به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ کارگاه تبیینی "کارکردهای فرهنگی شبکههای اجتماعی" در ادامه سلسله نشستهای "سبک زندگی" توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع گلستان، صبح امروز، ویژه خواهران دانشجوی این دانشگاه برگزار شد.
سیده نفیسه حسینی واعظ، از مبلغان و کارشناسان دینی در این کارگاه به اهداف و کارکردهای شبکههای اجتماعی اشاره کرد و مواردی از قبیل "توسعه مشارکت اجتماعی"، "ایجاد محتوا توسط اعضا"، اشتراک گذاشتن علاقهمندیها توسط کاربران" و "تبلیغات هدفمند اینترنتی" را از جمله مهمترین اهداف شکل گیری این شبکهها خواند.
واعظ شبکههای اجتماعی را حاوی برخی مزایا برشمرد و از آن میان به " امکان عبور از مرزهای جغرافیایی و آشنایی با افراد جوامع و فرهنگهای مختلف"، " شکل گیری و تقویت خرد جمعی"، " تقلید و توسعه ارزشهای انسانی و اخلاقی در عرصههای جهانی"، " ارتباط مجازی مستمر با دوستان و آشنایان" و " توسعه مشارکتهای مفید اجتماعی" اشاره کرد.
این کارشناس دینی در ادامه تصریح کرد: اگر کارکردهای درست و اهداف شکل گیری شبکههای اجتماعی را نشناسیم و با مزیتهای آن آشنا نباشیم ممکن است استفاده از این شبکهها منجر به پیامدهای منفی و غیرقابل جبرانی شود.
واعظ یکی از پیامدهای منفی شبکههای اجتماعی مانند وایبر و واتس آپ و لاین را نقض حریم خصوصی افراد خواند و متذکر شد: با افزایش امکان دسترسی به اسناد خصوصی زندگی، این شبکهها ممکن است به تهدید بزرگی تبدیل شود و در بسیاری از موارد اشتراک گذاریهای این شبکه به سرعت در سراسر دهکده مجازی انتشار یافته و عملا حریم خصوصی افراد را نقض میکند.
وی همچنین انزوا و دور ماندن از محیطهای واقعی اجتماعی و تاثیرات منفی رفتاری را از دیگر پیامدهای منفی این شبکهها خواند که بیشتر در نوجوانان آثار آن قابل مشاهده است.
این کارشناس مذهبی با اشاره به برخی اخبار کذب انتشار یافته و برخی نسبتهای نادرست به برخی وقایع مانند اسیدپاشی اخیر در اصفهان، گفت: متأسفانه این شبکهها بستر مناسبی برای شکل گیری و ترویج سریع شایعات و اخبار کذب و تبلیغات ضد دینی و القای شبهات فراهم کرده است که بسیار از نظر فرهنگی زیان بار هستند.