازی هم بوده است اما آنها پرونده او را به دقت مطالعه نکردند البته باید بگویم دانشگاه ها معقول تر از این هستند که با این سرعت و عجله عمل کنند.
وی در خصوص نقش قوه قضاییه در پرونده تخلفات بورسیه ها اظهار داشت: قوه قضاییه در این میان نقش نظارتی دارد و پرونده ها و اطلاعات را از ما گرفته است در طول دوره ای هم که ما مشغول بودیم سازمان بازرسی کل کشور پرونده ها را بررسی می کرد و نقش قوه قضاییه هم به این بازرسی ها بازمی گردد.
مسلمی نائینی افزود: تصمیمات وزارت علوم غیرقانونی بوده و مسئله بورسیه ها در همه دوره ها برقرار بوده است آنها باید تصمیم گیری در این خصوص را به دستگاه های قضایی بسپارند.
مدیر کل وزارت علوم در دولت دهم بیان داشت: چند ماه است که بورس دانشجویان خارج از کشور پرداخت نشده و این مسئله مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده است.
وی در رابطه با ضابطه معدل برای پذیرش دانشجو گفت: ضابطه این بود که معدل دوره کارشناسی بیش از 14 و کارشناسی ارشد بیش از 16 باشد اما قوانین خاصی برای عده ای مانند مربیان وایثارگران هم وجود داشته است برخی نیز جزو مصادیق استعدادهای درخشان هستند و بدون آزمون هم می توانند وارد دوره دکتری شوند ما با نظر شورای عالی بورس این افراد را به دانشگاه ها معرفی می کردیم و در دانشگاه ها هم با آنها مصاحبه می شدو علاوه بر ظرفیت پذیرش می شدند.
مسلمی نائینی افزود: من در جلسات مصاحبه در طی این چهار سال هیچ ایرادی به کار آنها نگرفتم در این چند روزهم ایرادی نمی گیرم چون آنها هم براساس نظر وزارت وقت تصمیم گرفته و عمل می کردند.
وی با اشاره به یکی از پرونده های سال 1384 گفت: در دوره های قبل نیز در مورد بورسیه ها این مسئله وجود داشته مثلا حداکثر سن برای بورس در سال 84، 35 سال بوده است اما آقایی که متولد سال 1340 بوده در سال 84 بورسیه شده است. مدیرکل بورس مربوطه زیر نامه این آقا نوشته بود با توجه به اینکه ایشان 44 سال سن دارد پرونده در قالب استفاده از بورس دول تشکیل گردید و بورس دول نیز به بورس خارج تبدیل شد.
مسلمی افزود: در واقع در آن سال هم با نظر وزیر مثل الان فرد می توانست بورس شودموارد بسیار بیشتر از مواردی که من مطرح کردم هم وجود داشته که با نظر شورای عالی مرکزی بورس فردی برای بورسیه انتخاب می شد.
وی اظهار داشت: کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم درخواست کرده همه پرونده ها از سال 68 در اختیار این کمیسیون قرار گیرد تا آنها را بررسی کند.
مدیرکل بورس وزارت علوم در دولت دهم در رابطه با جایابی برای هیئت علمی هزار نفر از بورسیه ها خاطر نشان کرد: در سند تعهدی که بچه ها گذاشته و امضا کردند اشاره نشده که دانشجو خودش باید جایابی شود و جایابی را به عهده وزارت علوم گذاشته اند از زمانی که سند تعهد را گذاشتند باید به آنها مقرری پرداخت شود اما الان به کسانی که جایابی آنها به عهده وزارت علوم است مقرری پرداخت نمی شود.
وی در ادامه گفت: در دوره آقای زاهدی اعلام شد دفتر نظارت و ارزشیابی وزارت علوم در طول تحصیل دانشجوها وظیفه دارد آنها را جایابی کند.
مسلمی نائینی در خاتمه اظهار داشت: اگر خلافی انجام شده یقینا دانشجویان مقصر نبودند بلکه من و مدیران سابق وزارتخانه کوتاهی کردیم هر چندما این تخلف را قبول نداریم آنها نباید دانشجوها را اذیت کنند امروز یک دانشجوی مربی بعد از دو سال تحصیل در یک دانشگاه بزرگ به یک دفعه مقرری ماهانه اش قطع شده است این کار غیر انسانی و ناجوان مردانه است اگر خلافی بوده باید توسط مراجع ذی صلاح تایید شود و بعد درمورد آن تصمیم گیری صورت گیرد.
درود بر صداقت و شرفت.