سعید نادری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، در رابطه با 16 آذر و روز دانشجو گفت: قشر متفکر و دانشجو به عنوان خواص جامعه و افرادی که بر حسب جایگاه همیشه باید نسبت به هر مسئلهای افق نگاه بلندتری را نسبت دیگر اقشار جامعه داشته باشند، در طول انقلاب و حتی قبل از انقلاب مانند حوادث ۱۶ آذرماه سال ۳۲ به خوبی توانستهاند از رسالت خود در مقاطع مختلف حفظ و حراست کنند.
وی افزود: لازمه استکبارستیزی و مقابله با امپریالیسم جهانی توسط دانشجویان در گام اول شناخت دشمن و در گام بعدی بصیرت است که هم مطالبه رهبری است و هم میتوان به عنوان یک راهبرد از آن استفاده کرد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: طبیعتاً زمانی که فضای سیاسی غبار آلود شود و تشخیص حق و باطل سخت شود، ابزار بصیرت به خوبی میتواند به کمک اقشار مختلف جامعه برسد که همیشه در طول انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و حوادث متنوع در سطح دانشگاهها بصیرت نقش ویژهای داشته و دارد.
نادری با اشاره به روند مذاکرات هستهای بیان داشت: با وجود فضای رسانهای موجود، مردم تا حدودی از روند مذاکرات هستهای مطلع بوده و هستند، ولی نکته قابل توجه اینجاست که با وجود گذشت یک سال و چندی از ابتدای مذاکرات ژنو تا کنون هرچه زمان جلوتر میرود موضوع "مذاکره برای مذاکره" و مذاکره برای ژستی که آمریکا میخواهد بگیرد تا هم پیمانان خود را در دنیا راضی نگه دارد روند مذاکرات را برای ما و مردم ایران راضی کننده نمیگذارد، چرا که اگر قرار بود طرف غربی به معاهدات خود عمل کند تا کنون این را نشان داده بود.
وی با اشاره به عدم راستی آزمایی آمریکا در مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: مسائل و تعهداتی که در بحث مذاکرات ژنو توسط آمریکا و غرب مطرح شد هیچگاه توسط آمریکا عملی نشد و بعد از آن با ادامه مذاکرات در وین، گفته شد که قرار است فقط یک توافق صورت بگیرد و مذاکرهای نباشد؛ ولی متأسفانه تمدید مذاکرات تنها نتیجه جلساتشان بود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: مطابق فرموده مقام معظم رهبری در رابطه با مذاکرات مبنی بر خوشبین نبودن به این مذاکرات، نگاه ما امتیاز دهی متقابل در مذاکرات است به گونهای که همانقدر که به طرف غربی امتیاز میدهیم به همان اندازه امتیاز بگیریم و توافق ناعادلانهای صورت نگیرد؛ ولی در هر حال فکر میکنم به عنوان یک تجربه برای دستگاه دیپلماسی کشور خوب باشد.
نادری فضای دانشگاهی کشور را فضایی با افت نشاط سیاسی دانست و تصریح کرد: افت فضای سیاسی در دانشگاههای کشور کاملاً محسوس است، که دلایل متنوعی همچون تغییر ذائقه دانشجویان و ناامید شدن از فضای پرنشاط دانشگاهی دارد.
وی افزود: در مجموع اگر دانشگاه بخواهد به عنوان مبدأ تحولات عمل کند یعنی اینکه بتواند از سطح ملی و فراملی تأثیری داشته باشد و جریان جامعه سازی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی بخواهد هم از دانشگاه و هم از حوزه زاییده شود، منوط به ایجاد نشاطی همراه با شور و شعور سیاسی باشد و صرفا یک بحث رهگذری التهابی نباشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم دانشگاه به رسالت اصلی خود برسد، حتما باید نشاط سیاسی داشته باشد و دانشگاهی که چنین موضوعات در آن پرداخته نشود مسلماً گفتمان سازی خوبی را هم ندارد.
نادری در پایان گفت: در چنین دانشگاهی تحرکات به جای آنکه از سمت دانشگاه به سمت جامعه باشد برعکس می شود و حوادثی از قبیل فتنه ۱۸ تیر سال ۷۸ را ایجاد می کند که گروههایی از بیرون دانشگاه برای دانشگاه تصمیم گرفتند؛ ولی اگر پویایی و نشاط سیاسی داخل دانشگاه باشد این اتفاق نخواهد افتاد.