آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۸۷۴۶
کاظمی در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو":

تا دانشگاه درست نشود، چگونه انتظار فرهنگ درست در جامعه را داشته باشیم؟/ دانشجویان تحت تأثیر قضایای سیاسی کوچک قرار بگیرند

مسئول فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گفت: آنچه که برای ما از همه سخت­‌تر است، وضع فرهنگی دانشگاه بود که در واقع نمونه­ کوچکی از یک جامعه است. تا دانشگاه درست نشود، چگونه انتظار فرهنگ درست در جامعه را داشته باشیم؟

محمد کاظمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، درباره تهدیدات جنگ نرم در دانشگاه‌ها اظهار داشت: همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند دانشگاه مبدا تحولات است اما باید دقت کنیم منظور ایشان چه تحولی؟ چگونه تحولی؟ تحول در کدام فضا؟ تحول مثبت یا منفی است؟

 

وی تصریح کرد: آیا دانشگاهی اسلامی است که شاهد بدحجابی و بی‌حجابی، تقلید از فرهنگ بیگانه، عدم خودباوری و اعتماد به نفس و موارد خاص دیگری که شاید حتی به زبان آوردن آن‌ها خارج از ادب باشد؟ آیا این دانشجو می‌خواهد الگوی پیشرفت و تولیدکننده علم باشد؟ آیا علم فقط ریاضی، فیزیک، سیالات، اقتصاد، مبانی کامپیو‌تر و... است؟ البته سوء تفاهم نشود که کل فضای دانشگاه را اینگونه ببینیم و معدود افرادی هستند که دارای چنین تفکرات و روحیاتی نباشند!

 

مسئول فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران ابراز داشت: به­ طور کلی خودمان هم روزی وارد دانشگاه شدیم و در واقع وارد یک محیطی شدیم که می‌خواستیم آینده­ خودمان و مملکت­‌مان را رقم بزنیم اما وقتی آمدیم چه دیدیم؟ در ظاهر یکسری روابط نادرست، رفتارهای خارج از شأن دانشجوی مسلمان، دعواهای سیاسی بی­‌جهت و وقتی وارد بحث علم و کلاس درس شدیم فقط یکسری کتاب­‌خواندن­‌ها و سر امتحان رفتن و پاس کردن درس­‌ها را دیدیم. البته بازهم می‌گوییم هرچند بعضی از محیط­‌های دانشجویی هم بود که واقعا احساس آرامش می‌کردیم و کمی طعم دانشگاه اسلامی را می‌­توانستیم بچشیم.

 

کاظمی افزود: آنچه که برای ما از همه سخت­‌تر بود، وضع فرهنگی دانشگاه بود که در واقع نمونه­ کوچکی از یک جامعه است. تا دانشگاه درست نشود، چگونه انتظار فرهنگ درست در جامعه را داشته باشیم؟

 

وی ادامه داد: انسان وقتی در این هوای آلوده­ فرهنگی دانشگاه نفس می‌­کشد، شش‌­های اعتقادی‌­اش به تنگ می‌­آید؛ هوای بدحجابی، هوای دود و دم، هوای روابط نادرست، هوای عدم خودباوری و... ما فقط می‌­بینیم و حسرت می‌خوریم و می‌گذریم؛ اما آیا نباید کاری کرد؟ چه کسی باید کار کند؟ چگونه باید کار شود؟ با چه هدفی؟ و...

 

مسئول فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اظهار داشت: ابتدا این دغدغه باید به وجود بیاید و همچنین انتقال داده شود و همینطور سلسله‌­وار، تا بشود کاری کرد؛ چه در زمینه­ تحول، چه در زمینه­ توسعه­ علم و تولید علم بومی، چه در زمینه­ فرهنگ‌سازی و غیره مسئول دانشجوست. البته به کمک فضای دانشگاه، اساتید و.... اما وظایف ما دانشجویان و تشکل­‌ها چیست؟

 

کاظمی گفت: از مقابله­ با جنگِ نرمِ سخت‌تر از سخت گرفته تا دستیابی به اقتدار علمی، حفظ هوشیاری و با توجه به موقعیت­‌ها عمل کردن، کسب قدرت تحلیل سیاسی، تعمق بخشیدن به معرفت دینی، حفظ محیط مصفای دانشجویی برای پیشرفت سریع علمی، حفظ و تقویت اعتماد به نفس، مطالبه همراه با عقلانیت که تمام آن مطالب قبلی در وظایف تشکل‌های دانشجویی می‌­گنجد.

 

وی خاطرنشان کرد: در مورد مقابله ­ با جنگ نرم، دانشجویان به گفته مقام معظم رهبری افسران جوان جبهه­ مقابله­ با جنگ نرم هستند، که این افسران اولاً نباید تحت تأثیر قضایای سیاسی حقیر و کوچک قرار بگیرند که این خودش باعث حفظ حرکت علمی در دانشگاه­‌ها می‌­شود. ثانیا باید راه‌کار‌ها و نقش خودشان را پیدا کنند. حال با تشکیل اتاق فکر و.... ثالثا باید نگاه خوش­‌بینانه و امیدوارانه داشته باشند که منشأ بصیرت است، نه توهم. رابعا باید از افراطی­‌گری دوری کنند که آن هم با فکر درست می‌­شود یا در زمینه­ حفظ هوشیاری و به موقع عمل کردن باید تدبیر و حلم به کار برد و یا از نظر بنده که مهم­‌تر از همه حفظ محیط پرنشاط دانشجویی است که مستلزم تدین، تعهد و فضای انقلابی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار