به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محمدرضا دارابی امروز در نشست خبری پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن اجتماعات ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این نکته که رسانه باید فرهنگ سازی لازم را انجام داده تا مردم در اهدای عضو بیمار مرگ مغزی خود دچار تردید نشوند، گفت: در ابتدا باید پیشگیری در میان مردم ما یک اصل شود.
وی افزود: مردم باید با کوچکترین درد در پهلوی خود، داشتن تکرر ادرار، دیدن خون در ادرار و یا سنگ گرفتن کلیه خود به پزشک مراجعه کرده؛ زیرا این عوامل زمینه دچار شدن به بیماری کلیوی را امکان پذیر میکند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این نکته که باید تست غربالگری از سوی مردم جدی انگاشته شود، تصریح کرد: اگر فرهنگ سازی لازم صورت بگیرد و مردم تست غربالگری را جدی بگیرند بیماریهای کلیوی کاهش و مشکلات مربوطه در این حوزه کم میشود.
دارابی بیان داشت: متاسفانه تعداد مراجعات بیماران کلیوی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد رو به افزایش گذاشته و این به دلیل بی توجهی مردم به سلامت خود و فراموش کردن اهمیت خود مراقبتی است.
وی زندگی ماشینی را یکی از عوامل افزایش تعداد بیماران کلیوی دانست و خاطرنشان کرزد: نبود تحرک، استفاده بیش از اندازه نمک، نخوردن به میزان لازم آب و مراجعه نکردن به پزشک جهت شناسایی بیماریهای احتمالی از جمله وجود سنگ کلیه شاخه گوزنی موجب افزایش تعداد بیماران کلیوی شده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این موضوع که رسانه باید وظیفه فرهنگ سازی را در جامعه در خصوص فرهنگ اهدای عضو بر عهده بگیرد، تصریح کرد: رسانه موظف است فرهنگ سازی لازم را در میان مردم انجام داده تا مردم برای اهدای عضو بیمار مرگ مغزی تردید نداشته باشند، زیرا به لحاظ علمی بیمار مرگ مغزی دیگر باز نخواهد گشت.
دارابی با اشاره به این نکته که برای مشخص شدن اینکه یک بیمار مرگ مغزی است متخصصان بسیاری نظر قطعی میدهند، افزود: بر بالین یک بیمار مرگ مغزی جراح اعصاب، متخصص اعصاب، متخصص داخلی و متخصص بیهوشی حضور دارند.
وی ادامه داد: پس از اعلام مرگ مغزی شدن بیمار توسط پزشکان متخصص مدیر کل و پزشک عمومی مرگ مغزی، این مرگ را تایید و در نهایت به خانواده اعلام میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان یادآور شد: فرهنگ مردم در خصوص اهدای عضو بالا رفته است؛ اما بازهم گرفتن عضو از بدن فرد زنده قابل قبول نیست. گرچه اهدای عضور از اقوام بیماران به عنوان پیوند دو قلوی یک تخمکی بسیار مناسب است؛ اما باید پیوند از فرد زنده کاهش پیدا کند.